Ολυμπιακός: Ο Βέλντε με τους άλλους «3» και τα εκατομμύρια των πωλήσεων των Πολωνών

Ολυμπιακός: Ο Βέλντε με τους άλλους «3» και τα εκατομμύρια των πωλήσεων των Πολωνών

ελλαδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για μεταγραφικά του Ολυμπιακού και όχι μόνο.

Αντί προλόγου: Για τον Φορτούνη, που μου λέτε, θα γράψω πολύ απλά όταν πρέπει, όταν δηλαδή υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του. Γεγονός είναι ότι η ομάδα του Δώνη ζήτησε επίσημα έγκριση από την ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας για τη μεταγραφή του Κώστα.

Τον Βέλντε εμείς τον ανακαλύψαμε τώρα, αλλά ο Ολυμπιακός τον είχε από πέρυσι στα συρτάρια του.

Η τελική λίστα μέσα από την οποία έγιναν οι μεταγραφές εξτρέμ το περασμένο καλοκαίρι είχε τέσσερα ονόματα-δύο ήρθαν, δύο δεν ήρθαν.

Τα δύο που ήρθαν ήταν, φυσικά, ο Ποντένσε και, ατυχώς, ο Σολμπάκεν. Τα δύο που δεν ήρθαν ήταν ο Ντεσπόντοφ και ο Βέλντε. Την ιστορία για τον Βούλγαρο κυνηγό, και πώς κατέληξε στον ΠΑΟΚ, την ξέρουμε. Του Βέλντε η μεταγραφή δεν είχε γίνει, γιατί οι Πολωνοί ζητούσαν ακατέβατα 6 εκ. Ευρώ, ενώ κι ο Νορβηγός «έβλεπε» προς ένα μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Παρεμπιπτόντως, να ξέρουμε ότι η Λεχ Πόζναν μπορεί να μην είναι η σπουδαιότερη ομάδα του πολωνικού πρωταθλήματος, αλλά κάθε χρόνο βγάζει παίκτες και τους πουλάει πανάκριβα.

Το καλοκαίρι του 2023 πούλησε με 6 εκ. Ευρώ στην Κλαμπ Μπριζ έναν άλλον εξτρέμ, τον Σκόρας.

Το καλοκαίρι του 2022 πούλησε με 10 εκ. Ευρώ στη Βόλφσμπουργκ τον Καμίνσκι, κι αυτός εξτρέμ.

Το καλοκαίρι του 2021 πούλησε με 3,5 εκ. Ευρώ στην Ουνιόν Βερολίνου τον αριστερό μπακ Πούχατζ.

Το καλοκαίρι του 2020 πούλησε με 11 εκ. Ευρώ στην Μπράϊτον τον κεντρικό χαφ Μόζερ.

Το καλοκαίρι του 2020 επίσης πούλησε με 4,3 εκ. Ευρώ στην Ντέρμπι τον εξτρέμ Γιόβζιακ.

velde

Σημειωτέον, ότι όλοι αυτοί είναι Πολωνοί. Ο Βέλντε φαίνεται θα είναι ο πρώτος μη Πολωνός που θα πουλήσει ακριβά. Στην πρώτη κρούση του Ολυμπιακού απάντησε πάλι ότι δίνει τον 25χρονο (9.9.1999) δεξιοπόδαρο εξτρέμ, που παίζει περισσότερο από αριστερά, με 6 εκ. Ευρώ, όσα δηλαδή ζητούσε και πέρυσι.

Γνώμη μου είναι ότι μία δίκαιη τιμή θα ήταν τα 4 εκ. Ευρώ, μάξιμουμ. Διότι, πρώτον το συμβόλαιο του παίκτη λήγει πλέον σε ενάμιση χρόνο (Δεκέμβριο του 2025) και δεύτερον προέρχεται από μία σεζόν που δεν ήταν ανάλογη της περσινής. Και δεν εννοώ τόσο τα στατιστικά του πρωταθλήματος (10 γκολ+5 ασίστ φέτος, 8 γκολ +3 ασίστ πέρυσι), όσο ότι πέρυσι είχε ξεχωρίσει στην Ευρώπη, όπου παίζοντας κυρίως στο Κόνφερενς Λιγκ, με τη Λεχ να φτάνει στους «8», είχε 8 γκολ+4 ασίστ, ενώ φέτος οι Πολωνοί έπαιξαν μόνο τρία προκριματικά παιχνίδια (ο ίδιος είχε 2 γκολ+0 ασίστ).

Βεβαίως, εγώ είπα μία άποψη για την τιμή, και την δικαιολόγησα-εξάλλου, η Λεζ τον είχε αγοράσει μόλις 1,1 εκ. Ευρώ από τη νορβηγική Χάγκεσουντ τον Ιανουάριο του 2022. Αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο, όταν θέλεις πολύ έναν παίκτη, θα πληρώσεις και παραπάνω απ΄ ότι υπολογίζεις.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όσο τον είδα δείχνει εξτρέμ με πολύ καλά τελειώματα, κάτι πολύ σημαντικό, ενώ έχει και ταχύτητα και διείσδυση και ντρίμπλα.

Άσχετο: Τον Κορέα η Ίντερ δεν τον δανείζει, τον πουλάει, με 6 εκ. Ευρώ. Τον δάνεισε τη φετινή σεζόν στη Μαρσέιγ, δεν της βγήκε (0 γκολ+0 ασίστ, με δίμηνο τραυματισμό) και δεν τον ξαναδανείζει, καθώς άλλωστε το συμβόλαιο του λήγει σε ένα χρόνο. Ο δε 30χρονος Αργεντίνος που ασφαλώς είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά περισσότερο περιφερειακός επιθετικός παρά σέντερ φορ, ζητάει συμβόλαιο τριετές με 2,5 εκ. Ευρώ τον χρόνο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πλάκα πλάκα από εκείνη την ομάδα που είχε αποκλείσει την Άρσεναλ τον Φεβρουάριο του 2020 με τη νίκη 2-1 μέσα στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός πούλησε τέσσερις παίκτες.

Τον Τσιμίκα το ίδιο καλοκαίρι με 13 εκ. Ευρώ στη Λίβερπουλ.

Τον Γκιγέρμε το ίδιο καλοκαίρι με 6 εκ. Ευρώ στην Αλ Σαντ.

Τον Ζοσέ Σα το καλοκαίρι του 2021 με 8 εκ. Ευρώ στη Γουλβς.

Τον Ουσεϊνού Μπα, άμα λάχει, πριν λίγες ημέρες, 2024 πιά, με 1,2 εκ. Ευρώ στην Μπασάκσεχιρ!

βα.jp

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός από την πώληση του Αγκιμπού Καμαρά στη Λούντογκορετς θα εισπράξει 1,5 εκ. Ευρώ, που μπορεί με μπόνους να φτάσουν τα 2 εκ. Ευρώ. Οι Βούλγαροι τον είχαν σταμπάρει από τον Αύγουστο του 2021, όταν ο νεαρός τότε μεσοκυνηγός από τη Γουϊνέα είχε μπει αλλαγή στο Ολυμπιακός-Λούντογκορετς 1-1 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε ισοφαρίσει με γκολ στο 87’…

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.