Οι μεγάλοι στόχοι είναι καλοί όταν τους υποστηρίζεις…

Οι μεγάλοι στόχοι είναι καλοί όταν τους υποστηρίζεις…

Οι μεγάλοι στόχοι είναι καλοί όταν τους υποστηρίζεις…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις μεταγραφικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στον Άρη και το…format του νέου πρωταθλήματος.

Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα από την τελευταία μας επικοινωνία αναφορικά με τον ποδοσφαιρικό Άρη. Επί της ουσίας πέρα από 2-3 αυτονόητες προσθήκες στο staff της ομάδας που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Πτολεμαίδα για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της (εκεί που ο Ατρόμητος που διαβάζω ότι θα διαλύσει τον Άρη, θα πραγματοποιήσει το βασικό του στάδιο). Ξαναγράφω όμως αυτά είναι αυτονόητα, όπως και άλλα που επίσης πρέπει να γίνουν στις υποδομές του club.
Αυτονόητη είναι επίσης η ενίσχυση στην στελέχωση της ομάδας. Το έχουμε σημειώσει πάρα πολλές φορές, το αποδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης.

Η επιστροφή της κα. Βουτσά στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης και οι τομείς ευθύνης που αναλαμβάνει είναι μία κίνηση στην σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Επειδή η λέξη…οργάνωση έχει ακουστεί πάρα πολλές φορές από τους πάντες, έχω προσωπική εμπειρία καθώς συνεργαστήκαμε για 4 σχεδόν χρόνια και σίγουρα και τις γνώσεις έχει, αλλά κυρίως ξέρει πάρα πολύ καλά την δουλειά (αδειοδότηση, μεταγραφές, οργάνωση γραφείων, αθλητική νομοθεσία, γνώση πολλών ξένων γλωσσών κτλ). Και αυτή η προσθήκη είναι αυτονόητη και ήταν απαραίτητη.

Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει και μία διεύρυνση στο συμβούλιο και είσοδος και άλλων ανθρώπων με γνώση σε τομείς που ο Άρης εμφανέστατα είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους και αυτό φυσικά είναι και θέμα χρημάτων. Ακούστηκαν διάφορα για πιθανή είσοδο ανθρώπων και νέο ΔΣ, αλλά ότι ακούστηκε…πάγωσε!

Οι μεταγραφές πρέπει να είναι στην Ολλανδία

Με όλα τα παραπάνω φυσικά ο κόσμος δεν ασχολείται και ιδιαίτερα. Το γήπεδο βλέπει, τους παίκτες και τον προπονητή. Και αυτή την στιγμή βλέπει μεν έναν αριθμό συμβολαίων, αλλά ξέρουμε άπαντες ότι από αυτούς που βρίσκονται στην Πτολεμαίδα σχεδόν το 1/3 είτε δεν υπολογίζονται είτε είναι πιθανόν να παραχωρηθούν. Προφανώς και για παίκτες όπως ο Μορόν, ο Μανού ή ο Οντουμπάγιο για τους οποίους έχουν ακουστεί διάφορα, θα φύγουν μόνο αν υπάρξει πρόταση που ικανοποιεί την ομάδα. Την ίδια στιγμή όμως παίκτες όπως ο Πάβισιτς ή ο Πάρντο θα ικανοποιούσαν την ομάδα αν…άδειαζαν το ντουλαπάκι με τα πράγματά τους καθώς είναι στην λίστα αποδεσμεύσεων που ίσως βρεθεί και ο Τζούρασεκ. Με δεδομένη την παραχώρηση του Βερστράτε στην Λέουβεν και την μη ανανέωση του Φαμπιάνο (αλήθεια τώρα μπήκατε στην λογική του να μαλώνετε για το αν είναι αληθινή η πρόταση του 1.8 για 3 χρόνια; Αν δηλαδή η πρόταση του Άρη ήταν 500 ή 600 τον χρόνο, ενώ ο Βραζιλιάνος πάει προς Σαουδική Αραβία με 1 χαρτί τον χρόνο;). Η πλάκα είναι ότι αυτοί που φυσικά στοχοποιούν και τους δημοσιογράφους είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν ήρθε ο Φαμπιάνο και πάλι στοχοποιούσαν τους δημοσιογράφους γιατί δεν λέγανε για το…παλτό από την τελευταία της Τουρκίας με την χειρότερη άμυνα! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Αν κύριε μου λέει ψέματα η ΠΑΕ Άρης να βγει ο Φαμπιάνο να πει δεν υπήρξε αυτή η πρόταση. Και για να σας προλάβω. Εμείς τον ρωτήσαμε, αλλά δημόσια δεν ήθελε να τοποθετηθεί. Πείτε μου όμως πώς μία προφορική πρόταση του Καρυπίδη στον Φαμπιάνο ξέρει άλλος εκτός των 2 που συζητάνε αν είναι αληθινή ή ψεύτικη. Θα σας πω εγώ. Ανάλογα με το τι θες να…περάσεις. Προσωπικά με νοιάζει να έχει η ομάδα καλό παίκτη. Ας τα δώσει τα 600 στον αντι-Φαμπιάνο, λοιπόν! Εκεί θα κριθεί για μένα…

Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος θα έρθει στην θέση του Φαμπιάνο, όπως ο Βραζιλιάνος είχε έρθει στην θέση του Ρόουζ. Αλλά να μην επανέλθω σε αυτό και τι λέγονταν τότε.

Αυτό που έχει σημασία για τον Άρη είναι να γίνουν οι απαραίτητες μεταγραφές. Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί και να ενισχυθεί ουσιαστικά. Χρειάζεται πέρα από τον στόπερ, δεύτερο τερματοφύλακα, χρειάζεται 6ρι που κατά την άποψή μου πρέπει να είναι παίκτης αξίας, χρειάζεται και δεύτερο 6ρι αφού σε σχήμα που παίζουν 2 προφανώς εσύ πρέπει να έχεις 3-4 και έχεις μόνο τον Ζουλ, χρειάζεται αριστερό εξτρέμ, χρειάζεται αριστερό μπακ, χρειάζεται και δεύτερο δεξί εξτρέμ, χρειάζεται σίγουρα 1 επιθετικό και ενδεχομένως και δεύτερο αν παραχωρηθεί ο Μορόν. Και προφανώς θα θέλει και άλλο δεξί μπακ αν παραχωρηθεί ο Οντουμπάγιο.
Με τα σημερινά δεδομένα όμως ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ 4-5 μεταγραφές ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ για την βασική ενδεκάδα (άρα πρέπει να είναι στην Ολλανδία για να τους δουλέψει ο Μάντζιος) και όλοι οι υπόλοιποι από πίσω!

Καθαρά επικοινωνιακή η στροφή στο 1-4 που χρειάζεται…υποστήριξη

Και όλα τα παραπάνω είναι ακόμα πιο απαραίτητα από την στιγμή που η ΠΑΕ Άρης δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να ψηφίσει υπέρ του νέου φορμάτ. Παρεμπιπτόντως για μία ακόμα φορά είναι εμφανές ότι άλλο θέλει η ΠΑΕ και άλλη ήταν η δική μας άποψη στο θέμα, αλλά κατά τα άλλα γράφουμε ότι μας λέει το… viber. Είπαμε όμως η λάσπη πετιέται σε αυτούς που ενοχλούν το σύστημα των payroll. Πώς αλλιώς θα στρέψουμε την κοινή γνώμη από την δήλωση του κ. Σπάθα: «Εγώ είναι αλήθεια ότι παρευρέθηκα κατόπιν εντολής του Προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Θεσσαλονίκη, που έγινε η συγκέντρωση με το νέο αυτό άνθρωπο, τον κ. Γκαγκάτση, που θα κατέβει υποψήφιος. Ξέρετε πολύ καλά ότι προσωπικά εγώ και η διοίκηση είμαστε και υποστηρίζουμε ποδοσφαιρικά τα συμφέροντα του Ολυμπιακού και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζει τις προσπάθειες της Ένωσης». Κατά τα άλλα δεν υπάρχει συμμαχία. Έγινεεεεεεεε….

Δεν έπαιξε και πολύ(ως καθόλου) βέβαια η δήλωση του πατέρα του διαιτητή πάνω στον οποίο στήθηκε το παραμύθι της αδικίας όταν το παιχνίδι έληξε με 2-0 αντί για 5-0, αλλά ο Αρειανός πρέπει να πλακώνεται με τον συναρειανό του για ένα φορμάτ που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το περάσουν. Και επειδή ΑΕΚ και ΠΑΟ δεν θέλουν επικοινωνιακά να…ξαναχάσουν έστω και μέσω έλλειψης απαρτίας, θα περάσει και με αυξημένη πλειοψηφία.

Αν συμφωνώ με την πρόθεση της ΠΑΕ να το ψηφίσει; ΟΧΙ! Διαφωνώ κάθετα γιατί σήμερα που μιλάμε ο Άρης δεν είναι ικανός να μπει στην τετράδα όχι μόνο αγωνιστικά(αφού του λείπουν 10 παίκτες), αλλά κυρίως εξωαγωνιστικά. Από την άλλη άντε και πήγαινε κόντρα ο Άρης. Μόνος του; 13-1; Αντιλαμβάνεστε τι θα σήμαινε επικοινωνιακά.

Με την απόφασή της αυτή όμως δεσμεύει και τον εαυτό της ότι θα προσπαθήσει να κάνει μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Αν δεν το κάνει, δικό της πρόβλημα και θα έχει εκτεθεί. Αν το πετύχει θα έχει δικαιωθεί απόλυτα. Για να μπεις 4αδα πρέπει να φτιάξεις μία πολύ καλή ομάδα! ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ 5-8. Ωραία να παίξουν για την Ευρώπη από το 5 ως το 8. Για το πρωτάθλημα από το 1 ως το 4. Πείτε μου εσείς ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ…ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; Για πρωτάθλημα και υποβιβασμό θα κρατάνε τους βαθμούς, αλλά στο 5 ως 8 θα μηδενίζουν!!!Αν λοιπόν ο 5 έχει 7-8 βαθμούς από τον 4 και ο 8 από τον 9ο θα έχουμε επίσημα 4 αδιάφορες ομάδες που θα μπορούν να χαλαρώνουν με κάποιους αντιπάλους! Και γιατί να παίζει τις τελευταίες 5-6 αγωνιστικές κάποιος από το 5 ως το 8; Και ποια η ουσία να παίζεις στο πρωτάθλημα να έχεις 10 βαθμούς παραπάνω και να στους αφαιρούν στο τέλος; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 5 ΜΕ 8; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;

Και όμως αυτό το σύστημα είναι για να μην έχουμε αδιάφορες ομάδες!!!! Κάνε το φορμάτ σου, εσύ Άρη απέδειξε αν μπορείς να μπεις στην τετράδα, αλλά μετά ρε παιδιά γιατί…μηδέν βαθμούς; Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο το γιατί ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΉΣ!

Στην ουσία του πράγματος. Πολλές, καλές μεταγραφές για την απαραίτητη ενίσχυση της ομάδας. Για να μπορείς να λες ότι στόχος είναι η τετράδα, αλλά να βλέπει και ο φίλαθλος ότι μπορείς να το υποστηρίξεις αγωνιστικά και να τους αναγκάσεις για μία ακόμα φορά να εκτεθούν με τις νέες… Φραπάρ!

ΥΓ1 Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο site της ομάδας του Περιστερίου η αποστολή θα καταλύσει στο πολυτελές ξενοδοχείο «Pantelidis Hotel” και θα παίξει τα φιλικά με την Καλλιθέα και τον Εθνικό Άχνας στο ολοκαίνουργιο γήπεδο του προπονητικού κέντρου. Την ίδια στιγμή που ο Ατρόμητος που σύμφωνα με πολλά σχόλια στο blog θα διαλύσει τον Άρη φέτος γιατί βρήκε νέο επενδυτή(που ήταν δύο, αλλά τελικά θα είναι ένας που όμως θα αργήσει να περάσει από την ΕΕΑ), χαρακτηρίζει πολυτελές το ξενοδοχείο και ολοκαίνουργιο το γήπεδο, οι ίδιοι άνθρωποι ξεφωνίζουν γιατί ο Άρης βρίσκεται στο ίδιο ξενοδοχείο…επειδή δεν έχει λεφτά. Το ότι ο Άρης θα πάει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο, άρα θα δαπανήσει στην ουσία 5πλάσια χρήματα και αντί την Καλλιθέα και τον Εθνικό Άχνας θα παίξει με την Αλκμάαρ και την Μπρέντα (και ένα ακόμα) απλά δεν μπαίνει στην εξίσωση.

Να…αποθεώσουμε τον Άρη για τα αυτονόητα (που δεν έκανε πέρσι;). Όχι βέβαια. Αυτονόητο είναι αυτό που συμβαίνει φέτος, αλλά κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτό που…βαφτίζεται κριτική ενώ στην ουσία είναι ολοκληρωτική απαξίωση και μηδενισμός των πάντων. Όταν όμως η ίδια η ΠΑΕ επί 40 μέρες δεν κάνει τίποτα για να το αντιμετωπίσει τα τρολ θα κάνουν πάρτι. Και τι να κάνει; Πράξεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!