Θα μπορούσε ο Άμπι να πάρει τη θέση του Κάρμο στον Ολυμπιακό;

Θα μπορούσε ο Άμπι να πάρει τη θέση του Κάρμο στον Ολυμπιακό;

Θα μπορούσε ο Άμπι να πάρει τη θέση του Κάρμο στον Ολυμπιακό;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει ένα ερώτημα για τη θέση του αριστερού στόπερ του Ολυμπιακού.

Κατά πάσα πιθανότητα ο Κάρμο, γιατί δεδομένο στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα παρά μόνο όταν τελειώσει μία μεταγραφική περίοδος, θα αποτελέσει παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Και είναι ένα θέμα-πρόκειται για τον καλύτερο αμυντικό της ομάδας στο β΄μισό της σεζόν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι αν υπάρχει εσωτερική λύση, πριν δηλαδή πας για μεταγραφή, τα βάζεις κάτω να δεις μήπως έχεις επιλογή εκ των έσω. Το μυαλό μπορεί να πάει μόνο στον Νέλσον Άμπι, και επειδή είναι ο μοναδικός άλλος αριστεροπόδαρος στόπερ, αλλά και επειδή ήταν καλό το δείγμα που μας έδωσε όποτε έπαιξε ο νεαρός Άγγλος, ερχόμενος κι αυτός τον Ιανουάριο, όπως ο Κάρμο.

Άρα, το ερώτημα είναι, θα μπορούσε ο Άμπι να πάρει τη θέση του Κάρμο στον Ολυμπιακό στην προσεχή σεζόν; Εν πρώτοις η απάντηση είναι κάπως έτσι, με δύο λέξεις, «πολύ δύσκολο». Για δύο λόγους, αφήνοντας έξω το προφανές, τη διαφορά εμπειρίας δηλαδή των δύο παικτών και λόγω ηλικίας και λόγω παραστάσεων.

Πρώτος λόγος ότι ο Κάρμο έχει τη δυνατότητα να βγάζει την μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση με καλές 20άρες, 30άρες και 40άρες πάσες, με καλό ποσοστό ευστοχίας. Κάτι που στον Άμπι δεν το έχουμε δει.

Δεύτερος λόγος ότι ο Κάρμο ήταν πάρα πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και αποδείχθηκε καταλύτης ειδικά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς έκανε τη διαφορά, ακόμη και σε επίπεδο στατικών φάσεων. Αντίθετα, το εναέριο παιχνίδι δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του Άμπι.

Κάρμο και Ελίασον

Κοιτάξτε, ο Άμπι έχει πολλά καλά στοιχεία. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και τον είχε συμφωνήσει τον περασμένο Γενάρη η Λούτον, ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, με την Ρέντινγκ, με τον ίδιο τον παίκτη να αρνείται. Είναι πολύ δυναμικός στις μονομαχίες, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, είναι αρκετά γρήγορος και γενικά έχει προδιαγραφές για μεγάλα πράγματα.

Νομίζω όμως ότι πρέπει να φτιάξει το παιχνίδι του στον αέρα. Διότι μπορει να μην είναι πολύ ψηλός σαν τον Κάρμο, αλλά δεν είναι κοντός (1μ87). Πιθανόν να μην βάζει σωστά το σώμα του η, να μην έχει καλό τάϊμινγκ στο άλμα η, γενικά να μην παίρνει σωστές θέσεις. Αλλά όποιος είναι παρατηρητικός, έχει διαπιστώσει ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι ο νεαρός Άγγλος δεν είναι τόσο καλός όσο πρέπει.

Τέλος πάντων, η δική μου λογική λέει ότι στα περίπου 50 παιχνίδια που θα δώσει ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν, ο Άμπι πρέπει να παίξει στα 20. Και στα άλλα 30 ο βασικός αριστερός στόπερ που πρέπει να αποκτηθεί. Έτσι, θα αναδειχθεί και ο μικρός, αλλά και θα έχει κι ασφάλεια η ομάδα.

Τώρα, αν το παιδί βγάλει μάτια στην προετοιμασία και αποφασίσει άλλα ο Μεντιλίμπαρ, αυτό είναι κάτι άλλο. Αυτή την στιγμή, όμως, ο Ολυμπιακός πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση βασικού αριστερού στόπερ. Κι έτσι κάνει, άλλωστε.

Άσχετο:

Για τον Κάρμο εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στην Πόρτο τη νέα σεζόν, όπως ο ίδιος ο παίκτης λέει.

Δεν αποκλείω καθόλου μετά από ένα μήνα η Πόρτο να τον δώσει με κάνα 20άρικο στη Σάουθαμπτον, που είχε κάνει τις προάλλες κρούση-όπως είχε κάνει και η Λιλ, με τον παίκτη όμως να μην έδειξε ενδιαφέρον για τη γαλλική ομάδα.

Για κάποιο δικό του λόγο, πάντως, ο Κάρμο έκανε πίσω σε όλα όσα είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, κάτι που πραγματικά δεν περίμεναν στον οργανισμό.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ήδη ο Ολυμπιακός σε σχέση με το ρόστερ που τέλειωσε την απερχόμενη σεζόν, έχει πολλές αλλαγές.

Έχουν φύγει ήδη 10 παίκτες, οι Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Κίνι, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Κάρμο, Ναβάρο, Καμπράλ, Ρίτσαρντς και δεν υπολογίζεται κι ο Βέζο (εκτός προετοιμασίας).

Olympiakow fiorentina

Κι έχουν ήδη έρθει πέντε παίκτες, οι Κοστίνια, Γκαρθία, Στάμενιτς, Αναγνωστόπουλος, ενώ έχει επιστρέψει ο Μπιέλ κι έχουν προωθηθεί έξι παιδιά από την Β ομάδα και την Κ19.

Θα υπάρξουν αρκετές ακόμη αλλαγές, με στόχευση όμως την ίδια, να διατηρηθεί ο κορμός.

Και για το τέλος ένα Emoji

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.