Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί, ο Μπρέθγουεϊτ και ο…Χασάν!

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί, ο Μπρέθγουεϊτ και ο…Χασάν!

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί, ο Μπρέθγουεϊτ και ο…Χασάν!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα περί…σέντερ φορ και Ολυμπιακού

Ουκ ολίγοι συνδύασαν την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Ολυμπιακού, με το γεγονός ότι την ίδια ημέρα, χθες, επήλθε συμφωνία μεταξύ της Φενέρμπαχτσε, της Σεβίλλης και του Εν Νεσύρι για τη μεταγραφή του Μαροκινού.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό τους: είδε ο Ελ Κααμπί ότι δεν μπορεί να πάει στη Φενέρμπαχτσε, αφού οι Τούρκοι παίρνουν τον συμπατριώτη του επιθετικό, οπότε είπε το «ναι» κι έμεινε. Δεν το νομίζω ότι έγινε έτσι, από την άλλη όμως έχω μάθει κι ότι στο ποδόσφαιρο και δη στις μεταγραφές ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ.

Αυτό που εγώ ξέρω, και το είχα γράψει επανειλημμένως στον Πρωταθλητή (π.χ. πρώτο θέμα στις 10.7 «μένει ο Ελ Κααμπί»), είναι ότι η υπόθεση αυτή για τον Ολυμπιακό είχε κλειδώσει εδώ και περίπου δυο εβδομάδες. Και ότι έκτοτε απέμεναν ουσιαστικά κάποια διαδικαστικής φύσεως θέματα, να φτιαχτούν τα συμβόλαια, να έρθει ο μάνατζερ κλπ. Βλέπετε, ο Μαρινάκης είχε δώσει σαφή και ξεκάθαρη οδηγία: ο Ελ Κααμπί πρέπει να μείνει πάση θυσία. Το ζήτημα ανέλαβε ο Γιάννης Βρέντζος και το έφερε σε πέρας, έστω κι αν χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις τουλάχιστον 10-12 ημερών, από τις αρχές του μήνα.

Πίστεψα την πληροφορία που μου είχαν πει περί παραμονής του Ελ Κααμπί και για ένα επιπρόσθετο λόγο: έκτοτε, δηλαδή εδώ και περίπου δύο εβδομάδες κόπηκαν μαχαίρι τα δημοσιεύματα περί μεταγραφής του άλλοτε στη Σαουδική Αραβία, άλλοτε στην Αγγλία (Ίπσουιτς, Λεστερ, Άστον Βίλα), άλλοτε στην Ιταλία (Τζένοα, Μπολόνια, Τορίνο), άλλοτε στη Γαλλία (Λιόν, Μαρσέιγ), άλλοτε στην Τουρκία (Φενέρμπαχτσε) κι άλλοτε στην ισπανία (Λας Πάλαμας, Χετάφε). Ατελείωτα δημοσιεύματα για σχεδόν ενάμιση μήνα, πριν καν τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, που είναι ηλίου φαεινότερο ότι τροφοδοτούνταν από φιλικά προσκείμενους κύκλους προς τον μάνατζερ του παίκτη. Με το που ο Ολυμπιακός έκανε «την προσφορά που έπρεπε», όλα αυτά ξαφνικά σταμάτησαν…

Ο Ελ Καμπί

Ποια ήταν η προσφορά; Ουδείς το επιβεβαιώνει, ωστόσο υπάρχει μία πληροφορία που λέει ότι ο Ελ Κααμπί με το νέο του διετές συμβόλαιο θα παίρνει πλέον 2.300.000 Ευρώ τον χρόνο και 450 χιλιάδες Ευρώ μπόνους, πάντα ετησίως! Ένα βασιλικό συμβόλαιο, που αμφιβάλλω αν το έχει υπογράψει άλλος στον Ολυμπιακό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εάν μείνει έως το καλοκαίρι του 2026 και εκπληρωθούν οι στόχοι, μιλάμε για 5.500.000 Ευρώ…

Λέγεται ότι η πιο συγκεκριμένη άλλη προσφορά που είχε από ευρωπαϊκό σύλλογο ο Ελ Κααμπί ήταν από την Ολιμπίκ Λιόν: 2+1 χρόνια, με ένα εκατομμύριο ευρώ μπόνους υπογραφής και δύο εκατομμύρια Ευρώ ετήσιο συμβόλαιο, συν μπόνους επίτευξης στόχων. Λίγο πάνω λίγο κάτω τα λεφτά που συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» ο παίκτης, για τον οποίο σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ο Μεντιλίμπαρ μίλησε προσωπικά μαζί του και τον βεβαίωσε πόσο στηρίζεται πάνω του.

