Ολυμπιακός: Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ έχει την ευκαιρία να καθιερώσει τουλάχιστον 3 «μπέμπηδες» στην πρώτη ομάδα

Ολυμπιακός: Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ έχει την ευκαιρία να καθιερώσει τουλάχιστον 3 «μπέμπηδες» στην πρώτη ομάδα
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στο φιλικό απέναντι στη Μαλίν και αυτό το οφείλει σε σημαντικό βαθμό στα ταλαντούχα πιτσιρίκια του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι η εποχή που πολύς κόσμος ζητά μεταγραφές. Πολύς κόσμος απ' όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση και ενώ βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία που... χτίζει την ομάδα του για τη νέα και ιστορικότατη σεζόν, αυτή των 100 ετών των Πειραιωτών. Εξάλλου κάθε χρόνο και σε κάθε μεταγραφική περίοδο συμβαίνει αυτό.

Αυτό βέβαια το πεδίο, το πεδίο των μεταγραφών, δεν έχει να κάνει με τα φιλικά παιχνίδια. Εκεί που ο κόουτς Μεντιλίμπαρ κάνει κάτι το οποίο δεν το έχουμε δει σχεδόν ποτέ σε προετοιμασία. Τι είναι αυτό; Πολύ απλά το να εμπιστευθεί τόσα πολλά παιδιά από την ομάδα Νέων. Ναι δεν είναι μία τυχαία... φουρνιά παικτών. Είναι η... χρυσή γενιά που πήρε το Youth League όμως και πάλι δεν είναι κάτι τόσο απλό.

Αυτά τα παιδιά χαίρεσαι πραγματικά να τα βλέπεις. Και στο τέλος της ημέρας ξέρεις πώς θα τα δώσουν όλα για τη φανέλα, έχοντας περάσει από όλη την παραγωγική διαδικασία και φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης με τα ερυθρόλευκα. Και αυτά τα παιδιά ήταν ένας πολύ βασικός λόγος που ο Ολυμπιακός ήταν τόσο καλός στο 2ο φετινό φιλικό του με τη Μαλίν.

Τουλάχιστον τρία παιδιά μπορούν να καθιερωθούν

Στην Ολλανδία ο Μεντιλίμπαρ έχει πάρει μαζί του αρκετά χαρισματικά πιτσιρίκια. Από αυτά υπάρχουν τουλάχιστον τρία που μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στον κόουτς Μεντιλίμπαρ να τα καθιερώσει στην α' ομάδα.

Ο Μουζακίτης

Στην άμυνα είναι σίγουρα ο υψηλόσωμος Κουτσίδης με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Ένας στόπερ που είχε στο μπλοκάκι του από πέρυσι ο Ισπανός τεχνικός και τον έπαιρνε και αποστολές. Στο κέντρο ο υπερταλαντούχος Μουζακίτης, που έβαλε γκολάρα στο φιλικό με τη Μαλίν. Και από τους μεσοεπιθετικούς ή επιθετικούς να είναι είτε ο Παπακανέλλος είτε ο φορ Κωστούλας.

Εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε και το εξής. Ο Μεντιλίμπαρ δεν... χαμπαριάζει από ηλικίες ή ονόματα. Εάν ένας 17χρονος του κάνει όσα θέλει θα παίζει. Το έδειξε και με τον Αποστολόπουλο και με άλλες περιπτώσεις. Τώρα λοιπόν μοιάζει αλλά και είναι η ιδανική συγκυρία να καθιερωθούν παιδιά από την ομάδα Νέων στους μεγάλους. Και όχι απλά να καθιερωθούν αλλά να προσφέρουν και πολλά στην ομάδα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.