Ολυμπιακός: Όπως τον είδα, δεν έχω αμφιβολία για τον Στάμενιτς

Ολυμπιακός: Όπως τον είδα, δεν έχω αμφιβολία για τον Στάμενιτς

Ολυμπιακός: Όπως τον είδα, δεν έχω αμφιβολία για τον Στάμενιτς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την εικόνα του Στάμενιτς, όπως του προέκυψε από λίγο σκάουτινγκ!

Ζήτησα να δω δύο ολοκληρωμένα κομμάτια σκάουτινγκ του Στάμενιτς, δύο 15λεπτα στα οποία υπάρχουν όλες οι κινήσεις, καλές και κακές, που έκανε σε δύο φετινά παιχνίδια του, ένα με τη Γιάνγκ Μπόϊς στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα ντέρμπι με την Παρτίζαν στο πρωτάθλημα Σερβίας.

Η εικόνα που σχημάτισα για τον 22χρονο κεντρικό χαφ που έφερε ο Ολυμπιακός, μέσω Νότιγχαμ, ήταν πολύ καλή. Δεν υποστηρίζω ότι "μου έβγαλε τα μάτια" αυτό που είδα, λέω όμως ξεκάθαρα ότι είδα έναν πολύ καλό μέσο, που εκτός των άλλων βγαίνει πολύ ωραία και στην επίθεση αν κρυφός κυνηγός, αλλά ενώ μπορεί να δημιουργήσει φάσεις και γκολ, έχει αδυναμία στο τελικό σουτ και δεν σκοράρει ο ίδιος όσο θα έπρεπε και θα μπορούσε-οπότε εκεί χρειάζεται δουλειά και βελτίωση.

Χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του οι καλές πάσες, οι ανασταλτικές επεμβάσεις, τα κλεψίματα, η πίεση πάνω στην μπάλα. Είναι ψηλό παιδί κι αυτό τον βοηθάει να παίρνει κεφαλιές, κυρίως πίσω, ενίοτε όμως και μπροστά. Απλά δεν είναι ακόμη το ίδιο έτοιμος παίκτης με τον 28χρονο άλλωστε Χουάνγκ, αναφορικά με τις επιθετικές πρωτοβουλίες και τα τελειώματα των φάσεων.

Γενικά είναι ωραίο το στιλ του παιχνιδιού του. Έχει την ικανότητα να περνάει κάθετες πάσες, να βγαίνει και να παίρνει την μπάλα και να πάει μπροστά, ενώ μπορεί με μία ωραία ενέργεια να βγάλει συμπαίκτη του σε θέση γκολ (όπως έκανε με τον Χουάνγκ, στο δοκάρι του Κορεάτη κόντρα στην Παρτίζαν). Υπήρξε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο με τον Νεοζηλανδό διεθνή να παίρνει την μπάλα, να περνάει έναν αντίπαλο του και να πασάρει και σωστά υπό πίεση.

Στάμενιτς

Ο Στάμενιτς νομίζω ότι είναι λίγο πιο καλός σαν 8άρι παρά σαν 6άρι, αλλά με ευκολία παίζει και αμυντικό χαφ, καθώς έχει και τάκλιν και νίκες σε δυναμικές μάχες, αλλά και δυνατότητα αφενός μεν να βοηθήσει αμυντικά τα στόπερ, αφετέρου δε να πάρει την μπάλα από τους κεντρικούς αμυντικούς και να την προωθήσει. Δεν έχει πρόβλημα να πάει και πλάγια να συνεισφέρει, π.χ. σεντράροντας από δεξιά και δη με μεγάλη επιτυχία, απειλώντας δηλαδή.

Ένα κομμάτι που θεωρώ ότι πρέπει να προσέξει είναι κάποια αψυχολόγητα, η αλήθεια είναι όχι πολλά, λάθη που κάνει, προϊόν νομίζω έλλειψης συγκέντρωσης. Ιδίως στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού του, όπως λ.χ. κάποια φάουλ κοντά στην περιοχή που πρέπει να αποφεύγει.

Δεν έχω αμφιβολία ότι ο παίκτης αυτός θα αρέσει στους φίλους του Ολυμπιακού, αφού δείχνει ότι είναι μέσος από καλή πάστα. Με την προϋπόθεση φυσικά να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ατυχώς ξεκίνησε την προετοιμασία του με τραυματισμό, κάτι που μάλλον αποτελεί έκπληξη, καθώς σπάνια βγάζει τέτοιου είδους προβλήματα.

Άσχετο:

Με ρωτάνε αν θα πάρει ο Ολυμπιακός τον…Ντιμπάλα. Η απάντηση είναι ότι ο Αργεντινός κυνηγός έχει συμβόλαιο 7 εκ. Ευρώ net με τη Ρόμα κι ότι η ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του είναι 12 εκ. Ευρώ…

Κατά τα άλλα, ένας δεξιοπόδαρος στόπερ που όντως άρεσε πολύ στον Ολυμπιακό, παίρνει μεταγραφή. Ο λόγος για τον 25χρονο Βραζιλιάνο Ζοακίμ της Σάντος, τον οποίο αγοράζει η μεξικάνικη Τίγκρες με 8 εκ. δολάρια.

Ο δε Ανγκολέζος εξτρέμ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Μίλσον, γνωστός μας από τα παιχνίδια του κατά των «ερυθρόλευκων» στο Κόνφερενς Λιγκ, είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ερυθρό Αστέρα, σύμφωνα με τον Τύπο στη Σερβία, αλλά και στο Ισραήλ. Διίστανται οι απόψεις για το οικονομικό. Ο πρώτος μιλάει για 4 εκ. Ευρώ κι ο δεύτερος για 5,5 εκ. Ευρώ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ακούγεται ότι είναι στον αέρα η μεταγραφή του Φορτούνη στην ομάδα του Δώνη στη Σαουδική Αραβία, γιατί η τοπική ομοσπονδία δεν δίνει την απαραίτητη έγκριση της. Μέχρι κι ότι ο Δώνης προσπαθεί να πείσει τον παίκτη να μην υπογράψει σε άλλη ομάδα μέχρι να φτάσει η έγκριση, γράφτηκε στον τοπικό Τύπο.

Φορτουνης

Ρώτησα σχετικά και μου είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα να μην δώσει η ομοσπονδία την έγκριση της. Κι ότι όλες οι ομάδες του εκεί πρωταθλήματος έχουν το ίδιο πρόβλημα, γιατί δεν έχει δοθεί καμία έγκριση ακόμη. Έτσι μου είπαν, έτσι λέω.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.