Λεπτομέρεια: Για να δεχθεί ο Ελ Κααμπί να υπογράψει στον Ολυμπιακό ζήτησε να μπει ρήτρα εξαγοράς και στον νέο συμβόλαιο του (buy out)-βέβαια αρκετά έως πολύ μεγαλύτερη από την πολύ μικρή, ύψους 500.000 Ευρώ, που είχε στο προηγούμενο συμβόλαιο του.

Παρεμπιπτόντως, ρώτησα τι έγινε και χάλασε η μεταγραφή του Μπρέθγουεϊτ στον Ολυμπιακό, εκφράζοντας την εκτίμηση μου ότι δεν μπορεί ο σύλλογος να ήθελε να έχει στο ρόστερ του δύο σέντερ φορ που θα τους πλήρωσε συνολικά 5.000.000 Ευρώ τη σεζόν, καθώς το κασέ του Δανού ήταν 2.500.000 Ευρώ!

Ο Ελ Καμπί

Η απάντηση που έλαβα ήταν η εξής: «Με τον Μπρέθγουεϊτ είχαμε ολοκληρωμένη συμφωνία στα πάντα. Έτσι, ήρθε εδώ για να υπογράψει, αλλά όπως καταλάβαμε για κάποιο λόγο στην πραγματικότητα δεν ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό. Και έβρισκε συνέχεια δικαιολογίες για να μην υπογράψει, ζητώντας μία το ένα και μία το άλλο. Μέχρι που στο τέλος ο Μαρινάκης του είπε να σηκωθεί να φύγει. Τον παίκτη τον θέλαμε. Μαζί με τον Ελ Κααμπί. Πολύ απλά γιατί ο προπονητής έχει ζητήσει δύο πολύ καλούς σέντερ φορ, που να μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή βασικοί».

Ο 33χρονος Δανός εν τέλει έκλεισε στην βραζιλιάνικη Γκρέμιο, που ποιος ξέρει πόσα παραπάνω του έσκασε!

Άσχετο:

Σύμφωνα με την expressandstar, που θεωρείται καλά πληροφορημένη στο ρεπορτάζ της Γουλβς, ο Ποντένσε δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της ομάδας για την τουρνέ φιλικών στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος τραυματισμού, στη γάμπα.

Ο Ποντένσε

Κατά την αγγλική εφημερίδα «εξακολουθεί να είναι πιθανό ότι θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι με μόλις ένα χρόνο να απομένει στο συμβόλαιό του, παρότι ο προπονητής Γκάρυ Ο’ Νιλ δήλωσε πρόσφατα ότι θα ήθελε να παραμείνει ο Πορτογάλος κυνηγός, αφού εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στη Μαρμπέγια».

Για την ακρίβεια, ο Ποντένσε έχει συμβόλαιο έως το 2025, αλλά με ήδη συμφωνημένη οψιόν της Γουλβς να το επεκτείνει έως το 2026.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πίσω από τον Ελ Κααμπί χρειάζεται ένα σέντερ φορ τύπου Χασάν, στα καλά του Αιγύπτιου εννοώ κι όχι πώς είναι εδώ και μία διετία και βάλε λόγω των τραυματισμών του.

Ένα κεντρικό επιθετικό ψηλό, με ικανότητα στο γκολ με κεφαλιές, που θα μπορεί να αξιοποιεί τις σέντρες από τα πλάγια που βγάζει πολλές ο Ολυμπιακός με τον τρόπο παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ. Να μπαίνει δηλαδή αλλαγή στο 0-0 και να κάνει τη διαφορά όπως την έκανε ο Χασάν με τις κεφαλιές του στα τελευταία λεπτά, στα οποία καθάριζε νίκες και νίκες.

Ο Χασάν

Έναν Κοβάσεβιτς, για να το πω αλλιώς, θέλει ο Ολυμπιακός κι ας μην είναι της ίδιας κλάσης. Να έχει όμως τη δυνατότητα να αξιοποιεί με το κεφάλι τις σέντρες. Υπό αυτή δε την έννοια, δεν στενοχωρήθηκα κιόλας που χάλασε του Μπρέθγουεϊτ, πολύ απλά γιατί ο Δανός είναι καλός φορ, αλλά όχι τέτοιου στιλ.

Και για το τέλος ένα ιμότζι 👌

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.