Ολυμπιακός: Το ποδοσφαιρικό διαμάντι που ακούει στο όνομα Χρήστος Μουζακίτης (vids)

Ολυμπιακός: Το ποδοσφαιρικό διαμάντι που ακούει στο όνομα Χρήστος Μουζακίτης (vids)

Ο Μουζακίτης
Ο Χρήστος Μουζακίτης έγινε... Μουζαγκόλ με ένα τέρμα α λα Γιαμάλ κόντρα στη Μαλίν και το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο το background του ταλαντούχου μέσου.

Το δίχως άλλο είναι το απόλυτο πρόσωπο της προετοιμασίας. Στα 17 του ο Μουζακίτης έβαλε στον φιλικό αγώνα με τη Μαλίν ένα γκολ που θύμισε Γιαμάλ και... τρέλανε τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Γεννημένος στις 25 Δεκεμβρίου του 2006 ο Χρήστος Μουζακίτης είχε κάνει νέο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό το 2023 μαζί με άλλα ταλαντούχα παιδιά και μεταξύ άλλων και τον αδερφό του Ρέτσου.

Ο Μουζακίτης είχε αγωνιστεί στο παρελθόν σε Ηράκλειο Αττικής και ΑΕΚ και μετά ήρθε ο Ολυμπιακός. Εκείνο το χρονικό διάστημα είχε πανηγυρίσει (την περασμένη σεζόν) δύο πρωταθλήματα υποδομών με U19 και U17 και είχε καταγράψει μία συμμετοχή με τον Ολυμπιακό Β' στο πρωτάθλημα της Super League 2, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Χρήστος Μουζακίτης είχε 37 ματς με 10 γκολ στην U19 και 16 ματς στον Ολυμπιακό Β'. Ο νεαρός χαφ ήταν ένας κομβικότατος παίκτης στην κατάκτηση του Youth League για τον Ολυμπιακό. Είχε έξι γκολ και μία ασίστ σε οκτώ αναμετρήσεις στη διοργάνωση και ενώ ανάγκασε ακόμα και μεγάλες ξένες ομάδες να ρωτούν για εκείνον λόγω του ταλέντου του και των ικανοτήτων του.

Με πρότυπο τον Μόντριτς και έχοντας παίξει μπακ - χαφ και ξεκινήσει ως γκολκίπερ

Ο Μουζακίτης μιλώντας στο Gazzetta για την U17 εν έτει 2023 είχε αναφέρει πώς πρότυπό του υπήρξε ο Μόντριτς: «Πρότυπο μου είναι ο Μόντριτς. Μου άρεσε από μικρός. Ένας έξυπνος παίκτης που είναι πολύ σημαντικός για τον κορμό της ομάδας του».

Όσο για τις θέσεις του; «Εγώ όταν είχα πρωτοέρθει στον Ολυμπιακό το 2016 αγωνιζόμουν ως αριστερό μπακ - χαφ. Από την Κ-12 και μετά άρχισα παίζω στον χώρο του κέντρου όταν αγωνιζόμασταν 11 VS 11. Ως τότε αγωνιζόμουν στα άκρα. Την αρχή στην ποδοσφαιρική μου πορεία την έκανα ως τερματοφύλακας», είχε αναφέρει.

Μάλιστα είχε εξηγήσει και το γιατί δεν συνέχισε ως γκολκίπερ: «Εμένα μου άρεσε να παίζω μέσα. Είχα έναν τραυματισμό στο μάτι όταν ήμουν τερματοφύλακας. Μπορεί να έχανα το μάτι μου. Αυτό συνέβη όταν ήμουν μικρός. Επτά χρονών. Είχα κάνει μία έξοδο και με είχαν χτυπήσει με τη τάπα στο μάτι». Και φυσικά από τότε είχε επισημάνει πώς όνειρό του ήταν να παίξει στην α' ομάδα. Κάτι που ήδη έγινε σε 2 φιλικά με Αγιαξ και Μαλίν.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα