«Ζεστός» για Ίνγκασον ο Παναθηναϊκός!

«Ζεστός» για Ίνγκασον ο Παναθηναϊκός!

Ο Ίνγκασον

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta από την Ισλανδία, ο Παναθηναϊκός έχει σε περίοπτη θέση στη λίστα του, τον διεθνή κεντρικό αμυντικό, Ίνγκι Ίνγκασον που είναι γνωστός στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό από την θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Μία πολύ δυνατή προσθήκη για το κέντρο της άμυνάς του εξετάζει ο Παναθηναϊκός, καθώς όπως προκύπτει από πληροφορίες του Gazzetta, οι «πράσινοι» έχουν ψαχτεί για την περίπτωση του Ισλανδού στόπερ, Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν, ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» ήθελαν να προσθέσουν στο ρόστερ έναν στόπερ «βράχο» στη τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, δεν ήταν άμεση προτεραιότητα, αλλά φαίνεται πως η περίπτωση του Ίνγκασον επέσπευσε τις διαδικασίες και όλα είναι πιθανά τις επόμενες ώρες και ημέρες στο «φλερτ» που υπάρχει με τον κεντρικό αμυντικό που ανήκει στην Μίντιλαντ.

Το who is who του Σβέρι Ίνγκι Ίνγκασον

Γεννήθηκε στο Κόπαβογκουρ της μακρινής Ισλανδίας στις 5 Αυγούστου του 1993. Ξεκίνησε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπρέινταμπλικ από μόλις τεσσάρων ετών.

Στα 17 του ανέβηκε στην πρώτη της ομάδα. Την σεζόν 2011-2012 έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις μ' αυτή (21 συμ. 2 γκολ) και από την επόμενη πήρε φανέλα βασικού (33 συμ. 3 γκολ).

Τον Γενάρη του 2014 πωλήθηκε στην Βίκινγκ της Νορβηγίας και λίγες μέρες μετά κάνει ντεμπούτ στην εθνική Ανδρών της Ισλανδίας. Έκλεισε εντυπωσιακά την χρονιά πραγματοποιώντας συνολικά 34 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Λίγο αφότου έκλεισε ένα χρόνο εκεί, τον Φλεβάρη του 2015, πήρε νέα «προαγωγή», αφού πήγε στην Λόκερεν από το Βέλγιο.

Εκεί άρχισε να γράφει γεμάτες σεζόν και δύο χρονιά μετά ήρθε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μετακινήθηκε στην ισπανική Γρανάδα με την Λόκερεν να εισπράττει 1,8 εκατ. ευρώ.

Μόλις 17 συμμετοχές στην La Liga αργότερα, κατά τις οποίες σημείωσε κι ένα γκολ, έκανε νέα μεταγραφή, αφού η ομάδα του υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν, τερματίζοντας τελευταία. Ένα εξάμηνο λοιπόν μετά την μετακίνησή του στην Ισπανία, πήρε τα... μπογαλάκια του και πήγε για την Ρωσία και την Ροστόφ που πλήρωσε 2 εκατ. ευρώ στην Γρανάδα.

Στην Ρωσία παρέμεινε για 2,5 χρόνια και μετά από 49 συμμετοχές με 5 γκολ και 1 ασίστ, ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με την μετακίνησή του να κοστίζει περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη θα «εκτοξεύσει» την καριέρα του κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και θα τους κερδίσει όλους εκεί, φτάνοντας στο σημείο να γίνει μέχρι κι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας.

Έπαιξε με την φανέλα του ΠΑΟΚ 148 φορές, σκόραρε 15 γκολ ενώ έδωσε και 4 ασίστ αποτελώντας έναν από τους καλύερους στόπερ του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα κέρδισε ένα πρωτάθλημα (2019) και δύο Κύπελλα (2019, 2021).

Τον Ιούλιο του 2023 η καριέρα του στον «δικέφαλο του βορρά» έφτασε στο τέλος της, αφού παραχωρήθηκε έπειτα και από δική του επιθυμία στην Μίντιλαντ αντί 4 εκατ. ευρώ.

Εκεί υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών και παραμένει ακόμη και σήμερα. Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 30 συμμετοχές σκοράροντας 2 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα Δανίας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα