ΠΑΟΚ - Γκενκ: Από τη μία ο… λατρεμένος Σαμάτα, από την άλλη ο Καρέτσας το next big thing του Βελγίου

Ο Άλι Σαμάτα και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας
Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν στις 19:00 την Γκενκ σ’ ένα φιλικό με πολλές ιδιαιτερότητες και πρόσωπα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ενα φιλικό ΠΑΟΚ - Γκενκ έχει σχεδόν πάντα το «μενού» της καλοκαιρινής προετοιμασίας των «ασπρόμαυρων» στην Ολλανδία. Πέρσι οι δύο ομάδες έπαιξαν στο Σβόλγκεν με τον «Δικέφαλο» να επικρατεί 3-2.

Στο τρίτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους οι Πρωταθλητές Ελλάδας θα βρουν απέναντί τους την Γκενκ (19:00, Novasports Start, Live από το Gazzetta) σε ένα παιχνίδι, με αρκετές ιδιαιτερότητες. Βλέπετε οι δύο ομάδες συμφώνησαν η διάρκεια των δύο ημιχρόνων να είναι 60 και όχι 45 λεπτά, αυτό σημαίνει πως η συνολική διάρκεια του φιλικού θα φτάσει τις δύο ώρες, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μοιράζει ξανά το χρόνο στους παίκτες του.

Ωστόσο δεν είναι μόνον η διάρκεια του φιλικού που κάνει την αποψινή αναμέτρηση ξεχωριστή. Από τη μία πλευρά θα υπάρχει ο Άλι Σαμάτα και από την άλλη ο Κωνσταντίνος Καρέτσας.

Ο Τανζανός επιθετικός του ΠΑΟΚ πέρασε πέντε χρόνια στην ομάδα του Βελγίου, τα καλύτερα χρόνια μέχρι τώρα της καριέρας του, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός Σούπερ Καπ, ενώ την σεζόν 2018-19 είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος με 20 γκολ.

 

«Ευχάριστη επανένωση με τον λατρεμένο μας ήρωα Άλι Σαμάτα», γράφουν χαρακτηριστικά οι Βέλγοι στην επίσημη ιστοσελίδα τους ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, που θα γίνει στο προπονητικό κέντρο του «Δικεφάλου» στο Χορστ (Wittebrugweg 3, 5961 NJ Horst (NL).

Στην προετοιμασία της Γκενκ συμμετέχει με ενεργό ρόλο ο 16χρονος, γεννημένος στο Βέλγιο, Κωνσταντίνος Καρέτσας (η καταγωγή του πατέρα του που είναι ΠΑΟΚτσής, όπως και ο μικρός, είναι από τις Σέρρες και της μητέρας του από την Αθήνα), που αυτή την στιγμή θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Βελγίου και είναι το «next big thing» της Γκενκ.

Ο 56χρονος Γερμανός προπονητής της Γκενκ, Τόρστεν Φινκ, εμπιστεύεται τον Καρέτσα («Kos» τον αποκαλούν στο Βέλγιο) που έχει ήδη πάρει παιχνίδια στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, λογίζεται ως μέλος της πρώτης ομάδας και είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές του Βελγίου.

@Photo credits: INTIME, KRCGenkofficial

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα