ΠΑΟΚ: Ο Μαντί Καμαρά βρήκε στην Τούμπα μια νέα οικογένεια και δείχνει να το απολαμβάνει! (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Μαντί Καμαρά βρήκε στην Τούμπα μια νέα οικογένεια και δείχνει να το απολαμβάνει! (vids)
O Σταύρος Σουντουλίδης γράφει και μεταφέρει εικόνες από την Ολλανδία για τα… ταχύρρυθμα του Μαντί Καμαρά, με στόχο την προσαρμογή του στο περίφημο «γκρουπ Λουτσέσκου» και τη (νέα) οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Για αρχή, ο Μαντί Καμαρά δεν είναι 18-20 ετών, είναι κιόλας (από τον Φεβρουάριο) 27. Πλησιάζει, δηλαδή, στο σταυροδρόμι που αρχίζουν τα καλύτερα χρόνια της διαδρομής του στην μπάλα, κι αν θέλει να πετύχει φορώντας, πλέον, την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ, είναι ένα νέο ξεκίνημα.

Από τον περασμένο χειμώνα όταν και τέθηκε εκτός Ολυμπιακού ήξερε πολύ καλά ότι είχε φτάσει ο καιρός για τις σημαντικές αποφάσεις του. Και οι επιλογή, να έρθει στους Πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν, ολότελα, δική του. Γιατί, απλούστατα, πρόκειται για τη δική του ζωή.

Τα (ποδοσφαιρικά) διαζύγια δεν βγαίνουν πάντοτε πολιτισμένα. Μπορεί να 'ναι και θυελλώδη. Ιδίως αυτά που δίνουν τέλος σε σχέσεις πολύχρονες, δυνατές, βιωματικές.

Από το 2018 μέχρι και πριν ενάμιση μήνα ήταν «κάτοικος Πειραιά», αν και το διαζύγιο του με τους «ερυθρόλευκους» επήλθε χωρίς μεγάλη φασαρία, το αντίθετο μάλιστα, οπότε δεν με κόφτει να μπω, πολύ περισσότερο να μοιράσω το δίκιο, ανάμεσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Μαντί Καμαρά για όσα έγιναν και οδήγησαν στην… απομόνωση του Αφρικανού ποδοσφαιριστή και στις προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα. Δεν με νοιάζει και δεν με βάζει σε πειρασμό το κουτσομπολιό. Τα μικρά-μικρά ντεσού. Ποιος είπε, τι έκανε, πότε, πώς, γιατί.

Ο Μαντί χώρισε καλά με τον Ολυμπιακό. Αμφότερες οι πλευρές κράτησαν ένα κάποιο μίνιμουμ. Αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας, προσχημάτων ή όπως αλλιώς θέλετε να το ορίσουμε. Πάντως, αυτό που, πρωτίστως, απασχολεί τους φίλους του ΠΑΟΚ, δεν είναι γιατί χώρισαν Ολυμπιακός – Καμαρά, αλλά το πως πάει ο μέσος από τη Γουινέα στην προετοιμασία. Εξάλλου δεν υπάρχουν και πολλά νέα πρόσωπα αυτό το καλοκαίρι στην Ολλανδία, οπότε όλα τα βλέμματα πέφτουν πάνω του.

Οικογενειακό κλίμα και χαβαλές

Πρωτίστως στο Χορστ είδαμε τον Καμαρά να χαμογελάει (ξανά), να κάνει χαβαλέ με τον Κωνσταντέλια και τον Μπάμπα στην προπόνηση της Δευτέρας.

Ο Μαντί Καμαρά βρήκε στον ΠΑΟΚ όλα όσα είχε χάσει ή είχε στερηθεί τους τελευταίους μήνες στον Ολυμπιακό. Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη και μπαίνοντας στα αποδυτήρια των Πρωταθλητών Ελλάδας συνάντησε ένα τρομερά οικογενειακό το κλίμα σε σχέση με ότι συνέβαινε, επί προσωπικού, το προηγούμενο διάστημα, Γι’ αυτό και δείχνει να είναι ενθουσιασμένος με το περιβάλλον του ΠΑΟΚ.

Με το καλημέρα οι «παλιοί» της ομάδας τον πήραν και τον έβγαλαν έξω για φαγητό, θα τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί στη Θεσσαλονίκη όταν μετά το τέλος της προετοιμασίας θα έρθει και η οικογένεια του για μόνιμη εγκατάσταση.

Ο Καμαρά δεν έχει τουπέ και αυτό το δείχνει, σε αντίθεση με όσα έλεγαν από τον Πειραιά ότι κουβαλάει μαζί του στα αποδυτήρια. Στην Ολλανδία παίζει «ρόντο» με τους πιτσιρικάδες της ομάδας κι αν χρειαστεί μαζεύει τις μπάλες μετά το τέλος της προπόνησης!

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήθελαν να βάλουν στο ρόστερ τους έναν χαφ, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν οι υπάρχοντες, έναν ποδοσφαιριστή που κόβει και ράβει στον άξονα, έχει τρομερές περιστροφές με την μπάλα, δίνει επιπλέον τρεξίματα για να έχει ανάσες ο παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή για να κάνει παιχνίδι από την πίσω ζώνη.

Μπορεί στα πρώτα φιλικά να έδειξε λίγο βαρύς, αλλά είναι λογικό να μην έχει ακόμα βρει το ρυθμό του, μετά από μια μεγάλη περίοδο αγωνιστικής απραξίας, καθώς για να βρει κανείς το τελευταίο επίσημο ματς θα πρέπει να πάει πίσω στην 21η του Γενάρη όταν αγωνίστηκε για 12 λεπτά κόντρα στον Άρη.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου οι «ασπρόμαυροι» λένε εδώ στην Ολλανδία, όπου βρίσκεται η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ότι «κι άλλος να μην έρθει, με τον Μαντί έχει γίνει το upgrade στη θέση του χαφ», δίχως αυτό να απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Οχι, πως ο ΠΑΟΚ δε θα πάρει άλλο χαφ (λέγε με και Μεϊτέ), απλώς ένα upgrade έχει γίνει στη μεσαία γραμμή, όπως και να το κάνουμε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.