Athens Kallithea: Οι πρώτες μέρες του Ντονάτι και οι επερχόμενες μεταγραφές

Athens Kallithea: Οι πρώτες μέρες του Ντονάτι και οι επερχόμενες μεταγραφές

Ντονάτι

bet365

Το Gazzetta καταγράφει στοιχεία της δουλειάς του Μάσιμο Ντονάτι στις πρώτες του ημέρες ως προπονητής της Athens Kallithea. Έρχονται άμεσες εξελίξεις στα μεταγραφικά.

Έχουν συμπληρωθεί ήδη 11 ημέρες από την πρώτη προπόνηση της Athens Kallithea στην Πτολεμαΐδα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας και πλέον μπαίνουμε στη 12η. Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων βάζει τις βάσεις για τη χρονιά της επιστροφής της στην κορυφαία κατηγορία, έπειτα από 18 χρόνια, στην πόλη της Μακεδονίας, στην οποία βρίσκεται από τις 8 Ιουλίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 24 του ίδιου μήνα.

Στην αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι έξι νέες προσθήκες της Athens Kallithea, συν δυο ποδοσφαιριστές που βρίσκονται υπό δοκιμή, ενώ στο ρόστερ υπάρχει ένας δυνατός «κορμός» από την προηγούμενη σεζόν, 15-16 παικτών που προϋπήρχαν στην ομάδα. Πάντως όπως είναι λογικό το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μάσιμο Ντονάτι.

Όπως προκύπτει, ο Ιταλός τεχνικός έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στα αποδυτήρια με τον τρόπο δουλειάς του και παρόλο που βρίσκεται σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, μακριά από τη χώρα του, έχει ήδη προσαρμοστεί και δείχνει σαν να βρίσκεται στην ομάδα και στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Βασική προτεραιότητα του 43χρονου τεχνικού είναι η συσπείρωση του γκρουπ ενόψει της ιδιαίτερα απαιτητικής σεζόν που έρχεται, «ποντάροντας» πολλά σε αυτό το στοιχείο και μέχρι στιγμής παίρνει... καλό βαθμό.

Το θετικό δείγμα του πρώτου φιλικού της Athens Kallithea

Το πρώτο δείγμα της Athens Kallithea επί χόρτου ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Όχι μόνο από πλευράς αποτελέσματος, με τη νίκη με 3-0 επί της Σκεντερμπέου. Το κυριότερο είναι η εμφάνιση, η οποία ήταν αρκετά καλή, με δεδομένο το πρώιμο στάδιο που βρίσκεται η προετοιμασία και δείχνει πως η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που δουλεύει ο Ιταλός κόουτς είναι οι στατικές φάσεις. Στο πρώτο φιλικό ματς η Athens Kallithea βρήκε τα πρώτα της δυο γκολ από στημένες μπάλες, αρχικά με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Ματίγια και εν συνεχεία με κεφαλιά του Καινούργιου που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ. Φυσικά σημαντικό είναι πως στο ρόστερ της ομάδας βρίσκεται ένας σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις των στατικών, όπως είναι ο Ισπανός άλλοτε μέσος του Άρη (Ματίγια).

Εξ αρχής ο Ντονάτι έδειξε τη σκέψη του για το 3-5-2, καθώς σε αυτόν το σχηματισμό παρέταξε την πρώτη του (ανεπίσημη) ενδεκάδα, όμως αυτό δε σημαίνει πως είναι και η μόνη διάταξη που δουλεύει ο Ιταλός τεχνικός αυτές τις ημέρες. Τουναντίον ο νέος κόουτς της Athens Kallithea εκτός από τα πρόσωπα δοκιμάζει και διάφορα σχήματα που δεδομένα θα κληθεί να εφαρμόσει την ερχόμενη σεζόν, ανάλογα με τις απαιτήσεις των αναμετρήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για... μονοδιάστατη ομάδα που ξέρει να αγωνίζεται μόνο με μια συγκεκριμένη διάταξη.

Επόμενο φιλικό της Athens Kallithea είναι με τον Ατρόμητο (20/7), ενώ η προετοιμασία στην Πτολεμαϊδα θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, με το φιλικό κόντρα στον Εθνικό Άχνας (23/7). Θυμίζουμε πως η ομάδα των Νοτίων Προαστίων έχει κλείσει και ακόμα δυο φιλικά μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου προετοιμασίας, κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (4/8) και στον Asteras Aktor στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» (11/8).

Οι επόμενες κινήσεις της Athens Kallithea

Την ώρα που στην Πτολεμαΐδα ο Μάσιμο Ντονάτι δουλεύει με το υπάρχον ρόστερ της Athens Kallithea οι διοικούντες του κλαμπ «τρέχουν» για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Ο σύλλογος των Νοτίων Προαστίων είναι ιδιαίτερα δραστήριος στη μεταγραφική αγορά, έχοντας ακόμα σημαντικές «τρύπες» να καλύψει, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί στο επιθυμητό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθούν ακόμα δυο - τρεις μεταγραφικές προσθήκες. Όπως προκύπτει, σε πρώτο πλάνο είναι η ενίσχυση της ομάδας του Ντονάτι με επιθετικό και χαφ.

Θυμίζουμε πως η Athens Kallithea έχει ήδη αποκτήσει τους Μπερναμπέ - Γκέλιο για τον «άσο», τον Πασαλίδη για το κέντρο της άμυνας, τον «πολυθεσίτη» Σοΐρι για τα άκρα άμυνας και επίθεσης, τον νεαρό Σαρδέλη για το μεσοεπιθετικό κομμάτι και τον θηριώδη Ουλντρίκις για τη γραμμή κρούσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα