Ο ΠΑΟΚ της τσίτας με το πιεσόμετρο αγκαλιά...

Ο ΠΑΟΚ της τσίτας με το πιεσόμετρο αγκαλιά...

Ο ΠΑΟΚ της τσίτας με το πιεσόμετρο αγκαλιά...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επέστρεψε από την Ολλανδία και κάνει απολογισμό επιμένοντας στο μεγάλο όφελος του Δικεφάλου ενόψει των καλοκαιρινών αγώνων.

Πότε ήταν πρώτη Ιουλίου που φεύγαμε για Ολλανδία, πότε ήρθαν τα μέσα του μήνα που επιστρέψαμε στη βάση μας. Τότε αναρωτιόμουν Πώς πάει, αλλά και πώς θα γυρίσει από την Ολλανδία… πώς θα γυρίσουν οι πρωταθλητές και να που ήρθε η ώρα για απολογισμό.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε ένα ακόμη πολύ δύσκολο αγωνιστικά καλοκαίρι που θα επιδιώξει τις τρεις προκρίσεις για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Αυτό είναι και το δύσκολο. Πώς θα κάνεις αήττητη πορεία με τρεις διαδοχικές προκρίσεις; Όπως λέγαμε και με τον Ανδρέα Δημάτο στη Γερμανία τη βραδιά των Legends, μόνο τρεις ελληνικές ομάδες πέτυχαν κάτι τέτοιο στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Κάπως έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε και γράφουμε για το πώς ήταν τα πράγματα αρχές του μήνα και πώς εξελίχθηκαν…

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας με 30 παίκτες και γύρισε με 31 αφού εκεί προστέθηκε ο Κεντζιόρα. Άλλες προσθήκες δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν και σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό περιμένουμε έναν ακόμη φορ, έναν χαφ και στην πορεία έναν μεσοεπιθετικό κυρίως για τα αριστερά. Θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί πιο πολλά κενά (ειδικά του φορ) αλλά δεν ήταν έτοιμος και δεν δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο Λουτσέσκου έφθασε στην Ολλανδία σε μία κατάσταση από χαλαρός έως ψύχραιμος και επιστρέφει τώρα στη Θεσσαλονίκη στα… γνωστά του στάνταρ γκρίνιας. (Πόσο δίκιο έχει ο Ιβάν Σαββίδης που του λέει ότι… από τα μούτρα του φαίνεται και η ψυχολογική του κατάσταση. Για πλάκα τον καταλαβαίνεις).

Οι παίκτες βγήκαν εκεί με την αύρα του περσινού θριάμβου πιστεύοντας ότι όλα θα γίνουν αυτόματα και η ομάδα θα τα καταφέρει όπως και το καλοκαίρι του 2023 αλλά και την άνοιξη του 2024 και επιστρέφουν έχοντας μαζέψει ένα τσουβάλι γκολ από καλές, έμπειρες ή νεανικές αντιπάλους.

Εμείς πήγαμε εκεί για να απολαύσουμε τον σχεδόν έτοιμο ΠΑΟΚ με τις αρετές του, κάτι που βιώσαμε μια-δυο μέρες και τώρα επιστρέφουμε με την αίσθηση ότι μάλλον δεν πρέπει ούτε καν να γράφουμε τη λέξη πρωταθλητής, αφού αυτό αντί να δημιουργεί θετική αύρα, προκαλεί χαλαρότητα και εφησυχασμό.

Η εξήγηση Λουτσέσκου

Διαβάσετε όλοι κι αν δεν το κάνετε αξίζει να δείτε τι είπε και πώς το ανέλυσε ο Λουτσέσκου όλο αυτό που βίωσε η ομάδα του στην Ολλανδία. Εννοείται ότι δεν το υποτιμάει με τη λογική… «φιλικά είναι, δεν πειράζει». Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός και ο καθένας μόνος του δεν έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τίτλων με όσα αυτοί φέρνουν από πίσω. Μέχρι λοιπόν να μάθουμε, να συνηθίσουμε, να το εμπεδώσουμε καλό είναι να γυρίσουμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις μας της απόλυτης πίεσης.

Ο ΠΑΟΚ της… τσίτας είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και το καλοκαίρι του 2024 θα είναι κλάσεις ανώτερος από την ομάδα που ήθελε να παίξει με τον αέρα του πρωταθλητή. Αυτό το συμπέρασμα είναι για εμένα το πιο σημαντικό της αποστολής στην Ολλανδία. Χίλιες φορές ο περσινός κατάαγχωμένος ΠΑΟΚ που έβγαινε στα προκριματικά με… 18 πίεση, παρά ένας… αφ’ υψηλού πρωταθλητής ΠΑΟΚ που θα θεωρεί δεδομένη την επιτυχία άμα… τη εμφανίσει του.

Σε πίεση και σε εγρήγορση όλοι! Αφού δεν μπορούμε αλλιώς! Δεν το έχουμε. Ακόμη και στις μεταγραφές! Αφού κι αυτές θα γίνουν όταν το πράγμα φθάσει στο… αμήν. Εκεί βέβαια παίζει ρόλο και το οικονομικό αφού ο ΠΑΟΚ τους παίκτες που μπορεί να πάρει τον Αύγουστο, είναι πολύ δύσκολο να τους αποκτήσει τον Ιούλιο. Εννοείται ότι και τον Ιούλιο παίζεις, ενώ ο οποιοσδήποτε έρθει τον Αύγουστο, στην ομάδα του Λουτσέσκου θα αρχίσει να μπαίνει και να αποδίδει τον Σεπτέμβριο…

«Και τι να κάνουμε να βιαστούμε να πάρουμε παίκτη τώρα επειδή πιεζόμαστε και να κάνουμε λάθος όπως με τον Εκόνγκ όταν έφυγε ο Ίνγκασον ή με τον Σαμάτα πέρσι σε ανάλογη περίπτωση» αναρωτιέται η… άλλη (λογική κι αυτή) φωνή των μεταγραφικών. Όλοι έχουν ένα δίκιο με το μέρος τους και μακάρι και η τύχη να βοηθήσει όπως πέρσι να έρθουν όλα βολικά τώρα το καλοκαίρι για να πάρει ο ΠΑΟΚ τις απαραίτητες προκρίσεις.

Το πιεσόμετρο...

Είτε έτσι είτε αλλιώς οδηγός πρέπει να είναι το δημιουργικό άγχος και η εγρήγορση της ομάδας που παλεύει και όχι η αφ υψηλού προσέγγιση του πρωταθλητή που νομίζει ότι τα έχει όλα έτοιμα και τακτοποιημένα.

Αν λοιπόν κάτι κέρδισε ο ΠΑΟΚ στις 14 ημέρες της Ολλανδίας αυτό ήταν. Πήγε με αέρα και τουπέ και γύρισε με το πιεσόμετρο να χτυπάει δυνατά… Για τον Δικέφαλο του Βορρά αυτό είναι καλό!

* Ο Ίνγκασον έφθασε να γίνει και αρχηγός στον ΠΑΟΚ. Ε και; Απορώ με την αξία που του δίνουν οι ΠΑΟΚτσήδες που από χθες παραδοσιακά τον αποδοκιμάζουν και επιχειρούν να τον μειώσουν επειδή γυρίζει στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Κάθε αντίδραση απλά του δίνει αξία και δεν γράφω κάτι για να τον μειώσω ποδοσφαιρικά. Είναι καλός παίκτης, ένας πολύ δυνατός στόπερ. Μία και μόνο αλήθεια για τον Ίνγκασον: Πέρυσι επεδίωξε να φύγει από τον ΠΑΟΚ (αυτός και ο Ντόουγκλας) επειδή πολύ απλά δεν πίστευαν στην ομάδα. Πήδηξαν από το καράβι σε μία φάση που θεώρησαν ότι είναι δύσκολη και δεν οδηγούσε πουθενά. Δεν είχαν όραμα, δεν πίστευαν στην ομάδα, στον προπονητή, σε κανέναν. Είναι λίγο αστείο, αλλά στο τέλος όλοι είδαμε τι έγινε… Οκ! Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και η ζωή. Ειδικά για τον Ίνγκασον φέτος η ομάδα του πήρε άλλο παίκτη κι εκείνος έψαχνε να γυρίσει.

Κλείνοντας, ξαναθυμίζω και ποτέ δεν αλλάζω άποψη: Η ομάδα κάνει τον παίκτη. Θα δούμε…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.