ΑΕΚ: Δεν βιάζεται για Λαμέλα!

ΑΕΚ: Δεν βιάζεται για Λαμέλα!

ΑΕΚ: Δεν βιάζεται για Λαμέλα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει όλα όσα αφορούν την υπόθεση του Αργεντινού star, εστιάζει (ξανά) στο φορ και έχει (νέα) μεταγραφικά (όχι μόνο για ΑΕΚ) υστερόγραφα...

Είναι αλήθεια ότι η υπόθεση του Έρικ Λαμέλα δεν γίνεται να μη συνιστά καθημερινό θέμα -βασικό κιόλας- συζήτησης στην ΑΕΚ και όχι μόνο, σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και δη στον κόσμο των media, άλλωστε πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με εξαιρετικές παραστάσεις στο πλέον υψηλό επίπεδο. Όχι μόνο στην Αργεντινή: στην Αγγλία, στην Ιταλία νωρίτερα, στην Ισπανία πρόσφατα και φυσικά στην Ευρώπη με τις ομάδες που αγωνίστηκε. Τελικό Champions League με την Τότεναμ, κατάκτηση Europa με την Σεβίλλη και έχει φυσικά και την παρουσία στην Εθνική της Αργεντινής με τον Μέσι και την παρέα του, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε... Αν μη τι άλλο είναι πολύ λογικό λοιπόν, να απαιτείται να υπάρχουν μαντάτα για την υπόθεση του Λαμέλα και του ενδεχόμενου να έρθει στην ΑΕΚ, ακόμη και όταν δεν προκύπτουν τέτοια τα τελευταία δυο 24ωρα.

Για να είμαι σωστός και δίκαιος νέα υπήρξαν, από την Αργεντινή και την πλευρά του παίκτη μέσω του φίλου του δημοσιογράφου που αποκαλύπτει τα δεδομένα της υπόθεσης, αυτά ανέφεραν χθες τα ξημερώματα ότι υπάρχει, για την ώρα, φρένο στη μετακίνησή του στην ΑΕΚ. Ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει όπως θέλει αυτό... Ωστόσο είναι πασιφανές πως ο Λαμέλα και η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν θέλει σε καμία των περιπτώσεων να το παρουσιάσει αρνητικά το όλο θέμα, μιας και αν το είχε σκοπό, θα το επικοινωνούσε πιο δυνατά και όχι με την επισήμανση «προσωρινά». Κάποιος με το φτωχό του το μυαλό θα σκεφτεί το απλό και αυτονόητο: κάτι περιμένει ο 32χρονος star από την πατρίδα του Ματίας Αλμέιδα και γι' αυτό εξασφαλίζει με αυτόν τον τρόπο, επικοινωνιακά, λίγο επιπλέον χρόνο. Κάτι που μπορεί να ισχύει και μοιάζει το πιθανότερο...

Ωστόσο αυτά συνήθως συμβαίνουν και είναι τα αναμενόμενα όταν μια ομάδα από την Ελλάδα χτυπάει την πόρτα ενός τόσο σημαντικού ποδοσφαιριστή και επιχειρεί να τον κάνει δικό της. Ακόμη κι όταν έχει καταφέρει να τον πείσει για το πρότζεκτ το αγωνιστικό, χάρη και (κυρίως) στον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και με το οικονομικό σκέλος -και διάρκειας- της συμφωνίας, αφού αποδεικνύει στην πράξη ότι τον θέλει, τον πιστεύει και κάνει τα πάντα για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα! Κάτι που έχει γνωστοποιήσει η δική του πλευρά, οι δηλώσεις περί αποδοχής της πρότασης της ΑΕΚ έγινε από τον ατζέντη του και η είδηση του προφορικού deal προέκυψε από τον ίδιο (στενό φίλο του παίκτη) δημοσιογράφο, το οποίο επιβεβαίωσε ο ατζέντης... Αυτά είναι τα δεδομένα στην υπόθεση του Λαμέλα και της προσπάθειας της Ένωσης να τον κάνει δικό της (και δεν τα ...διέρρευσε η ελληνική ομάδα, αλλά το δικό του απόλυτα στενό περιβάλλον)!

Κουραστικός μεν, αλλά το φορ καίει δε...

ΑΕΚ

 

Καλά τα γράψαμε τα παραπάνω αλλά πρέπει να δούμε το δια ταύτα και να πάμε στο παρακάτω το οποίο είναι τι γίνεται με την ΑΕΚ και μια ερώτηση που πάντα παίζει δυνατά στα media όταν τίθεται θέμα απόκτησης ποδοσφαιριστή: «πόσο είναι διατεθειμένη να περιμένει η Ένωση τον Λαμέλα;», με την απάντηση θαρρώ να είναι πανεύκολη: δεν τίθεται καν θέμα deadline, από την αρχή ήταν ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του «κιτρινόμαυρου» -δικού μας- ρεπορτάζ και αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν βιάζεται για Λαμέλα! Αυτό θαρρώ το αντιλαμβάνεται κανείς με μια εύκολη ματιά στο ρόστερ και στις θέσεις που θα αξιοποιηθεί ο Αργεντινός star, εφόσον αποκτηθεί από την ομάδα, αφού (θα) υπολογίζεται για πίσω από τον επιθετικό και δεξιά στο φτερό της επίθεσης. Εκεί ήδη υπάρχουν: Περέιρα, Τσούμπερ και δύναται να παίξουν κι άλλοι (πίσω απ' τον Λιβάι), ενώ δεξιά έχουμε: Ελίασον, Άμραμπατ, Πάολο Φερνάντες και Τσιλούλη!

Ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός, αλλά θα το γράψω για πολλοστή φορά, για την ΑΕΚ μείζον θέμα για να λύσει στο ρόστερ, εννοώ τεράστια ανάγκη για να καλύψει στο δυναμικό της και μάλιστα με σημαντικό ποδοσφαιριστή, είναι αυτή του φορ! Το 'χω εξαντλήσει -η αλήθεια είναι- το θέμα και το 'χω αναλύσει δυο και τρεις, και τέσσερις, και πολύ φοβάμαι πλέον καμιά δεκαριά φορές, πως πρέπει να έρθει επιθετικός έως ότου φτάσει το πρώτο ευρωπαϊκό ματς. Όχι επειδή θα μπορεί να παίξει, προς Θεού, δεν είμαι από άλλον πλανήτη (αν και ο παικταράς μπαίνει, παίζει και κάνει τη διαφορά και με μισή προπόνηση, αλλά υπάρχουν και άλλα που σωστά εξετάζει ένας προπονητής μεταξύ των αγωνιστικών χαρακτηριστικών), αλλά επειδή στη θέση υπάρχει μόνο ένας: ο Λιβάι Γκαρσία... Πρέπει να πάει γρήγορα και (πάλι) όχι βιαστικά η ομάδα για το φορ.

Η περίπτωση του Κορέα για εκεί προφανώς υπήρχε στο κεφάλι του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε πει «μακάρι να μπορούσε να γίνει», για τους Λαμέλα και τον Κορέα (τον οποίο δεν θέλει η Μόντσα σύμφωνα με τον Γκαλιάνι), όμως μας έδινε να καταλάβουμε ότι αποτελεί ένα εγχείρημα το οποίο είναι δύσκολο να επιτευχθεί! Η ΑΕΚ λοιπόν εκτιμώ ότι καιρό τώρα ίσως και να 'χει στραφεί στις υπόλοιπες περιπτώσεις που την απασχολούν και να κινείται κάτω από τα ραντάρ όπως σωστά είχε επισημάνει στη συνέντευξή του ο Μάριος Ηλιόπουλος και όπως χρόνια τώρα κινούνται στην Ένωση και δη με την έλευση Ματίας Αλμέιδα που έχει άψογη και άριστη συνεργασία (και τυφλή εμπιστοσύνη) στους διοικούντες και τα μέλη του μεταγραφικού team (και δη στον Παναγιώτη Κονέ). Όπως και να 'χει πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για την Ένωση με μια εξαιρετική περίπτωση επιθετικού που θα απογειώσει και τον ανταγωνισμό με τον Λιβάι Γκαρσία!

ΑΕΚ

Υγ: Θα σκέφτεται κανείς διαβάζοντας τις τελευταίες δυο παραγράφους, δικαιολογημένα μάλιστα, γιατί δεν αναφέρω τίποτα για το δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ όπου και στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει μόνο ένας, πολύ βελτιωμένος και καλός, ο Λάζαρος Ρότα, μα ένας... Διότι οι πληροφορίες μου (και) από Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι τελειώνει το deal με τον Άρη άμεσα, τούτη, βαριά την επόμενη εβδομάδα και το πιθανότερο σενάριο είναι ο Οντουμπάτζο να πλαισιώσει τον διεθνή Έλληνα δεξιό μπακ. Το αν αργότερα θα δοθεί, ή όχι, κάποιος εκ των Πάολο Φερνάντες και Ζίνι (ή και οι δυο που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήθελαν στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη), θα το δούμε, αλλά για αρχή οικονομικά τα βρίσκουν!

Υγ2: Η περίπτωση του Βέλντε φιγουράρει στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ για το αριστερό άκρο της επίθεσης και δικαιολογημένα αφού όπως είχατε διαβάσει εδώ έχει κάνει κίνηση (πρόταση μου είχαν πει και δικαιώθηκαν) ο Ολυμπιακός. Εννοείται πως έχει κάνει και για στόπερ αφού ο Κάρμο δεν έμεινε στο ρόστερ που θα δουλέψει ο Μεντιλίμπαρ και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου υπάρχει μια σημαντική περίπτωση που εξετάζουν στο Φάληρο. Πρόκειται για τον Γουίλιαν Ρότσα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, αρκετά ψηλός (1.91), διανύει το 29ο έτος, διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, δεξιοπόδαρος και αγωνιζόταν στην Πορτογαλία προτού πάει στην Ρωσία! Τα ...ραντάρ μου αναφέρουν ότι έχει γίνει κουβέντα ήδη γύρω στα 4 εκατ ευρώ...

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...