Stoiximan Super League: Αναλυτικά το νέο format και πώς θα διαμορφωνόταν η περσινή βαθμολογία

Newsroom
Stoiximan Super League: Αναλυτικά το νέο format και πώς θα διαμορφωνόταν η περσινή βαθμολογία

bet365

Η Stoiximan Super League άλλαξε μορφή, την επόμενη περίοδο θα υπάρχουν νέα δεδομένα και ας δούμε αναλυτικά τι ισχύει και πώς θα διαμορφώνονταν το περσινό status quo της κατηγορίας με γνώμονα τα όσα πλέον τέθηκαν σε εφαρμογή.

Με νέα δεδομένα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League τη νέα σεζόν, καθώς αντί για Play Off και Play Out θα προκύψουν, μετά το φινάλε της κανονικής διάρκειας των 26 αγωνιστικών, τρία και όχι δύο νέα groups (δύο και ένα αντίστοιχα).

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4 θα απαρτίζουν ένα, το άλλο θα αφορά εκείνες που θα βρίσκονται από το 5 ως και το 8, και το έτερο θα έγκεινται στο 9-14.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου διάρκειας έξι αγωνιστικών (όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας) θα προκύψει ο πρωταθλητής, ο δεύτερος που θα συμμετάσχει επίσης στα προκριματικά του Champions League του 2025/26 και ύστερα ο κάτοχος του «εισιτηρίου» για το Europa και του ενός για το Conference ή ανάλογα με το ποιος θα πάρει το Κύπελλο οι δύο του Conference.

Στο 5-8 τώρα θα υπάρχει η ιδιομορφία πως οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα διαιρέσουν τους βαθμούς της regular season με το ήμισυ (σ.σ. στο 0,5 η στρογγυλοποίηση πάει προς τα πάνω), ενώ εκ νέου θα έχει διάρκεια έξι αγωνιστικών και όλα τα clubs θα κοντραριστούν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Σε αυτή την περίπτωση εάν δεν πάρει το Κύπελλο κάποια ομάδα από την 6η θέση και κάτω, τότε ο 5ος θα συμμετάσχει στο Conference της μεθεπόμενης σεζόν.

Επειδή δε ο τελικός του Κυπέλλου είθισται να είναι το τελευταίο παιχνίδι της εκάστοτε περιόδου, αυτό σημαίνει πως η μόνη περίπτωση που στο group 5-8 δεν θα υφίσταται ευρωπαϊκό «κίνητρο» είναι στο ζευγάρι του τελικού να μην υπάρχει έστω ένας εκπρόσωπος/φιναλίστ από τις ομάδες που θα απαρτίζουν εκείνο του 1-4. Εφόσον δε δύο εξ' αυτών στελεχώνουν τον final, αυτόματα ο 5ος θα βγει το 2025/26 στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα το 2025/26 θα έχει δύο «εισιτήρια» για τα προκριματικά του Champions League, ένα για το Europa (σ.σ. ο Κυπελλούχος ή ο 3ος αν πάρει το τρόπαιο μία ομάδα που θα τερματίσει στο 1-2) και δύο για το Conference (σ.σ. ανάλογα με το ποιος θα πάρει το Κύπελλο, «επίσημα» είναι το 3-4 αλλά αν κατακτήσει το Κύπελλο κάποια ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη τριάδα θα «πάνε» στο 4-5 ή αν π.χ. το πάρει ο 4ος στο 3 και 5 κ.ο.κ.).

Το 9-14 αντίθετα θα έχουμε 10 αγωνιστικές (εκ νέου διπλά παιχνίδια) και όπως στο 1-4 έτσι και εδώ οι ομάδες θα διατηρήσουν στο ακέραιο τους πόντους που θα συλλέξουν στην κανονική διάρκεια. Μετά την ολοκλήρωσή του οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Super League 2.

Αρα εάν πέρσι ίσχυε το νέο format, τα επί μέρους groups θα διαμορφώνονταν ως εξής:

ΘΕΣΕΙΣ 1-4
1. ΠΑΟΚ 60
2.ΑΕΚ 59
3. Ολυμπιακός 57
4. Παναθηναϊκός 56

ΘΕΣΕΙΣ 5-8
5. Αρης 21
6. Λαμία 17
7.Αστέρας Τρίπολης 16
8. Ατρόμητος 14

ΘΕΣΕΙΣ 9-14

9. Πανσερραϊκός 27
10. ΟΦΗ 25
11. Κηφισιά 21
12. Παναιτωλικός 20
13. Βόλος 19
14. ΠΑΣ Γιάννινα 18

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα