Ολυμπιακός: Η ομάδα θα τα καταφέρει και χωρίς τον Φορτούνη ο οποίος πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του

Ολυμπιακός: Η ομάδα θα τα καταφέρει και χωρίς τον Φορτούνη ο οποίος πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του

Ολυμπιακός: Η ομάδα θα τα καταφέρει και χωρίς τον Φορτούνη ο οποίος πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του

bet365

Η αποχώρηση του αρχηγού των Πειραιωτών έπειτα από 10 χρόνια ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και για εκείνον και για τον Ολυμπιακό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Κανένας δεν χάνεται σε τούτη τη ζωή ειδικά όταν έχει ταλέντο και ικανότητες. Όπως και κανένας σπουδαίος ή πολύ μεγάλος σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός δεν μένει ποτέ στην αποχώρηση ενός παίκτη, όσο μεγάλη και να είναι αυτή. Η ιστορία του Κώστα Φορτούνη με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια, αυτά τα 10 χρόνια, τα είχε όλα: χαρές, λύπες, σκαμπανεβάσματα, πολύ μεγάλες επιτυχίες αλλά και αποτυχίες.

Είχε και 2 χιαστούς μέσα σε ένα διάστημα 2 ετών για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και είχε και τη στήριξη του πειραϊκού συλλόγου προς εκείνον στις δύσκολες στιγμές του. Και έφτασε τώρα αυτή η συνθήκη της αλλαγής. Η χρονιά που δεν θα βρει τον Φορτούνη στον Ολυμπιακό. Ένας Φορτούνης που με τα σωστά του αλλά και τα λάθη του αγάπησε την ομάδα, δέθηκε πολύ με αυτήν, έδωσε ότι μπορούσε και τώρα διάλεξε ένα... μυθικό συμβόλαιο που δεν θα μπορούσε να του δώσει ο Ολυμπιακός.

Έχουμε να κάνουμε με πάνω από 3 εκατ. ευρώ ετησίως (μαζί με τα μπόνους). Συμβόλαια που μας παραπέμπουν σε εποχές Κώστα Μήτρογλου όταν έκανε καριέρα σε Γαλλία και Πορτογαλία. Θα είναι ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια που θα έχει πάρει ποτέ Έλληνας παίκτης.

Και είναι το δίχως άλλο με διαφορά η πιο δύσκολη ever απόφαση του Φορτούνη ως προς την καριέρα του που σε αυτή τη φάση έχει το λιγότερο ακόμα 3 με 4 χρόνια για να παίζει μπάλα. Είναι αλήθεια πώς η ιστορία αυτή θα μπορούσε να είχε κλείσει νωρίτερα, είτε έτσι είτε αλλιώς. Άργησε να οριστικοποιηθεί αυτή η εξέλιξη ωστόσο τελικώς η κάθε πλευρά πήρε την απόφασή της. Ο Ολυμπιακός να μην περιμένει άλλον τον Κώστα και ο Κώστας να δεχθεί την κρούση της Ελ Καλίτζ.

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει πιο δυνατός αγωνιστικά ακόμα και μετά από τέτοια αποχώρηση

Ανεξαρτήτως ποσοστού επιτυχίας μεταγραφών ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο θα έχει μία μεταγραφή (το λιγότερο) που θα βγάζει μάτια. Φέτος ήταν αρκετές βέβαια αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία.

Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να βγει πιο δυνατός αγωνιστικά από αυτή τη διαδικασία. Να βρει έναν παίκτη που να του κάνει για τα καλά τη διαφορά ως αντί-Φορτούνης.

Ας μην ξεχνάμε πώς πρόκειται για έναν Οργανισμό που είχε χρονικές περιόδους και αρκετά μεγάλα διαστήματα που στερήθηκε είτε τον Φορτούνη είτε άλλους σημαντικούς του παίκτες. Ο Ολυμπιακός έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον Φορτούνη. Αυτό δεν έγινε οπότε καλείται να κοιτάξει μπροστά. Να προχωρήσει. Και αυτό ακριβώς θα κάνει.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.