Άρης: Η πώληση του Οντουμπάτζο, ο Μάρτιν Μοντόγια και η προσθήκη δεξιού full back

Άρης: Η πώληση του Οντουμπάτζο, ο Μάρτιν Μοντόγια και η προσθήκη δεξιού full back

Ο Μοντόγια

bet365

Στις ήδη υπάρχουσες μεταγραφικές ανάγκες προστέθηκε μια ακόμη, μετά την πώληση του Μόζες Οντουμπάτζο στην ΑΕΚ, αν και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Άρης διαθέτει δύο ποδοσφαιριστές.

Η αλήθεια είναι ότι η παραχώρηση του Μόζες Οντουμπάτζο στην ΑΕΚ δεν έπεσε δα και σαν κεραυνό εν αιθρία καθώς καιρό τώρα φάνηκε τόσο η πρόθεση των «κίτρινων» στην «προοπτική» πώλησης του Βρετανού δεξιού full back, όσο και η επιμονή του Ματίας Αλμέιδα στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Το μόνο που άλλαξε ήταν τα δεδομένα της παραχώρησης καθώς επικρατούσε η αίσθηση περί έμψυχων και οικονομικών ανταλλαγμάτων, τελικώς όμως διαχωρίστηκε το ενδιαφέρον του Άρη για τον Πάολο Φερνάντες κι εκεί που ήταν αλληλένδετη ιστορία, έγινε ξεχωριστή. Βέβαια, εφόσον ο Ισπανός αποσυρθεί από το τακτικό πλάνο του Αλμέιδα, ο Άρης θα κινηθεί για την απόκτησή του καθώς ήδη παρακολουθεί έντονα την υπόθεση και ξέρει μάλιστα ποιες είναι οι υπόλοιπες ενδιαφερόμενες ομάδες.

Προς το παρόν, οι «κίτρινοι» πρέπει να αποφασίσουν για τον τρόπο διαχείρισης της αποχώρησης του Μόζες Οντουμπάτζο ο οποίος ήταν εκ των βασικών αγωνιστικών πυλώνων του Άρη στην τελευταία διετία και εκ των κορυφαίων δεξιών full back (και) του περσινού Πρωταθλήματος. Καθώς τα κενά στο ρόστερ… βγάζουν μάτι και στο δεξί άκρο της άμυνας ήδη υπάρχουν οι Μάρτιν Μοντόγια, Βαλεντίνο Φατόρε, η ενίσχυση στη συγκεκριμένη πτέρυγα δεν μπορεί να μπει σε καθεστώς προτεραιότητες καθότι οι μεγαλύτερες ανάγκες βρίσκονται αλλού. Ωστόσο, κανείς εκ των δύο ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο δεξί άκρο δεν διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Οντουμπάτζο. Κανείς δεν έχει τα ανεβάσματα του Βρετανού, ούτε τη δημιουργική ικανότητα, ούτε και την ταχύτητα για να ανταποκριθεί στο στιλ παιχνιδιού που χαρακτηρίζει τον 32χρονο.

Ο Οντουμπάτζο

Πολλοί βλέπουν τον Μάρτιν Μοντόγια ως τον αντικαταστάτη του στην υλοποίηση ενός σεναρίου το οποίο είχε επεξεργαστεί ο Άρης και το περασμένο καλοκαίρι καθώς όταν αποκτήθηκε ο Ισπανός αμυντικός, το script έλεγε ότι θα εκτόπιζε τον Οντουμπάτζο από την 11αδα και μάλιστα κατά τον περασμένο Σεπτέμβρη υπήρξε η σκέψη πώλησης του δεύτερου. Τελικώς αυτή δεν έγινε ενώ ο Μοντόγια μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας γιατί ο Ρόναλντ Ματαρίτα αποδείχθηκε κακή επιλογή και ο δε Φράνκο Φεράρι είχε μια σεζόν γεμάτη αναταράξεις. Τώρα, προφανώς θα επιστρέψει στη φυσική του θέση.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ποδοσφαιρικό background του Μάρτιν Μοντόγια καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πληθώρα παραστάσεων από το υψηλότερο επίπεδο και κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Champions League με την Μπαρτσελόνα πέραν των πολλών τίτλων που πήρε στην Ισπανία. Πέρυσι υποχρεώθηκε να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενδεχομένως αυτό να τον εμπόδισε στο να ξεδιπλώσει τα αγωνιστικά στοιχεία του, σίγουρα όμως αυτά διαφέρουν από τα αντίστοιχα του Οντουμπάτζο. Ο 33χρονος είχε τακτική πειθαρχία, ήταν συνεπής στα καθήκοντά του αλλά δεν είχε τα απαιτούμενα ανεβάσματα, ούτε εμφάνισε τη δημιουργική ικανότητα του Βρετανού. Γι’ αυτό εξάλλου η αριστερή πλευρά του περσινού Άρη δεν ήταν τόσο συμμετοχική στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Ο δε Βαλεντίνο Φατόρε αποδείχθηκε ένας χρήσιμος εργάτης μέσα από τη φιλοτιμία του και κυρίως τη διάθεσή του να βουτήξει στη φωτιά έχοντας άγνοια κινδύνου. Υστερεί όμως σε ποιότητα και σε παραστάσεις.

Εν τέλει, η ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας δεν αποτελεί προτεραιότητα λόγω της πληθώρας αναγκών σε άλλες θέσεις, δεν σημαίνει όμως ότι οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με τον Μάρτιν Μοντόγια σ’ αυτή την πτέρυγα. Ίσα-ίσα που μοιάζει αναγκαίο να προσθέσουν παίκτη με χαρακτηριστικά αντίστοιχα του Οντουμπάτζο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα