ΑΕΚάρα, vamos a ganar!

ΑΕΚάρα, vamos a ganar!

ΑΕΚάρα, vamos a ganar!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την αντιστροφή του κλίματος τον Ιούλιο στην ΑΕΚ, εστιάζει στην ουσία των προσθηκών και στον Λαμέλα (μέσω Περέιρα), ενώ έχει υστερόγραφο για Αραούχο!

Διανύουμε ημέρες (αρκετές είναι η αλήθεια) όπου στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα έχει -κατά κάποιον τρόπο- κυριαρχήσει οτιδήποτε το αργεντίνικο και νομίζω αυτό μας αρέσει όταν πρόκειται για τις σωστές αιτίες... Ούτως ή άλλως με έλευσε προ δυο καλοκαιριών του Ματίας Αλμέιδα και των συνεργατών του η σημαία με το γαλάζιο, το άσπρο και τον ήλιο, είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και να συναντάμε, στης Φιλαδέλφειας τα μέρη... Πόσο μάλλον τούτες τις μέρες όπου επικρατεί μεγάλος αργεντίνικος πανικός για πρόσωπα που απασχολούν – πρωταγωνιστούν για το έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ και με έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή να βρίσκεται ήδη εδώ, να 'χει ανακοινωθεί και ενδεχομένως να παίζει καθοριστικό ρόλο για να ολοκληρωθεί η έλευση ενός ακόμη, όπως είναι ο Ερίκ Λαμέλα η περίπτωση του οποίου δουλεύεται από την Ένωση.

Κοινός παρανομαστής ένας ακόμη φυσικά Αργεντινός, ο πιο σπουδαίος όλων και ο απόλυτος star συγκριτικά με όλους αυτούς, ειδικά της ΑΕΚ: ο Ματίας Αλμέιδα! Συνιστά το πρόσωπο για το οποίο όλοι αυτοί οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από τη χώρα του Μαραντόνα, έστω μπαίνουν στη διαδικασία να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να φορέσουν την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος, είτε πρόκειται για τον Περέιρα, όπου το είναι γεγονός, είτε για τον Λαμέλα για τον οποίο περιμένουμε τη τελική έκβαση της υπόθεσης. Είναι αλήθεια ότι δικαιολογημένα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην Ένωση, αυτό αναδεικνύουν και όσα προκύπτουν από την Αργεντινή, αλλά και όσα υποστηρίζουν όσοι βρίσκονται κοντά στον πρώην άσο των Ρόμα, Τότεναμ και Σεβίλλη (όταν έφυγε από την Αργεντινή και την Ρίβερ Πλέιτ φυσικά)...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας μετά την ανακοίνωση του Περέιρα, αλλά και πριν από αυτή και όσο βρισκόταν στην Αθήνα ο Αργεντινός άσος, δεν ήταν λίγες οι κλήσεις που δέχτηκε από την πατρίδα του τάνγκο από τον πρώην συμπαίκτη του, τον Έρικ Λαμέλα. Είναι δεδομένο και γνωστό, γραμμένο ήδη στην Αργεντινή ότι, τόσο ο Περέιρα, όσο και ο Λαμέλα, έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Ματίας Αλμέιδα προκειμένου να πειστούν να φορέσουν την φανέλα με τον Δικέφαλο (τον γνήσιο) στο στήθος! Ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Κορέα, για να μην ξεχνιόμαστε, για τον οποίο γράφουν και σήμερα. Ωστόσο είναι απόλυτο λογικό και δικαιολογημένο να ήθελε ο πρώην άσος της Τότεναμ να συνομιλήσει με αυτόν της Γιουβέντους για να μάθει από πρώτο χέρι, πως είναι τα πράγματα εδώ που βρίσκεται ήδη, στο club στις πρώτες του συναναστροφές, στην πόλη και γενικά στην ΑΕΚ!

Κι ακόμη είμαστε σε μέσα του Ιούλη με την ΑΕΚ να έχει κι άλλα μπροστά...

ελλάδα

Είναι δεδομένο και γι' αυτό αναγνωρίζεται απ' όλους πως η Ένωση έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει σε σημαντικό βαθμό τις εντυπώσεις στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και το καλοκαίρι που ακολούθησε το νταμπλ με τον Αλμέιδα στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της ΑΕΚ, αυτό συμβαίνει και τώρα. Το 'χουν διαπιστώσει και το υπογραμμίζουν και οι βασικοί ανταγωνιστές και αντιπάλοι της. Αυτό όμως δεν λέει απολύτως τίποτα: μόνο στο χορτάρι αποδεικνύεται το σωστό της οποιασδήποτε επιλογής αφού σε επίπεδο βιοφραφικών έχουν έρθει στο παρελθόν παικταράδες και δεν ακούμπησαν, εννοείται και στην Ένωση, απλά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε πρόσωπα (ούτε και αντιπάλων που επίσης το 'χουν βιώσει: να αποκτήσουν παικταράδες βάση βιογραφικού και τελικά να μην...).

Εδώ όμως έως τώρα, στην ΑΕΚ εννοώ, παρατηρείται πολύ σημαντικό τσεκάρισμα προτού προχωρήσουν στην όποια κίνηση. Όπως αποδείχτηκε με τον Περέιρα, λίγο πριν με τον Στρακόσα, την ίδια εποχή με τον Κοϊτά (προϊόν της συνεργασίας όλου του μεταγραφικού team με το scouting να 'χει κάνει σημαντική δουλειά στην περίπτωση του Μαυριτανού εξτρέμ) και όσα θα ακολουθήσουν εφόσον κλείσει και επιβεβαιωθούν οι Αργεντίνοι για το γεγονός του deal που υπάρχει ήδη μεταξύ της Ένωσης και του Λαμέλα. Δεν είναι δα και λίγο να το υπογραμμίζει ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, να το αναφέρει ο δημοσιογράφος που το έβγαλε το θέμα και να το αναδεικνύει η «Ole» που αποτελεί μια εκ των πλέον αξιόπιστων εφημερίδων στον κόσμο και όχι μόνο στην Αργεντινή, ειδικά με ειδήσεις που αφορούν συμπατριώτες τους και το ενδεχόμενο να συνεχίσουν στην Ευρώπη και σε ποια ομάδα ακριβώς!

Τούτη την περίοδο έχουμε υποχρεωθεί στην πανέμορφη, δική μας, κιτρινόμαυρη φυλή να μαθαίνουμε Ισπανικά και να τραγουδάμε το γνωστό συνθηματάκι με το οποίο επέλεξα να τιτλοφορείται τούτο το blog: vamos AEKάρα, vamos a ganar... Με τη διαφορά ότι αναφέρουν δυο φορές τη λέξη «vamos» ωστόσο εμένα δεν μου έκανε όμορφο στο μάτι για να αποτελέσει τον τίτλο του κειμένου μου... Ο Αλμέιδα και όλοι όσοι συνεργάζονται για τα μεταγραφικά το πάνε πολύ καλά και δεν είναι τα ονοματεπώνυμα που μπορεί και σίγουρα ξεχωρίζουν, όπως αυτά των Λαμέλα (εφόσον τελικά αποκτηθεί) και Περέιρα -με τους οποίους έχει παίξει ο Πελάδο- για την ενίσχυσή της, αλλά τα χαρακτηριστικά τους που κουμπώνουν άριστα στην ανάγκη υλοποίησης του αγωνιστικού σχεδίου του Αλμέιδα. Επιπλέον είναι παίκτες που δύναται να παίξουν πίσω από το φορ και στο φτερό της επίθεσης, ο Περέιρα αριστερά, ο Λαμέλα δεξιά, κάτι που θέλει και αναζητεί ο Πελάδο...

Και είμαστε ακόμη στα μισά του Ιούλη με την ΑΕΚ να ψάχνει αριστερό μπακ (λέτε να 'χει σχέση κι αυτός με τη χώρα με τη γαλάζια και άσπρη σημαία και τον ήλιο στη μέση;), φοράκλα και δεξί μπακ (αν δεν τελειώσει του Οντουμπάτζο)! Έχουμε και Αύγουστο να 'ρχεται ε...!!!

ελλάδα

Υγ: Άργησε γιατί έτσι το ήθελε εκείνος, ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος ήταν πάντα σε επικοινωνία με την αγαπημένη του ΑΕΚ, αναφέρομαι φυσικά στο αντίο του club στον αρχηγό και του Τσίνο στη μεγάλη του αγάπη και τον κόσμο αυτής... Προσωπικά σε τούτο το χώρο είχε αποχαιρετίσει τον Αργεντινό ο οποίος ήταν σε απόλυτο βαθμό η προσωποποίηση του dna της ΑΕΚ και του Ενωσίτη. Ταπεινός, με ήθος και σεβασμό, ταυτόχρονα ηγέτης και απόλυτος νικητής... Δεν είναι εύκολο να λες το αντίο εκεί που δεν θες να το φανταστείς ότι θα γίνει ποτέ και ας είχαμε φτάσει κοντά στο να το θεωρούμε κάποιοι αναγκαίο από τη στιγμή που η ομάδα και ο παίκτης έπρεπε να βρουν κάτι διαφορετικό και να μη σβήσει άσχημα όλο αυτό που είναι μοναδικό και μακάρι όχι ανεπανάληπτο. Να είναι καλά ότι και να επιλέξει να κάνει: τον ευχαριστούμε και θα τον αγαπάμε για πάντα!

@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...