Ολυμπιακός: Ο καλός Φορτούνης που θα λείψει κι ο Μπρέθγουεϊτ που έρχεται σήμερα να υπογράψει

Ολυμπιακός: Ο καλός Φορτούνης που θα λείψει κι ο Μπρέθγουεϊτ που έρχεται σήμερα να υπογράψει

Ολυμπιακός: Ο καλός Φορτούνης που θα λείψει κι ο Μπρέθγουεϊτ που έρχεται σήμερα να υπογράψει

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την αποχώρηση του Φορτούνη από τον Ολυμπιακό.

Ήταν ο «τελευταίος των Μοϊκανών» ο Φορτούνης, ο μοναδικός παίκτης που είχε παραμείνει τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό, μία ολόκληρη δεκαετία.

Περισσότερα συνεχόμενα χρόνια στο Ρέντη μπορώ να θυμηθώ μόνο τον Τζόρτζεβιτς (13) και τον Ανατολάκη (11), από τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου-αυτό και μόνο λέει πολλά για τον Φορτούνη και τον Ολυμπιακό.

Για την απόφαση του δεν έχω να πω πολλά. Δικαίωμα του ήταν, να δοκιμάσει κάτι άλλο στα 32 χρόνια του, πόσο δε μάλλον όταν αυτό το άλλο θα του γεμίσει το λογαριασμό κατά 7 εκατομμύρια Ευρώ μέσα σε μόλις μία διετία (ένα μπόνους υπογραφής, τρία εκατομμύρια τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του και άλλα τρία εκατομμύρια τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του). Την γνώμη μου την είχα πει στο ραδιόφωνο, ότι αν μου έδινε για δύο χρόνια 5 εκατομμύρια ο Ολυμπιακός θα έμενα, αλλά ο καθένας έχει μία γνώμη. Σημασία έχει μόνο η γνώμη του εκάστοτε πρωταγωνιστή.

Από εκεί και πέρα, ο Φορτούνης θα μας λείψει. Δεδομένα. Κι όχι απλά γιατί τον είχαμε συνηθίσει. Ήταν ένας παίκτης από αυτούς τους λίγους για τους οποίους ακόμη άξιζε να πληρώσεις εισιτήριο να πας να τους δεις. Και είχε δεθεί και με το κλαμπ και με τον κόσμο, μέσα κι από καλές κι από όχι καλές στιγμές. Έχει δε ανάγκη κάθε κλαμπ, αλλά και ο κόσμος κάθε ομάδας, από κάποιους παίκτες που δένονται μαζί του.

Καθαρά αγωνιστικά, ο καλός Φορτούνης θα λείψει από τον Ολυμπιακό. Ήταν πάντοτε ένας μεσοεπιθετικός, με αρκετά έως πολλά γκολ και με αρκετές έως πολλές ασίστ. Ίσως να του έλειπε λίγο παραπάνω διάρκεια καλής απόδοσης σε μεγάλα παιχνίδια, ευρωπαϊκά και ντέρμπι, αλλά γενικά ήταν ένας πλέϊ μέϊκερ, είτε έπαιζε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια, που έβγαζε κλάση στο παιχνίδι του.

j

Δεν θα μας λείψει, αντίθετα, ο Φορτούνης του φινάλε της απερχόμενης σεζόν. Γιατί αποτελεί μία πραγματικότητα ότι στα τέσσερα τελευταία και πιο κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια, τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε, τους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα και τον τελικό με τη Φιορεντίνα, δεν ήταν στα καλύτερα του. Όπως είναι αλήθεια και ότι στις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφς φάνηκε μόνο με δύο ασίστ στα παιχνίδια με τον Άρη.

Ίσως να έβγαλε και μία κούραση από την προσπάθεια όλης της σεζόν. Το χαμηλών στροφών φινάλε του όμως δεν διαγράφει την προηγούμενη καλή του σεζόν, που είχε πέντε γκολ και δέκα ασίστ στην Ευρώπη, με τρία από αυτά τα γκολ να συνδέονται με σημαντικές νίκες εναντίον των Γκενκ, Γουέστ Χαμ και Φενέρμπαχτσε, όλες μέσα στο Καραϊσκάκη. Στο πρωτάθλημα δεν βοήθησε όσο θα περιμέναμε στα ντέρμπι, αλλά γενικά ήταν μία θετική σεζόν για τον Φόρτου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεντιλίμπαρ τον άφηνε εκτός μόνο για λόγους ροτέϊσον και είχε ξεκάθαρα εισηγηθεί την παραμονή του.

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός πρέπει τώρα να βρει και εκτελεστή στατικών φάσεων, για τα κόρνερ και τα φάουλ!

Άσχετο:

Όπως έγραψε η tipsbladet της Δανίας, ο Μπρέθγουεϊτ θα έρθει σήμερα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει στον Ολυμπιακό εντός της ημέρας η, το αργότερο αύριο διετές συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους".

Η δανέζικη εφημερίδα συμπλήρωσε ότι ο διεθνής μεσοκυνηγός ήταν έτοιμος να υπογράψει στην Γκρέμιο, αλλά χθες τα μεσάνυχτα ο Ολυμπιακός έκανε ρελάνς με καλύτερη προσφορά και επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Εδώ και τρεις ημέρες δεν υφίσταται πλέον το buy out των 2 εκ. Ευρώ του Πέτκοβιτς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Πλέον οι Κροάτες μπορούν να ζητήσουν όσα θέλουν για να τον πουλήσουν. Προφανέστατα για να μην κινήθηκε ο Ολυμπιακός τόσο καιρό, δεν θα κινηθεί και τώρα, εκτός πια συγκλονιστικού απροόπτου.

δ

Νομίζω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στο πάγωμα της υπόθεσης Πέτκοβιτς ότι ο Κοβάσεβιτς δεν ήταν ποτέ ένθερμος υποστηριχτής της ιδέας απόκτησης του έμπειρου διεθνή σέντερ φορ.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji:

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.