Ολυμπιακός: Κλείνει κενό του με πολύ σημαντικό παίκτη

Ολυμπιακός: Κλείνει κενό του με πολύ σημαντικό παίκτη

Ολυμπιακός: Κλείνει κενό του με πολύ σημαντικό παίκτη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την τελευταία μεταγραφή που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ανακοίνωσε άλλη μία μεταγραφή του, αυτή που είχε ουσιαστικά κάνει προ εξαμήνου, τον Κοστίνια, απόκτημα από τη Ρίο Άβε.

Με τον 24χρονο Πορτογάλο, που σύμφωνα με πληροφορίες από την πατρίδα του υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν ένα κενό που υπήρχε στο ρόστερ τους, αυτό πίσω από τον Ρόντινεϊ, που είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος δεξιός μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ελλείψει μίας αξιόπιστης πραγματικά λύσης έπαιρνε υπερβολικό αριθμό αγώνων πρωταθλήματος, Ευρώπης και Κυπέλλου, με αποτέλεσμα να έβγαζε κούραση, να έριχνε στροφές κλπ, παίζοντας πολύ συχνά τρία παιχνίδια την εβδομάδα, εκ των οποίων πολλές φορές τα δύο πολύ μεγάλα, ντέρμπι και ευρωπαϊκό-και δεν είναι πια και μικρό παιδί, στα 32 του.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι με τον Κοστίνια ο Ολυμπιακός θα είναι καλυμμένος και με το παραπάνω. Μιλάμε για τον παίκτη που μόλις πριν ένα μήνα ψηφίστηκε από τους προπονητές και τους παίκτες των 18 ομάδων της Α΄κατηγορίας ως ο καλύτερος δεξιός μπακ του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τι να πω!

Ο δε Κοστίνια μπορεί να μην έχει την τεχνική και την κλάση και φυσικά την εμπειρία του Βραζιλιάνου, αλλά συγκεντρώνει ωραία χαρακτηριστικά για μπακ.

Είναι πιεστικός στα μαρκαρίσματα του, παίζει πολύ εύκολα όλη την πλευρά, μπουκάρει δυναμικά από δεξιά, περνάει σέντρες επικίνδυνες και σκοράρει κιόλας! Είναι πολύ εύστοχος στα πέναλτι, πάνω απ΄ όλα όμως έχει ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, με συνέπεια να έχει βάλει στην καριέρα του έξι γκολ με κεφαλιές, κατά βάση σε στατικές φάσεις, κάτι όχι εύκολο για ακραίο μπακ. Βλέπετε, για τη θέση του είναι αρκετά ψηλός (1μ81) και κυρίως αλτικός.

costinha_eurokinisi

Σε επίπεδο φύζικαλ θα είναι από τους κορυφαίους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την πλευρά θα την πηγαίνει πάνω κάτω χωρίς πρόβλημα. Από πλευράς δυνάμεων θυμίζει τον Ρέαμπτσιουκ, όντας καλύτερος επιθετικά. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται να βελτιώσει τις επαφές του με την μπάλα και οπωσδήποτε να προσαρμοστεί στην άμυνα τετράδας την οποία παίζει ο Ολυμπιακός, καθώς στη Ρίο Άβε έπαιζε με τριάδα πίσω, έχοντας τη σιγουριά του δεξιού στόπερ.

Λογικά, ωστόσο, θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή του, γιατί η Ρίο Άβε δεν έπαιζε 3-5-2, αλλά 3-4-3, δηλαδή ο Κοστίνια και εκεί είχε παίκτη μπροστά του, εξτρέμ, όπως θα έχει και στον Ολυμπιακό. Είναι δε σημαντικό, ότι πρώτον θα κάνει από την αρχή προετοιμασία για να μάθει τον τρόπο παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ και δεύτερον ότι θα βρει συμπατριώτες του, όπως τον Τσικίνιο και τον Ζέλσον, που θα τον βοηθήσουν.

Μιλάμε δε για παίκτη που στα δύο χρόνια του στην Α΄κατηγορία της Πορτογαλίας έπαιξε στις 67 από τις 68 αγωνιστικές σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας (!!!), άρα δεν βγάζει τον παραμικρό τραυματισμό. Κάτι που επίσης είναι πολύ βασικό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ακραίο μπακ. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που μήνες τώρα, κι ακόμη και τώρα με αφορμή την ανακοίνωση της μεταγραφής του, οπαδοί της Μπενφίκα κράζουν στα social media την ομάδα τους γιατί δεν τον αγόρασε και άφησε να τον πάρει ο Ολυμπιακός. Μόλις χθες εξάλλου σχολιάζονταν σε blog στην Πορτογαλία, «μήπως έπρεπε να τον είχαν πάρει η Μπενφίκα η, η Πόρτο, που χρειάζονται δεξί μπακ;».

Η συνέχεια στο χορτάρι. Η γνώμη μου είναι ότι ιδανικά θα έπρεπε κατ΄ αρχάς να βλέπαμε σε δύο ματς την εβδομάδα τον Ρόντινεϊ και σε ένα τον Κοστίνια. Και βλέπουμε.

Άσχετο:

Η Ρίο Άβε ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Γιώργου Οκκά, γιού του Γιάννη Οκκά, παλιού άσου του Ολυμπιακού και νυν προπονητή της Ανόρθωσης. Κρατήστε το όνομα του 20χρονου αριστεροπόδαρου μεσοκυνηγού, γιατί μπορεί να το βρούμε μπροστά μας στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού σε ένα-δύο χρόνια. Ο Οκκάς έπαιζε στην Κ21 της Φούλαμ, από την οποία έμεινε ελεύθερος κι αμέσως τον τσίμπησε η Ρίο Άβε, ιδιοκτησίας Μαρινάκη.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πληροφορίες στο Βελιγράδι στέλνουν τον Ραντζέλοβιτς κοντά στον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που όμως δεν ισχύει. Ισχύει ότι έγιναν κάποιες επαφές και μέχρι εκεί.

randze

Ο Σέρβος εξτρέμ, αν δεν γίνει κάτι με τον Αστέρα, που δύσκολα φαίνεται πως θα γίνει, πρέπει την Κυριακή να πάει στο Ρέντη, όπου θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι εκτός πλάνων του Ολυμπιακού: ο Ουσεϊνού Μπα, ο Ανδρούτσος, ο Πέπε, ο Φαντιγκά κι ο Γκοτζαμανίδης, στόπερ-απόκτημα από τον Πανσερραίκό. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να βρουν ομάδα για μεταγραφή η, δανεισμό. Όπως κι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.