Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Ααρόν Μαρτίν!

Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Ααρόν Μαρτίν!

O Ααρόν Μαρτίν

bet365

Ο 27χρονος Ισπανός αριστερός μπακ της Τζένοα με γεμάτες σεζόν σε Primera, Bundesliga και Serie Α, Ααρόν Μαρτίν, είναι μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει στον Παναθηναϊκό σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.

Ο Παναθηναϊκός μετά τον Ίνγκι Ίνγκασον, φουλάρει για αριστερό μπακ και μία από τις περιπτώσεις που εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, είναι ο 27χρονος Ισπανός μπακ της Τζένοα, Ααρόν Μαρτίν. Μία περίπτωση αρκετά δύσκολη αλλά θεωρητικά πολύ αξιόλογη, καθώς ο διεθνής άσος έχει γεμάτες σεζόν στη La Liga, στη Bundesliga και την Serie A.

Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα μέχρι το 2026, έχει προταθεί στους «πράσινους» και όλα είναι ανοιχτά.

Στη λίστα του κλαμπ, προφανώς, βρίσκονται κι άλλες περιπτώσεις αριστερών μπακ, με στόχο να κλείσει άμεσα το κενό και να γίνει σημαντικό upgrade σε αυτή την θέση.

Το who is who του Ααρόν Μαρτίν

Γεννήθηκε στο Μοντμελό της Καταλονίας στις 22 Απριλίου του 1997. Ο Άαρον Μάρτιν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομώνυμη ομάδα μέχρι που μετά από δύο χρόνια μεταπήδησε στην ακαδημία της Εσπανιόλ.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19 που κατέκτησε με την εθνική Ισπανίας το 2015, πήρε προαγωγή για την ανδρική ομάδα της Εσπανιόλ κι έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις. Τη σεζόν 2016-2017 έπιασε τις 31 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα στην La Liga ξεχωρίζοντας ήδη από νεαρή ηλικία. Συνέχισε ανάλογα και την επόμενη χρονιά κι έτσι το καλοκαίρι του 2018 η Μάιντς τον πήρε ως δανεικό δίνοντας μάλιστα 3 εκατ. ευρώ.

Εκεί μπήκε κατευθείαν στα βαθιά παίρνοντας φανέλα βασικού και καταγράφοντας 34 συμμετοχές με 5 ασίστ και περισσότερα από 3 χιλ. λεπτά. Το καλοκαίρι που ακολούθησε πήγε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 και το κατέκτησε και αυτό με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, παίζοντας μάλιστα σε δύο από τα πέντε ματς ως βασικός.

Η Μάιντς τον αγόρασε με 8 εκατ. ευρώ, όμως στην σεζόν που ξεκίνησε αμέσως μετά την μεταγραφή του έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα κατά τη διάρκεια της σεζόν είτε επειδή η ομάδα έπαιξε με τρεις στόπερ σε κάποια ματς είτε γιατί προτιμήθηκε ο Νιακατέ σε κάποιες περιπτώσεις, πραγματοποιώντας μόλις 23 συμμετοχές. Με τον ίδιο ρόλο άρχισε και η επόμενη χρονιά κι έτσι κρίθηκε καλύτερο να παραχωρηθεί ως δανεικός στην Θέλτα για να πάρει παιχνίδια. Εκεί έφτασε τις 20 συμμετοχές και μετά το τέλος της σεζόν επέστρεψε στην Γερμανία.

Την σεζόν 2021-2022 πήρε πίσω την θέση του στο αρχικό σχήμα της γερμανικής ομάδας και πραγματοποίησε 31 συμμετοχές έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ σε περισσότερα από 2,5 χιλ. λεπτά. Την επόμενη χρονιά τα πήγε ακόμα καλύτερα αφού με τις ίδιες συμμετοχές και περίπου τα ίδια λεπτά σκόραρε πέντε γκολ κι έδωσε τρεις ασίστ. Στο φινάλε της σεζόν, ο πενταετής κύκλος του στην Μάιντς έκλεισε κι έτσι έμεινε ελεύθερος από το γερμανικό κλαμπ.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν στην Ιταλία όπου υπέγραψε στην Τζένοα που πέρυσι μόλις είχε επιστρέψει στην Serie A. Έπαιξε σε 24 παιχνίδια, δίνοντας μία ασίστ ενώ ξεπέρασε τα 1.600 λεπτά. Παρ' ότι αγωνίστηκε σε όλα τα κλιμάκια της εθνικής Ισπανίας και κέρδισε και δύο τίτλους, δεν μπόρεσε ποτέ να φορέσει την φανέλα της ανδρικής ομάδας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα