ΠΑΟΚ: Ποιος Μπρεθγουεϊτ και Μεϊτέ μπροστά στους παρόντες

ΠΑΟΚ: Ποιος Μπρεθγουεϊτ και Μεϊτέ μπροστά στους παρόντες

Ο Σουαλιό Μεϊτέ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει και τονίζει για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι πιο σημαντικοί, αυτούς δηλαδή που θα ξεκινήσουν να παίζουν στη σεζόν επιχειρώντας να κερδίσουν όλους τους στόχους.

Λίγες ημέρες πριν τους πρώτους επίσημους αγώνες του ΠΑΟΚ και έχει ενδιαφέρον να δούμε τα κυρίαρχα θέματα στην ΠΑΟΚτσήδικη επικαιρότητα…

«Ο Μπρέθγουεϊτ, ο Μεϊτέ, ο Μίσιτς, ένας… άλλος, κάποιος που θα έρθει και δυο-τρεις (χιλιάδες) που έχουν πληροφορίες από μέσα…». Τα γνωστά δηλαδή! Τα ΠΑΟΚτσήδικα και τα ελληνικά, αφού λίγο πολύ τα ίδια γίνονται παντού. Δε θέλουμε να ασχολούμαστε κυρίως με όσα έχουμε, αλλά με όσα θέλαμε ή θα έπρεπε να έχουμε. Εννοείται ότι παραδοσιακά στον ΠΑΟΚ είμαστε λίγο πιο υπερβολικοί σε όλες τις αντιδράσεις μας, ακόμη και ως πρωταθλητές. Οκ! Τα γράψαμε και στο περασμένο blog. ΠΑΟΚ και ψυχραιμία δεν πάνε μαζί…

Πέρσι το καλοκαίρι και σε ανάλογο χρονικό διάστημα πριν από τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, με τον ΠΑΟΚ πιο δύσκολα σε επίπεδο ρόστερ, με τον ΠΑΟΚ να έχει ήδη ξεκινήσει πωλήσεις, έγραψα πάνω από πέντε φορές για τη σημασία να αναδειχθούν οι παρόντες και όχι εκείνοι που… θα έπρεπε να ήταν ήδη εδώ για να παίξουν. Αλλάζει κάτι φέτος;

Προσέξτε! Ποτέ μα ποτέ δεν έγραψα στην αρχή ή πολύ περισσότερο στο τέλος του καλοκαιριού, ότι αυτή η τακτική του ΠΑΟΚ δικαιώθηκε! Αυτές οι θεωρίες με βάση το αποτέλεσμα… αλλού. «Κερδίσαμε… όλα καλά, χάσαμε… όλοι άχρηστοι». Έτσι μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ, έτσι έκανε. Πήρε ρίσκο κι ευτυχώς ο Λουτσέσκου και τα παλικάρια του κατάφεραν να σώσουν τη χρονιά. Γιατί η χρονιά πέρσι το καλοκαίρι σώθηκε και μετά απογειώθηκε. Σώθηκε από τον Σβααμπ, τον Τσιγγάρα και όλους τους προπέρσινους της ομάδας και όχι βέβαια από τον Μεϊτέ, τον Σαμάτα, τον Μάρκος Αντόνιο και τον Ντεσπόντοφ που ήρθαν τον Αύγουστο.

ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι αφού η πρακτική του ΠΑΟΚ «έπιασε» πέρσι, θα τα καταφέρει και φέτος με τις μεταγραφές…Αυγούστου. Κανείς επίσης δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αν τελειώσεις τις μεταγραφές σου τον Ιούλιο, θα έχεις σίγουρη και δεδομένη την καλοκαιρινή επιτυχία.

Το μόνο σίγουρο για το καλοκαίρι ή τον χειμώνα και την πορεία της ομάδας, είναι η δουλειά. Η οργάνωση, η συνοχή, η τακτική συνέπεια, η σωστή νοοτροπία και όσα ο Λουτσέσκου φέρνει μαζί του καθημερινά. Και οι μεταγραφές καλές είναι, ανεβάζουν την ποιότητα της ομάδας και το ταβάνι των δυνατοτήτων της , αλλά έπονται σε σημασία μπροστά στην καθημερινή δουλειά. Θα έρθουν και οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ και θα παίξουν ρόλο μέσα στη σεζόν. Τώρα, έτσι κ αλλιώς οι «παλιοί», οι πρωταθλητές θα επιχειρήσουν να πετύχουν. Έτσι δεν είναι κόουτς;

Από την άλλη γιατί μ’ αρέσει να είμαι δίκαιος, ο κόσμος και ο Τύπος ασχολούνται πολύ με τον Μπρέθγουεϊτ και τον Μεϊτέ, γιατί πολύ απλά ο ίδιος ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε μαζί τους για διάστημα άνω των 30-40 ημερών! Ο ΠΑΟΚ τους έδωσε μεγάλη αξία κι’ επειδή -κατά πάσα πιθανότητα- δεν βρήκε άλλους καλύτερους ή πιο προσιτούς. Τέλος πάντων όταν επί 30-40 μέρες επιχειρείς να συμφωνήσεις με έναν παίκτη και αυτόν τον αποκτά ο Ολυμπιακός μέσα σε πέντε μέρες, ε… δεν μπορεί να είσαι και αδιάφορος. Νιώθεις μία ήττα, όπως κι εκείνοι πέρσι με τον Ντεσπόντοφ ή όπως φέτος η ΑΕΚ με τον Καμαρά. Απλά εμείς το παραδεχόμαστε, ενώ αυτοί «πουλάνε» τις ήττες με άλλο, πιο επιτηδευμένο τρόπο, αφού… θέλουν να περάσουν στους φανατικούς, ότι μόνο εκείνοι και… η Ρεάλ δεν χάνουν παίκτες από κανέναν! Ξέρετε τώρα… Πώς το έγραψε ο άλλος πέρσι: «Εμείς πήραμε τον Σολμπάκεν, τι να τον κάνουμε τον Ντεσπόντοφ». Και φυσικά λόγω της ομάδας που είχαν αρχικά, έβγαλαν άχρηστο και αυτόν και πολλούς άλλους. Γιατί… η ομάδα κάνει τους παίκτες!

Τα δεδομένα

Τέλος πάντων επιστρέφουμε στα βασικά και στα δεδομένα, τα οποία για εμένα και όσο πιο αντικειμενικά μπορώ να περιγράψω, είναι:

1) Ο ΠΑΟΚ δεν έχει προκριθεί ποτέ σε οποιοδήποτε όμιλο του Champions League και φέτος όπως είναι τα προκριματικά, έχει μία καλή ευκαιρία να το διεκδικήσει όσο πιο έντονα μπορεί.

2) Ο Λουτσέσκου έχει φτιάξει ομαδάρα (τακτικά και πνευματικά) και με αυτές τις βάσεις θα ξεκινήσει τη φετινή
προσπάθεια.

3) Η Μπάνια Λούκα για αρχή δεν είναι επιπέδου ΠΑΟΚ, αλλά ειδικά το καλοκαίρι οι διαφορές των ομάδων μικραίνουν και δεν φαίνονται τόσο έντονα. Οι λεπτομέρειες πάντα παίζουν μεγάλο ρόλο

4) Για να παίξει κάποια μεταγραφή στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου στις 24/7 έπρεπε να έρθει στην ομάδα από τα τέλη Ιουνίου. Δεν είναι εύκολο να βρεις πολλούς σαν τον Καμαρά σε τέτοιο διάστημα.Επιμένω ότι φορ θα έπρεπε να έχει βρει ο ΠΑΟΚ, ακόμη και έτσι όμως η δουλειά σε πρώτο επίπεδο θα γινόταν και θα γίνει από τους παλιούς.

5) Ο περσινός κορμός θα μπει για να παλέψει κι όπως πέρσι αυτός τελικά με τα αποτελέσματά του και το όραμα που θα δώσει, θα δημιουργήσει και καλύτερες συνθήκες για να «φέρει» καλύτερες μεταγραφές στην πορεία.

Κάπου εδώ λοιπόν… φθάνει με την ανάδειξη των απόντων ως των πιο σημαντικών παικτών του ΠΑΟΚ. Στο κάτω κάτω ό τι και να γραφτεί, ο τι και να ειπωθεί, η τακτική του ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει. Θα πάρει εκείνους που θέλει και μπορεί στην πορεία του καλοκαιριού και αυτοί θα προσφέρουν τους επόμενους μήνες. Μέχρι τότε σημασία έχουν οι παρόντες, που αφού την έπαθαν στα φιλικά και κατάλαβαν ότι ο περσινός τίτλος και ο αέρας που αυτός δίνει δεν σου φθάνει να κερδίσεις ούτε την υποβιβασμένη Φίτεσε, θα μπουν με το μαχαίρι στα δόντια και θα δώσουν τα πάντα για να πετύχουν τη νέα ιστορική πρόκληση που έχουν μπροστά τους. Η αρχή με τους Βόσνιους της Μπάνια Λούκα την άλλη Τετάρτη στην Τούμπα.

* Γιατί ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε 45 μέρες με τον Μπρεθγουεϊτ; Γιατί δεν του έδωσε διετές συμβόλαιο; Γιατί δεν βρέθηκε κάποιος καλύτερος; Πότε θα βρεθεί φορ κι από πότε θα παίζει; Γιατί δεν κλείνουν τον Μεϊτέ και τον περιμένουν τόσο πολύ; Γιατί δεν τον παρατάνε; Γιατί δεν παίρνει ο ΠΑΟΚ τον Μίσιτς; Γιατί; Γιατί… Γιατί…

Δεν ξέρω… Δεν κάνω ό τι ταξέρω όλα κι αν κάποιος στον ΠΑΟΚ επιχειρεί να δίνει για όλα λογικές απαντήσεις, τότε μιλάμε για εντελώς τρελό… Άρα πάμε στα μόνα σίγουρα, απολύτως λογικά και δεδομένα: «Η δουλειά του Λουτσέσκου πάνω από όλα!» Αυτό είναι! Προχωράμε και αν ο προπονητής τα καταφέρει, όλα τα άλλα, ό τι γίνεται μεταγραφικά και ό τι δεν γίνεται, θα βγει σε καλό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.