Ολυμπιακός: Τα νέα πρόσωπα και εκείνοι που θα δεν θα βρίσκονται στην πρώτη προπόνηση

Ολυμπιακός: Τα νέα πρόσωπα και εκείνοι που θα δεν θα βρίσκονται στην πρώτη προπόνηση

ελλαδα

bet365

Η πρώτη προπόνηση στο Ρέντη είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (10/07) και το Gazzetta σας αναλύει ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα, ποιοι θα δώσουν το παρών και ποιοι θα λείψουν.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένας μήνας από τη μέρα που ο Ολυμπιακός σήκωσε στον ουρανό της OPAP Arena το τρόπαιο του Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο και σε συλλογικό επίπεδο.

Με φόντο αυτή την επιτυχία ξεκινά η νέα σεζόν, με τον στόχο των Πειραιωτών να μην είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας κλειδώσει μία θέση στο League Stage του Europa League.

Οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών θα περάσουν την πόρτα του Ρέντη την Τετάρτη (10/07) προκειμένου να κάνουν την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν και το Gazzetta σας δίνει στο πιάτο τα τις προσθήκες, τους παίκτες που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το μέλλον τους στην ομάδα αλλά και αυτούς που θα λείψουν.

Τα νέα πρόσωπα που θα φορέσουν πρώτη φορά τα «ερυθρόλευκα»

Με την έναρξη των προπονήσεων, ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε τέσσερις μεταγραφές για το ρόστερ της νέας σεζόν, οι οποίοι θα δώσουν το παρών και στην πρώτη προπόνηση στο Ρέντη. Αυτοί είναι:

Κοστίνια: Σε αντίθεση με τους άλλους τρεις, ο Κοστίνια είναι μία υπόθεση που ο Ολυμπιακός είχε κλείσει από τον περασμένο Γενάρη αντί 2,5 εκατ. ευρώ από τη Ρίο Άβε. Με την ολοκλήρωση της σεζόν, ο 24χρονος αμυντικός αναδείχθηκε κορυφαίος ακραίος μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος και ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ντάνι Γκαρθία: Μία επιλογή που ακουγόταν για τον Ολυμπιακό πριν καν ολοκληρωθεί η σεζόν, καθώς αποτελεί προσωπική επιλογή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο 34χρονος χαφ έμεινε ελεύθερος από την Μπιλμπάο έχοντας συνολικά 195 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ στην καριέρα του μετράει 303 παρουσίες στη La Liga της Ισπανίας.

Μάρκο Στάμενιτς: Σε ηλικία 22 ετών έκανε τη Νότιγχαμ Φόρεστ να βγάλει από τα ταμεία της 5,5 εκατ. ευρώ για τον αποκτήσει από τον Ερυθρό Αστέρα και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακού προκειμένου να έχει συμμετοχές αλλά και παρουσίες στην Ευρώπη. Ο Νεοζηλανδός είχε 35 συμμετοχές με 2 γκολ και 1 ασίστ την περσινή σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα, παίζοντας και στους ομίλους του Champions League ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής στη Σερβία.

Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος: Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής σεζόν στο πρωτάθλημα. Παρότι η Κηφισιά υποβιβάστηκε, ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος έκανε μία γεμάτη χρονιά με 24 συμμετοχές και απολογισμό 44 γκολ παθητικό αλλά και 4 clean sheets. Ο 29χρονος πορτιέρε ήρθε στον Πειραιά για να πλαισιώσει τους Τζολάκη και Πασχαλάκη στο ρόστερ και συνθέσει μία ελληνική τετράδα μαζί με τον Νίκο Μπότη.

Οι περιπτώσεις που βρίσκονται στον... αέρα

Υπάρχουν στο ρόστερ και οι παίκτες που βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου τους καθώς ολοκληρώθηκε το ήδη υπάρχον που είχαν με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις που έχουν δεχθεί πρόταση ανανέωσης από τους Πειραιώτες και θα ενσωματωθούν όταν (και αν) υπάρξει οριστική συμφωνία.

Κωνσταντίνος Φορτούνης: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έμεινε για πάντα στην ιστορία της ομάδας ως ο άνθρωπος που σήκωσε πρώτος στον ουρανό το τρόπαιο του Conference League. Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι και οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους, με τα... μηνύματα να είναι θετικά ώστε να υπάρξει συμφωνία.

ελλάδα

Γιώργος Μασούρας: Αν και σε πρώτη φάση, φάνηκε πως οι δρόμοι του Γιώργου Μασούρα και του Ολυμπιακού θα χωριστούν μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του Έλληνα εξτρέμ, με την Μποχούμ να είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Τελικά, τα δεδομένα άλλαξαν και από εκεί που ήταν μακριά από την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, πλέον φαίνεται ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα παραμείνει στον Πειραιά.

ελλάδα

Αγιούμπ Ελ Καμπί: Σε αντίθεση με τους προηγούμενους, η περίπτωση του Αγιούμπ Ελ Καμπί δείχνει σαφώς πιο δύσκολη. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει μία μεγάλη πρόταση για τα ελληνικά δεδομένα ώστε ο Μαροκινός φορ των 33 γκολ πέρσι, να παραμείνει στον Πειραιά για τα επόμενα δύο χρόνια. Από την άλλη ο 31χρονος φορ έχει δεχθεί κρούσεις και έχει στα χέρια του δελεαστικές προτάσεις, με αποτέλεσμα να παραμένει στον... αέρα για τη νέα σεζόν.

ελλάδα

Από εκεί και πέρα, να θυμίσουμε πως έχουν επιστρέψει στις ομάδες τους οι Νταβίντ Κάρμο, Ντάνιελ Ποντένσε και Αντρέ Όρτα, οι οποίοι ήταν δανεικοί στον Ολυμπιακό αλλά οι Πειραιώτες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτησή τους με κανονική μεταγραφή.

Εκείνοι που αποχώρησαν από το περσινό ρόστερ

Οι παραπάνω είναι παίκτες που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τους διατηρήσει στο ρόστερ, όμως υπάρχουν και αυτοί που δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ της νέας σεζόν. Ήδη ο Βιθέντε Ιμπόρα και ο Κίνι έχουν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, με τον πρώτο να επιστρέφει στη Λεβάντε και τον δεύτερο να παραμένει στη Stoiximan Superleague με τη φανέλα του Ατρομήτου.

ελλάδα

Από την άλλη, στις ομάδες τους γύρισαν μετά τον δανεισμό τους στον Ολυμπιακό, με τους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Ζοβάνε Καμπράλ να επιστρέφουν στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και τον Φραν Ναβάρο στην Πόρτο ενώ ο Ιβάν Μπρνιτς παραχωρήθηκε στην Σέλιε της Σλοβενίας.

Τέλος, τόσο ο Στέφαν Γιόβετιτς όσο και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ολοκλήρωσαν το συμβόλαιο τους με τον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι για να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ενώ εκτός πλάνων είναι και ο Ρούμπεν Βέζο.

Τα δεδομένα για τον Σαντιάγο Έσε

Μία απουσία που θα έχει ο Ολυμπιακός σε όλη την προετοιμασία, είναι αυτή του Σαντιάγο Έσε. Ο Αργεντινός χαφ κλήθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και το ποδοσφαιρικό τουρνουά θα είναι από τις 24/7 μέχρι τις 10/08, με τους Αργεντινούς να είναι το φαβορί για το χρυσό.

Ο ίδιος είναι στα βασικά πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πέρσι ήταν ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές μαζί με τον Ροντινέι, ωστόσο η επιλογή του από τον Μασεράνο, θα τον αφήσει μακριά από την προετοιμασία του Ολυμπιακού σχεδόν για όλο το καλοκαίρι.

ελλάδα

Με τα παραπάνω δεδομένα, το παρών στην πρώτη προπόνηση της σεζόν 2024/25 θα δώσουν οι:

Τερματοφύλακες: Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Μπότης

Δεξί μπακ: Ρόντινεϊ, Κοστίνια

Στόπερ: Ρέτσος, Ντόι, Άμπι, Μπιανκόν, Κουτσίδης

Αριστερό μπακ: Ορτέγκα, Αποστολόπουλος

Χαφ: Γκαρθία, Στάμενιτς, Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μπακούλας

Εξτρέμ: Ζέλσον, Μπιέλ, Παπακανέλλος

Φορ: Κωστούλας

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα