Ολυμπιακός: Το σκυλί του πολέμου, το κομπιούτερ, η λύση του προβλήματος και οι δύο ιδιαίτεροι κυνηγοί!

Ολυμπιακός: Το σκυλί του πολέμου, το κομπιούτερ, η λύση του προβλήματος και οι δύο ιδιαίτεροι κυνηγοί!

Ολυμπιακός: Το σκυλί του πολέμου, το κομπιούτερ, η λύση του προβλήματος και οι δύο ιδιαίτεροι κυνηγοί!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα από το δεύτερο τεστ του Ολυμπιακού.

Αντί προλόγου: Αυτό το γκολ που έβαλε ο Μουζακίτης στο μόλις δεύτερο παιχνίδι του (φιλικό) στον Ολυμπιακό, τη σουτάρα με τα εσωτερικά φάλτσα στο δεξί παράθυρο του γκολκίπερ από θέση μέσα δεξιά, προσπαθεί ανεπιτυχώς να το βάλει επί δύο χρόνια ο Πεπ Μπιέλ…

Μέχρι στιγμής η προετοιμασία του Ολυμπιακού είναι σαν να γίνεται για τα παιδιά που έχουν προωθηθεί από την Β ομάδα! Άντε να βάλω και για τον Κοστίνια και δύο-τρεις ακόμη παίκτες!

Με τους δύο κεντρικούς χαφ Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρθία να έχουν τραυματιστεί με το που ξεκίνησαν τις προπονήσεις (!), τον Ελ Κααμπί το ίδιο και τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, είναι σαν να ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ μόνο αυτά τα ταλέντα! Που δικαιώνουν ό,τι ακριβώς είχα πει σε ανύποπτο χρόνο: αν αυτή την ομάδα της Κ19 την άφηνε ο Ολυμπιακός μαζί για δύο χρόνια, θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, εξυπακούεται της SuperLeague 1, το 2026, με τους παίκτες να είναι τότε από 19 έως 21 ετών!

Ο Μουζακίτης είναι ένας μέσος-κομπιούτερ. Μπορεί να του λείπουν τα σωματικά προσόντα, όμως κάνει όλα τα υπόλοιπα εκτός από το να κερδίζει κεφαλιές: σταματάει αντίπαλες επιθέσεις, κερδίζει μονομαχίες, πασάρει σωστά, δημιουργεί, σουτάρει επικίνδυνα, σκοράρει, εκτελεί κόρνερ και φάουλ και τα κάνει όλα με μία μεγάλη ηρεμία. Αν είσαι προπονητής, αναπόφευκτα σκέφτεσαι, τι κι αν είναι 17,5 ετών εγώ πρέπει να τον υπολογίζω. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεντιλίμπαρ τον έχει βάλει ένα ημίχρονο στο πρώτο φιλικό και 70 λεπτά στο δεύτερο.

Μουζακίτης

Ούτε είναι τυχαίο ότι ο έμπειρος προπονητής, μετά τα 25 λεπτά στα οποία χρησιμοποίησε τον Παπακανέλλο κόντρα στον Άγιαξ, τον έριξε χθες με τη Μέχελεν για 82 λεπτά-είναι προφανές ότι ο Βάσκος είπε μέσα του αυτό που εγώ έγραψα χθες, «αυτό το παιδί θέλω να το δω περισσότερο». Κι ο 19χρονος κυνηγός, που έπαιξε πρώτα πίσω από τον φορ και μετά έξω αριστερά, έδειξε κάτι πολύ σημαντικό-είναι απρόβλεπτος, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη στη θέση του, αλλά και δύσκολο προς αντιμετώπιση για κάθε αμυνόμενο. Είχε κάποιες ευφυείς μπαλιές, ορισμένες προσωπικές καλές ενέργειες, επικίνδυνες σέντρες, που φανερώνουν ένα ιδιαίτερο παίκτη, από τον οποίο λείπει ακόμη να τελειώνει σωστά τις φάσεις που του προκύπτουν, πατώντας την περιοχή. Εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος και στην αποφυγή του εύκολου λάθους.

Ολυμπιακός

Όπως είναι ξεκάθαρα ιδιαίτερος παίκτης ο Κωστούλας. Προς το παρόν ο μικρότερος όλων, στα 17 του, δεν έχει στο παιχνίδι την πιο μεγάλη συμμετοχή που θα έπρεπε να είχε, έχει όμως πολύ ποιοτικές κινήσεις, όπως χθες στην ασίστ που πέρασε, βγάζοντας εκτός αγώνα με το σώμα του τον Βέλγο στόπερ. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει να σκοράρει και το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα, συνηθίζοντας το διαφορετικό ρόλο που ζητάει από τον σέντερ φορ ο Μεντιλίμπαρ, σε σχέση με αυτό που έπαιζε στην Κ19.

Θετικός πάντα ο στόπερ Κουτσίδης (19,5), που συμπλήρωσε συνολικά 90λεπτο στα δύο φιλικά. Προσαρμόζεται αρκετά καλά στο ρόλο του στόπερ της πρώτης ομάδας που κάνει άμυνα πολύ πιο ψηλά από τη μεγαλύτερη ασφάλεια της Β ομάδας η οποία έπαιζε πιο «μαζεμένα», ενώ σίγουρα ήταν γι΄ αυτόν πολύ διαφορετικά στην Κ19, όπου ήταν ο μεσαίος από τους τρεις στόπερ. Χρειάζεται κι αυτός, όπως ο Κωστούλας, λίγο χρόνο ακόμη, αλλά τη δουλειά του την κάνει.

Ο Μπακούλας έπαιξε χθες μόνο 24 λεπτά, όμως έκανε πολύ ώριμο παιχνίδι στον κεντρικό άξονα, με κοψίματα, κερδισμένες μάχες και σωστές αυτή τη φορά μπαλιές, ενώ έδειξε και διάθεση να βγει μπροστά. Τα χάλασε με την πολύ κακή αντίδραση του (πολύ λάθος διώξιμο) στη φάση του δοκαριού της Μέχελεν. Πρέπει να το δει αυτό με τα λάθη του.

Ο Αποστολόπουλος παίζοντας 69 λεπτά αριστερός εξτρέμ ήταν σε πολύ ρηχά νερά, εύλογα όμως καθότι δεν είναι καν επιθετικογενής μπακ. Στο τέλος έπαιξε στη θέση του και ανέβηκε, έκοψε σωστά, αλλά και πέρασε μία πολύ «γεμάτη» σέντρα, παίρνοντας πίσω κάποιες από τις εντυπώσεις.

Ορτέγα

Αφού, όμως, μιλάμε για αριστερό μπακ, να καταγράψουμε ότι ο Ορτέγκα έχει μπει δυνατά στην προετοιμασία και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Με καλές άμυνες, καλές προωθήσεις, σπριντ, συνεργασίες, ενέργειες. Αν το πάει έτσι, ο Ολυμπιακός θα έχει λύσει το πρόβλημα του από εκεί.

Αυτός που με έχει εντυπωσιάσει, βλέποντας τον τώρα πρώτες φορές με τα «ερυθρόλευκα» είναι βέβαια ο έτερος ακραίος μπακ, ο Κοστίνια. Δεν έχει την τεχνική του Ρόντινεϊ και τις επιθετικές του δυνατότητες, είναι όμως σκυλί του πολέμου. Και τέτοιους μπακ τους έχεις ανάγκη. Ο Πορτογάλος είναι ο τύπος του αμυντικού που θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον αντίπαλο επιθετικό. Θα τον πιέσει, θα του ρίξει και καμία, δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί. Και μέσα στην περιοχή δίνει φοβερές λύσεις-χθες έσωσε δύο γκολ (!), πρώτα με εκπληκτική προβολή σε κοντινό σουτ και μετά με κεφαλιά σε φαλτσαριστό πλασέ. Παίρνει κεφαλιές σε επικίνδυνες σέντρες, βγάζει ψυχραιμία και σταδιακά παίρνει αυτοπεποίθηση κι αρχίζει και φεύγει πιο συχνά επιθετικά, είτε για να βγάλει σέντρα, είτε για να μπουκάρει.

Ακόμη και σε μία πολύ δύσκολη φάση, όταν ο εξτρέμ βγήκε στην πλάτη του, ενώ αρχικά όλοι είδαμε φάουλ και αποβολή, το ριπλέι δικαίωσε τον διαιτητή που δεν έδωσε τίποτα-ο Κοστίνια με φοβερό τζαρτζ τον έβγαλε από την πορεία του!

Μεντιλίμπαρ

Άσχετο:

Για να είμαι ειλικρινής, είχα απορήσει πώς ο Ολυμπιακός είχε έρθει σε συμφωνία με τον Μπρέθγουεϊτ, υπό την έννοια ότι το deal είχε κλείσει στα 2,5 εκ. Ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου! Και σκεφτόμουν, είναι δυνατόν να δίνει ο σύλλογος 5 εκ. Ευρώ τη σεζόν για τους δύο σέντερ φορ του, καθώς στα 2,5 εκ. Ευρώ είναι και η συμφωνία με τον Ελ Κααμπί. Όπως αποδείχθηκε, απλά δεν ήταν δυνατόν...

Παρεμπιπτόντως, για τον Μίλσον ο Ερυθρός Αστέρας έκανε προσφορά 4 εκ. Ευρώ στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και οι Ισραηλινοί απάντησαν αρνητικά. Ζητάνε 6 εκ. Ευρώ για να δώσουν τον Ανγκολέζο εξτρέμ τους. Όσα λεφτά είχαν ζητάει κι από την ΑΕΚ, που δεν τα έδωσε, προτιμώντας να πάρει τον Κοϊτά με 3,5 εκ. Ευρώ...

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε κι ο γκολκίπερ Μπότης, με μία εξαιρετική επέμβαση σε πολύ δύσκολο σουτ, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ (με τη βοήθεια του δοκαριού), με άλλη μία όχι τόσο εύκολη απόκρουση πάλι σε κόρνερ, με την ταχύτητα με την οποία βγήκε και μάζεψε την μπάλα σε μία πάσα στην πλάτη της άμυνας του, αλλά ακόμη και με τον τρόπο με τον οποίο πάσαρε με τα πόδια και τα χέρια!

κιπερ

Το παιδί (20 ετών) το είχε φέρει ο Ολυμπιακός από την Ίντερ το Γενάρη κι έπαιξε, κακώς όπως φαίνεται, μόνο δύο παιχνίδια στη Β ομάδα, τα δύο τελευταία στο πρωτάθλημα της SuperLeague 2. Με πολλά σωματικά προσόντα, αλλά προπάντων με μεγάλη ετοιμότητα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι έπαιζε πρώτη φορά, έστω ένα ημίχρονο, κάτω από τα δοκάρια της πρώτης ομάδας.

Σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητα, που να αναρωτιέσαι γιατί ο Ολυμπιακός πήγε και πήρε 3ο γκολκίπερ (χωρίς να έχει να κάνει με την αξία του Αναγωνστόπουλου).

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.