Το ρόστερ του Ολυμπιακού, οι μέχρι τώρα, αλλά και οι επόμενες, προσθαφαιρέσεις του!

Το ρόστερ του Ολυμπιακού, οι μέχρι τώρα, αλλά και οι επόμενες, προσθαφαιρέσεις του!

Το ρόστερ του Ολυμπιακού, οι μέχρι τώρα, αλλά και οι επόμενες, προσθαφαιρέσεις του!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την έως τώρα διάρθρωση του ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά και την αναμενόμενη στη συνέχεια διαμόρφωση του.

Πώς έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού 24 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος;

Αυτή την στιγμή αριθμεί 26 παίκτες: 19, συν τα εφτά παιδιά από τη Β ομάδα και την Κ19. Πρόκειται για τους…

Τζολάκης, Πασχαλάκης, Αναγνωστόπουλος, Μπότης

Ρόντινεϊ, Κοστίνια

Ρέτσος, Άμπι, Πιρόλα, Ντόη, Μπιανκόν, Κουτσίδης

Ορτέγκα, Αποστολόπουλος

Έσε, Στάμενιτς, Γκαρθία, Τσικίνιο, Μουζακίτης, Μπακούλας

Ζέλσον, Μασούρας, Μπιέλ, Παπακανέλλος

Ελ Κααμπί, Κωστούλας

Ελ Καμπί

Σε σχέση με το ρόστερ που τελείωσε την περασμένη σεζόν έχουν φύγει 14 παίκτες και έχουν έρθει πέντε, συν τους έξι μικρούς (ο Αποστολόπουλος ήταν ήδη στην πρώτη ομάδα).

Οι 14 που έχουν φύγει είναι έξι των οποίων τέλειωσαν τα συμβόλαια, οι Φορτούνης, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Κίνι, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί…εφτά δανεικοί, οι Κάρμο, Ποντένσε, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος, Ναβάρο, Καμπράλ, Ρίτσαρντς…κι ο Βέζο που ενημερώθηκε να βρει ομάδα. Από τους 14 ο Ολυμπιακός κυνηγάει να φέρει πίσω τον Ποντένσε, ενδεχομένως και τον Όρτα, ενώ κάποιες πιθανότητες υπάρχουν ακόμη για τους Αλεξανδρόπουλο και Ρίτσαρντς.

Οι πέντε που έχουν έρθει είναι ο Κοστίνια, μεταγραφή του περασμένου Γενάρη, και οι Γκαρθία, Στάμενιτς, Πιρόλα, μεταγραφές του καλοκαιριού, συν την επιστροφή του δανεικού Μπιέλ. Οι δε άλλοι έξι μικροί είναι οι Μπότης, Κουτσίδης, Μουζακίτης, Μπακούλας, Παπακανέλλος, Κωστούλας.

Πόσοι αναμένονται ακόμη να έρθουν; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένας σέντερ φορ, δύο εξτρέμ (ιδανικά ο ένας να είναι ο Ποντένσε κι ο άλλος ο Βέλντε), ένας δεξιοπόδαρος στόπερ, ένας αριστερός μπακ, πολύ πιθανόν ένας κεντρικός χαφ (ιδανικά ο Όρτα) και ενδεχομένως ένας ακόμη στόπερ, αν δεν παραμείνει ο υπό αξιολόγηση από τον προπονητή Μπιανκόν.

Υπό κρίση είναι και ο Μπιέλ, αλλά κι ένας ακόμη παίκτης, ενώ η έκταση την οποία θα πάρουν οι μεταγραφές θα κριθεί από την οριστική αξιολόγηση των μικρών, από τους οποίους θα μείνουν στην πρώτη ομάδα τουλάχιστον δύο με τρεις.

proponisi Ολυμπιακού

Να θυμίσω ότι ο Μεντιλίμπαρ θέλει να έχει ρόστερ 22 με 23 παικτών, συν κάποιους μικρούς. Άρα, θα γίνουν μίνιμουμ τέσσερις μεταγραφές, που μπορεί να φτάσουν από πέντε έως και εφτά, ανάλογα με τις προσθαφαιρέσεις.

Τέλος, ήδη ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει με μεταγραφή τους Αγκιμπού Καμαρά στη Λούντογκορετς, Ουσεϊνού Μπα στην Μπασάκσεχιρ, Λοβέρα στη Ροζάριο Σεντράλ, Πέπε στην Πάφο και Βρουσάι στη Ρίο Άβε, ενώ δανεικούς έχει δώσει τους Μπρίνιτς στην Τσέλιε, Λάϊντνερ στη Ζυρίχη και Κώστα Κωστούλα στη Ρίο Άβε. Οι δε Μαντί Καμαρά και Κουντέ έμειναν επίσης ελεύθεροι.

Παρεμπιπτόντως, ο Κίτσος δοκιμάστηκε στη Νυρεμβέργη, αλλά οι Γερμανοί δεν προχωράνε στην απόκτηση του.

Άσχετο: Όσο ο Ολυμπιακός δεν κλείνει σέντερ φορ, όσο ο Μπεν Γεντέρ δεν κλείνει σε ομάδα και όσο οι Βορειοαφρικάνοι επιθετικοί πάντα «πιάνουν» στον Ολυμπιακό, από τον Τζιμπούρ και τον Αμπντούν έως τον Ελ Αραμπί, τον Χασάν και τον Ελ Κααμπί, θα έχω πάντα στην άκρη του μυαλού μου ότι μπορεί ο 34χρονος Γαλλοτυνήσιος στράικερ, που έμεινε ελεύθερος από τη Μονακό, να έρθει από δω κι αυτός.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Επειδή υπήρξαν διάφορα σχόλια για τη δήλωση του προέδρου της Πόρτο Βίλας Μπόας, «είχαμε πρόταση από τον Ολυμπιακό για τον Κάρμο, αλλά δεν συμφωνήσαμε», ας δούμε τι έγραψε χθες η O Jogo, η πορτογαλική εφημερίδα που βρίσκεται πιο κοντά στο ρεπορτάζ της Πόρτο:

«Οι φήμες για πιθανές αποχωρήσεις από την πόρτο, με κύρια περιουσιακά στοιχεία τους Ντιόγκο Κόστα, Φραντσίσκο Κονσεϊσάο και Γκαλένο, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά η εφημερίδα μας γνωρίζει ότι δεν έχει φτάσει καμία επίσημη πρόταση για κανένα παίκτη, με εξαίρεση αυτή που έκανε πριν από λίγες εβδομάδες ο Ολυμπιακός και που δεν έπεισε τον Νταβίντ Κάρμο να συνεχίσει την εμπειρία του στην Ελλάδα».

Κάρμο

Να υπενθυμίσω ότι από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είχε προκύψει ότι οι «ερυθρόλευκοι» τα είχαν βρει με την Πόρτο στα 12 εκ. Ευρώ, αλλά είχε αρνηθεί τελικά ο Κάρμο. Και βλέπουμε εδώ τώρα την O Jogo να γράφει ακριβώς αυτό, ότι ο Κάρμο δεν πείστηκε να γυρίσει στην Ελλάδα.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.