Άρης: Αυτό είναι το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί ο Άκης Μάντζιος στα φιλικά τεστ στην Ολλανδία

Άρης: Αυτό είναι το ρόστερ που έχει να διαχειριστεί ο Άκης Μάντζιος στα φιλικά τεστ στην Ολλανδία

Ο Μάντζιος

bet365

Ο Άρης αναχωρεί για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και το Gazzetta ρίχνει μια ματιά στο ρόστερ που έχει να διαχειριστεί ο Άκης Μάντζιος.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν της ολοκλήρωσης της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχε αναφερθεί η ανάγκη προσθήκης δύο-τριών παικτών πριν την έναρξη της προετοιμασίας όπως επίσης και η συμπλήρωση του ρόστερ σε ποσοστό 70% πριν περίοδο του μονταρίσματος. Φθάνοντας στην 21η του Ιούλη ο Άρης έχει πραγματοποιήσει μόλις μια μεταγραφή, αυτή του 17χρονου Σενεγαλέζου Κλέιτον Ντιαντί και είναι προφανές ότι δεν ανταποκρίθηκε στα χρονοδιαγράμματα.

Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί η πληροφόρηση που θέλει τους «κίτρινους» να βρίσκονται στη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενός αριστερού winger αλλά και full back ο οποίος παίζει και στις δύο πτέρυγες. Ο πρώτος είναι δεξιοπόδαρος αλλά βγάζει το ψωμί του αγωνιζόμενος ως αριστερός στόπερ, ο δεύτερος θα έρθει στη Θεσσαλονίκη με τον «τίτλο» του βασικού αριστερού ακραίου επιθετικού και ο τρίτος επίσης λογίζεται να παίξει στην αριστερή πλευρά.

Στην πραγματικότητα, ο Άρης δεν έχει πλέον την χρονική πολυτέλεια για περαιτέρω καθυστερήσεις. Ήδη άργησε και η περίοδος των τεστ προετοιμασίας θα έπρεπε να είχε βρει την ομάδα… συμπληρωμένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό ούτως ώστε να δοθεί και η δυνατότητα στον Άκη Μάντζιο να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους θα πορευτεί στην προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ρίχνοντας εξάλλου μια ματιά στο τωρινό ρόστερ αναδύεται και ο αριθμός των κινήσεων που απαιτείται να γίνουν αν και αυτός θα διαμορφωθεί αναλόγως των πωλήσεων.

Χρειάζεται τουλάχιστον επτά πρωτοκλασάτους

Μένοντας στο τελευταίο, είναι προφανές ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία δύο υποθέσεων. Αν δηλαδή οι Λορέν Μορόν, Μανού Γκαρθία θα είναι το ρόστερ της επόμενης περιόδου καθώς στην παρούσα στιγμή το σενάριο πώλησης του πρώτου συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ενώ ο δεύτερος ξέρει το ενδιαφέρον της Σπόρτιγκ Χιχόν. Επιστρέφοντας στην εικόνα του ρόστερ που θα βρεθεί στην Ολλανδία και ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, ο Χουλιάν Κουέστα δεν έχει την αίσθηση του εσωτερικού ανταγωνισμού καθώς δεν έχει αποκτηθεί δεύτερος τερματοφύλακας.

Ο Μορόν

Στο δεξί άκρο της άμυνας βρίσκονται οι Μάρτιν Μοντόγια, Βαλεντίνο Φατόρε. Ο πρώτος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Μόζες Οντουμπάτζο, τελικώς όμως χρειάστηκε να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο για να καλύψει τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του επίσης παραμένοντα Φράνκο Φεράρι. Στο κέντρο της άμυνας είναι οι Γιάκουμπ Μπράμπετς, Φραν Βέλεθ και Λίντσεϊ Ροζ ενώ το μεγαλύτερο κενό διαπιστώνεται στον άξονα.

Τούτο δεν έχει να κάνει μόνο με τον ρόλο των παραμενόντων όσο και με τον αριθμό αυτών. Το τέλος της συνεργασίας με τους Μπίργκερ Βερστράτε, Νέβεν Τζούρασεκ σε συνδυασμό με την απουσία του τραυματία Βλάντιμιρ Νταρίντα και τη μη απόκτηση μέσων, προκάλεσαν λειψανδρία. Αυτή τη στιγμή ο Άκης Μάντζιος έχει τον Ζαν Ζουλ, τον Μανού Γκαρθία και τους Ρούμπεν Πάρντο, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς οι οποίοι δεν υπολογίζονται στο πλάνο της επόμενης χρονιάς. Προφανώς θα χρησιμοποιηθεί στον άξονα και ο Μιχάλης Παναγίδης, όπως και ο Γιάννης Φετφατζίδης σε ρόλο 10αριου. Πηγαίνοντας στην επιθετική τριάδα, στα άκρα είναι οι Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Κίκε Σαβέριο και στη κορυφή της επίθεσης οι Λορέν Μορόν, Άλβαρο Ζαμόρα, Ντιαντί.

Είναι προφανές εν τέλει ότι για την περίοδο του μονταρίσματος και των φιλικών αγώνων απέναντι σε Αλκμάαρ (24/7), Ντρόντρεχτ (27/7) και Μπρέντα (30/7), ο Άκης Μάντζιος θα έπρεπε να είχε στη διάθεσή του μεγαλύτερο ρόστερ. Μένει να φανεί αν αυτό θα αυξηθεί κατά το δεκαήμερο παραμονή της ομάδας στην Ολλανδία. Συνολικά στην αποστολή βρίσκονται οι Κουέστα, Κυριαζής, Κουτρουλίδης, Μοντόγια, Φεράρι, Μπράμπετς, Φατόρε, Ροζ, Βέλεθ, Ζουλ, Πάβιτσιτς, Πάρντο, Μανού Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν, Ντιαντί, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός, Σεβαστίδης, Χαρούπας, Μεμέτογλου και Καραμανλής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα