Ο Παναθηναϊκός με 3.5 εκατομμύρια ευρώ αγοράζει τον Ίνγκασον!

Ο Παναθηναϊκός με 3.5 εκατομμύρια ευρώ αγοράζει τον Ίνγκασον!

Ο Ίνγκι Ίνγκασον

bet365

Απόλυτη επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Gazzetta, καθώς το «τριφύλλι» έφτασε σε συμφωνία με την Μίντιλαντ και ντύνει στα πράσινα τον διεθνή Ισλανδό στόπερ, Ίνγκι Ίνγκασον, πραγματοποιώντας μία πολύ δυνατή κίνηση για το κέντρο της άμυνας!

Το Gazzetta αποκάλυψε το ενδιαφέρον, το «φλερτ» του Παναθηναϊκού με τον Ίνγκι Ίνγκασον και ο Ισλανδός στόπερ βρίσκεται μια ανάσα από το Τριφύλλι, καθώς είναι ήδη στην Αθήνα, περνάει από ιατρικά και υπογράφει μέσα στην ημέρα. Ο Παναθηναϊκός τον αγοράζει από την Μίντιλαντ και σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αγγίζει τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που δεν είχε ξαναδιαθέσει ο σύλλογος για παίκτη που να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Ο 30χρονος άσος συμφώνησε για ετήσιες απολαβές πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως και επιστρέφει στη Super League μετά από μία χρονιά στη Δανία.

Ο Ίνγκασον καλύπτει όλα τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο Ντιέγκο Αλόνσο, είναι ένας ποδοσφαιριστής με ισχυρή προσωπικότητα, «βράχος» σύμφωνα με όσα είχε δείξει κατά την θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Το who is who του Σβέρι Ίνγκι Ίνγκασον

Γεννήθηκε στο Κόπαβογκουρ της μακρινής Ισλανδίας στις 5 Αυγούστου του 1993. Ξεκίνησε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπρέινταμπλικ από μόλις τεσσάρων ετών.

Στα 17 του ανέβηκε στην πρώτη της ομάδα. Την σεζόν 2011-2012 έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις μ' αυτή (21 συμ. 2 γκολ) και από την επόμενη πήρε φανέλα βασικού (33 συμ. 3 γκολ).

Τον Γενάρη του 2014 πωλήθηκε στην Βίκινγκ της Νορβηγίας και λίγες μέρες μετά κάνει ντεμπούτ στην εθνική Ανδρών της Ισλανδίας. Έκλεισε εντυπωσιακά την χρονιά πραγματοποιώντας συνολικά 34 συμμετοχές με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Λίγο αφότου έκλεισε ένα χρόνο εκεί, τον Φλεβάρη του 2015, πήρε νέα «προαγωγή», αφού πήγε στην Λόκερεν από το Βέλγιο. Εκεί άρχισε να γράφει γεμάτες σεζόν και δύο χρονιά μετά ήρθε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μετακινήθηκε στην ισπανική Γρανάδα με την Λόκερεν να εισπράττει 1,8 εκατ. ευρώ.

Μόλις 17 συμμετοχές στην La Liga αργότερα, κατά τις οποίες σημείωσε κι ένα γκολ, έκανε νέα μεταγραφή, αφού η ομάδα του υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν, τερματίζοντας τελευταία. Ένα εξάμηνο λοιπόν μετά την μετακίνησή του στην Ισπανία, πήρε τα... μπογαλάκια του και πήγε για την Ρωσία και την Ροστόφ που πλήρωσε 2 εκατ. ευρώ στην Γρανάδα. Στην Ρωσία παρέμεινε για 2,5 χρόνια και μετά από 49 συμμετοχές με 5 γκολ και 1 ασίστ, ήρθε στα μέρη μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με την μετακίνησή του να κοστίζει περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη θα «εκτοξεύσει» την καριέρα του κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις και θα τους κερδίσει όλους εκεί, φτάνοντας στο σημείο να γίνει μέχρι κι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας. Έπαιξε με την φανέλα του ΠΑΟΚ 148 φορές, σκόραρε 15 γκολ ενώ έδωσε και 4 ασίστ αποτελώντας έναν από τους καλύερους στόπερ του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα κέρδισε ένα πρωτάθλημα (2019) και δύο Κύπελλα (2019, 2021).

Τον Ιούλιο του 2023 η καριέρα του στον «δικέφαλο του βορρά» έφτασε στο τέλος της, αφού παραχωρήθηκε έπειτα και από δική του επιθυμία στην Μίντιλαντ αντί 4 εκατ. ευρώ. Εκεί υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών και παραμένει ακόμη και σήμερα. Την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε 30 συμμετοχές σκοράροντας 2 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα Δανίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα