ΑΕΚ: Άλλη στο ευρωπαϊκό, άλλη στη σεζόν και Λαμέλα...

ΑΕΚ: Άλλη στο ευρωπαϊκό, άλλη στη σεζόν και Λαμέλα...

ΑΕΚ: Άλλη στο ευρωπαϊκό, άλλη στη σεζόν και Λαμέλα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ του πρώτου ματς, εξηγεί γιατί δεν θα είναι ίδια στη συνέχεια, υποδέχεται τον Αργεντινό star και έχει (ξανά) μεταγραφικά υστερόγραφα.

Συνεχίζει στο δρόμο που άφησε από το στάδιο προετοιμασίας η ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα με τους ποδοσφαιριστές του. Πέρα από τη δουλειά που έγινε εκει για να ενωθεί η ομάδα, να αποκτήσουν φυσική κατάσταση, να εστιάσουν στη δύναμη και να προκύψει αποτέλεσμα για όλη τη σεζόν, υπήρξε και προσπάθεια να δέσει όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα που θα παίξει το πρώτο ευρωπαϊκό ματς, βαριά τα δούμε από τα συνολικά τρία προκριματικά, μαζί με τα play off για το Conference League. Μετά το πρώτο ζευγάρι αγώνων πολύ δύσκολα θα είναι ίδια η ενδεκάδα της Ένωσης αφού τα νέα πρόσωπα σιγά, σιγά θα μπαίνουν στο βασικό σχήμα και θα είναι πλέον διαφορετική η ομάδα σε μεγάλο ποσοστό (και δη μεσοεπιθετικά).

Στο ματς της Κύπρου φάνηκε ότι συνεχίζει να βρίσκεται η ΑΕΚ ...under construction και η εικόνα της δεν ήταν (αναμενόμενα) αυτή που θα ήθελε ο κόσμος της, δεν ξέρω βέβαια αν ήταν σε επίπεδο εξέλιξης της δουλειάς, αυτό που περίμενε ο Αργεντινός τεχνικός της, διότι αυτό και μόνο έχει σημασία! Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι σε ότι αφορά την ανάπτυξή της το δίδυμο Σιμάνσκι με Γιόνσον όπου σε δύσκολα και μεγάλα ματς μπορεί να κριθεί απαραίτητο να ξεκινήσει αλλά σε παιχνίδια που η ΑΕΚ πρέπει να δημιουργήσει, στα δικά μου μάτια, είναι εντελώς προβληματικό. Βέβαια εκεί, στον άξονα, θα ξεκαθαρίσουν και αλλάξουν τα πράγματα άμεσα βάση προσθηκών και επιλογών.

Αρχικά θα παίζει εννοείται ο Πινέδα, για μένα πρέπει δίπλα στον Γιόνσον, ο οποίος πρέπει να ξεκινάει στα πλέον σημαντικά (και μη) ματς ως το βασικό 6αρι, ενώ πίσω τους σα δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται οι Σιμάνσκι και Λιούμπισιτς, αλλά και Γαλανόπουλος και Μάνταλος, ανάλογα με την εξέλιξη και τις απαιτήσεις του κάθε ματς. Επιπρόσθετα πίσω από το φορ θα παίζουν και θα μοιραστούν τη θέση οι Λαμέλα και Περέιρα, οι οποίοι φυσικά θα αξιοποιηθούν όταν αυτό καταστεί αναγκαίο και στα άκρα της επίθεσης, αφού ο πρώτος παίζει δεξί εξτρέμ και ο δεύτερος έχει παίξει πολύ (στην Αγγλία) στο αριστερό φτερό της επίθεσης, τη στιγμή που ήδη μπαίνει στην εξίσωση και ο Κοϊτά!

Ο ερχομός Λαμέλα και η αντίπαλος από την Ανδόρα...

Λαμέλα

 

Μιας και αναφέρθηκα στον Έρικ Λαμέλα να σημειώσουμε εδώ ότι απλά τον περιμένουμε στην Αθήνα και να τελειώσει τυπικά η μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Είναι γεγονός ότι ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ότι θα γίνει μέλος της για τα επόμενα τρία χρόνια, με διαφορά μόλις έξι ημερών από τότε που προφορικά είπε το ναι και έκλεισε το θέμα. Έγινε και το τυπικό τα προηγούμενα δύο 24ωρα με τον Αργεντινό star πλέον να αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες μέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί και η κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μεταγραφή του στην Ένωση: κοινώς ιατρικά τεστ, γραφειοκρατικά θέματα, φωτογραφίες και ανακοινώσεις.

Έπεται και συνέχεια βέβαια στα μεταγραφικά της ΑΕΚ αφού ακολουθούν μετά τους Οντουμπάτζο (δεν πλησιάζει ποτέ το εκατομμύριο η απόκτησή του, για να μη πω τις 700.000) και Λαμέλα, το αριστερό μπακ και το φορ που θα πλαισιώσει τον βαρύ ακόμη Λιβάι Γκαρσία ο οποίος όμως φάνηκε και στο φιλικό με την Ομόνοια ότι ματς με το ματς αρχίζει και έρχεται στο ρυθμό που χρειάζεται, θέλει κι άλλα ματς, τουλάχιστον τέσσερα, προκειμένου να λυθεί τελείως, όπως και ο σούπερ Ελίασον που είναι στο 60 με 65%... Αυτό ισχύει και με τους υπόλοιπους της βασικής ομάδας χθες κάτι που δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο διαφορετική θα είναι η ΑΕΚ στο πρώτο ευρωπαϊκό και πόσο μετά στη σεζόν σε επίπεδο προσώπων και φυσικά ετοιμότητας.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ που διέλυσε την Βελέζ επιτάσσει απόλυτη συγκέντρωση και δουλειά στο 100% στην ανάγνωσή της από το τεχνικό team. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ήδη παρακολουθήσει την Ίντερ Εσκάλδες από την Ανδόρα που μόνο τυχαία δεν έριξε τάληρο στην Βελέζ και την πέταξε εκτός με μια νίκη διασυρμό και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα στο Μόσταρ της Βοσνίας. Με δεδομένο το βαθμό ετοιμότητας της Ένωσης εννοείται πως απαιτείται συγκέντρωση και κυρίως σοβαρότητα για να επιτευχθεί ο αυτονόητος στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση με δύο νίκες απέναντι στην αντίπαλό της από την Ανδόρα. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στη φάση που βρισκόμαστε και ας είναι βατός ο αντίπαλος (εννοείται πως η υποχρέωση είναι δύο νίκες και πρόκριση)!

Λαμέλα

Υγ: Τι υπέροχο να βλέπεις την ΑΕΚ να παίζει στην Κύπρο και τη θύρα που φιλοξενεί τους οπαδούς της ομάδας να είναι γεμάτη... Λατρεία από τον κόσμο στην μαρτυρική νήσο για την Ένωση που δεν γίνεται να μη το αναφέρουμε ξανά και ξανά. Να είναι καλά και θα τους συναντήσουμε τους περισσότερους στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, αφού δύο χρόνια τώρα, έρχονται κατά εκατοντάδες σε κάθε αναμέτρηση της αγαπημένης τους ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο... Υπέροχοι το λιγότερο!

Υγ2: Δεν δουλεύει μόνο η ΑΕΚ τα μεταγραφικά της, το έχετε διαπιστώσει και από εδώ (τούτο το blog) για άλλες ομάδες και δη τον Ολυμπιακό ο οποίος είναι και αυτός ενεργός, πίσω συγκριτικά με την Ένωση ελέω διαθέσιμου χρόνου, αλλά έχει πολλές ανάγκες... Μετά τις περιπτώσεις που διαβάσετε εδώ σε αυτό το χώρο, των Βέλντε και Ρότσα που επιβεβαιώθηκε ότι ασχολείται ο Ολυμπιακός, υπάρχει και αυτή του Λεάντερ Ντεντόνκερ για τη μεσαία γραμμή (φαντάζομαι από τη στιγμή που δεν προχωράει και του Όρτα)! Πρόκειται για Βέλγο μέσο (έχει παίξει και στόπερ) στα 29 του και ανήκει στην Άστον Βίλα από το 2022 (τον απέκτησε από την Γουλβς που τον είχε πάρει από την Αντερλεχτ (δημιούργημά της) και είχε δανειστεί σε Νάπολι τον περασμένο Γενάρη αφού δύσκολα έβρισκε θέση στην 11αδα της αγγλικής ομάδας.

Υγ3: Άντε να λύσουμε να ξεκινήσουμε και μεις για λίγες διακοπές... Την αγάπη μου σε όλους από την υπέροχη Κρήτη και το πάντα φανταστικό Ρέθυμνο. Να έχετε υγεία και να δημιουργηθούν όμορφες - αξέχαστες στιγμές και αυτό το καλοκαίρι όπου κι αν σας βρει...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...