Παναθηναϊκός - Μακάμπι Νετάνια 1-0: Αχρωμος, αλλά νικητής (Vids)

bet365

Με γκολ του Μαντσίνι στο 30' ο άχρωμος αυτή τη φορά Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Μακάμπι Νετάνια που έχασε αρκετές ευκαιρίες στο β΄ημίχρονο - Ντεμπούτο για τον Ινγκασον, «βασικός» ο Μαξίμοβιτς.

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό πριν τα παιχνίδια για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Το Τριφύλλι με ένα θετικό πρώτο μέρος και ένα κακό δεύτερο, νίκησε 1-0 την Μακάμπι Νετάνια χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Τα πρόσωπα και η διάταξη

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Γεντβάι με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Μαξίμοβιτς και Βιλένα οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Μαντσίνι, ο Μπακασέτας σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Γερεμέγεφ.

Σε φάση ανάπτυξης ο Μαξίμοβιτς γινόταν τρίτος στόπερ σε έναν σχηματισμό 3-1-6 σε φάση επίθεσης με τον Βιλένα στο ''1'' και τους δύο εξτρέμ να έρχονται κεντρικά, κοντά στον σέντερ φορ ενώ οι μπακ έδιναν το πλάτος στο επιθετικό τρίτο. Στο 63΄πέρασαν στο ματς οι Αράο, Λοντίγκιν, Λημνιός, Βαγιαννίδης, στο 72' οι Αϊτόρ, Κάτρης, Ζέκα, Ίνγκασον και στο 84' Νίκας και Φίκαϊ.

Θετική εικόνα και υπέροχο γκολ

Η εικόνα του Παναθηναϊκό σε γενικές γραμμές ήταν καλή απέναντι στην Νετάνια που αντιμετώπισε την αναμέτρηση, όπως οι περισσότερες μικρομεσαίες ομάδες στη Λεωφόρο. Κλεισμένη δηλαδή στο μισό γήπεδο.

Η ομάδα του Αλόνσο προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με ηρεμία, υπομονή, συνεργασίες από άκρα και άξονα, χωρίς να έχει καλό ρυθμό μέχρι το 20'. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στην αρχή με κεφαλιά του Ταβάρες που έβγαλε ο Ντραγκόφσκι.

Από εκείνο το σημείο ανέβασε την απόδοσή του το Τριφύλλι και στο 30' με μία υπέροχη συνεργασία του Μαντσίνι με τον Τζούρισιτς που έπαιξαν το ''1-2'', ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ. Στο 38' ο Βιλένα δεν έκανε καλό τελείωμα απέναντι στον κίπερ των Ισραηλινών όπως και στο 43' ο Κώτσιρας αστόχησε από καλή θέση.

Κακό δεύτερο ημίχρονο, απείλησε η Νετάνια

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Δεν κρατούσε μπάλα, δεν ήταν πιεστικός, δεν έβγαλε συνεργασίες και οι φιλοξενούμενοι από το 60' και έπειτα έγιναν πιο απειλητικοί. Με αποκορύφωμα το σουτ του Κόλτζεν που πέρασε λίγο άουτ στο 65' και την διπλή ευκαιρία στο 74', όπου Ίνγκασον και Κάτρης έδιωξαν προ της γραμμής τα σουτ των παικτών(Κόλτζεν, Καναρίκ) της Νετάνια.

Η ομάδα του Αλόνσο, ο οποίος έκανε πολλές αλλαγές είχε ένα σουτ του Αϊτόρ που πέρασε λίγο άουτ, όπως και μια κεφαλιά του Νίκα.

Γενικά, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά, το Τριφύλλι δεν έχει να κρατήσει κάτι θετικό από αυτό το σαρανταπεντάλεπτο.

@Photo credits: INTIME, Δημήτρης Μπίρνταχας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα