Παναθηναϊκός: Οι ακριβότερες μεταγραφές στην σύγχρονη ιστορία του (vid)

Παναθηναϊκός: Οι ακριβότερες μεταγραφές στην σύγχρονη ιστορία του (vid)

Τετέ με Λέτο και Σισέ

bet365

Ο Παναθηναϊκός έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσεπη για να καταφέρει να αποκτήσει τον Τετέ από την Γαλατασαράι.

Έναν παίκτη οπως είναι ο Τετέ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός, ειδικά στην ηλικία του Βραζιλιάνου, δεν τον παίρνεις εύκολα. Θα πρέπει να ξοδέψεις αρκετά χρήματα προκειμένου να τον κάνεις δικό σου και οι «πράσινοι» αυτό ακριβώς έκαναν.

Προκειμένου λοιπόν να αποσπάσουν το ΟΚ της Γαλατασαράι και ο 24χρονος να προσγειωθεί στην Αθήνα τα ξημερώματα, χρειάστηκε να δαπανήσουν 7 εκατομμύρια που αφορούν την αμοιβή της Γαλατά, αυτή των ατζέντηδων, ένα ποσό που είχε επιδικάσει η FIFA στην Σαχτάρ και άλλα που προβλέπονται στην γειτονική χώρα. Όχι όμως το συμβόλαιο του παίκτη που αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι.

Οι μεταγραφές ρεκόρ του Παναθηναϊκού

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια και την δεύτερη ακριβότερη από την ημέρα που το ευρώ ήρθε να αντικαταστήσει τις δραχμές. Και αυτό γιατί υπάρχει η μεταγραφή του Μιχάλη Κωνσταντίνου που κόστισε πάνω από 2 δισ. και θα ήταν αδόκιμο να μπει στην σχετική λίστα.

Στην κορυφή, με μικρή σχετικά διαφορά από τον Βραζιλιάνο, είναι η απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, για τον οποίο οι «πράσινοι» το καλοκαίρι του 2009 ειχαν δώσει 8 εκατομμύρια στην Μαρσέιγ για να αποσπάσουν την θετική της απάντηση.

Στην τρίτη θέση, πίσω δηλαδή από τον Γάλλο και τον Τετέ, είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Το ίδιο καλοκαίρι, το «τριφύλλι» είχε πληρώσει 4 εκατομμύρια στην Λίβερπουλ για να τον κάνει δικό του, ενώ πίσω από τον Αργεντίνο είναι με 3,8 εκατομμύρια ο Μαρσέλο Μάτος και με 3,5 ο Κώστας Κατσουράνης.

  1. Τζιμπρίλ Σισέ (Μαρσέιγ): 8.000.000
  2. Τετέ (Γαλατασαράι): 7.000.000
  3. Σεμπάστιαν Λέτο (Λίβερπουλ): 4.000.000
  4. Μαρσέλο Μάτος (Κορίνθιανς): 3.800.000
  5. Κώστας Κατσουράνης (Μπενφίκα): 3.500.000
  6. Άντραζ Σπόραρ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας): 3.500.000
  7. Ίνγκι Ίνγκασον (Μίντιλαντ): 3.000.000
  8. Τόνι Βιλένα (Εσπανιόλ): 3.000.000
  9. Ντάνιελ Μαντσίνι (Άρης): 3.000.000
  10. Ροντρίγκο Σόουζα (Φλαμένγκο): 3.000.000

Οι εφετινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε, πως φέτος, μόνο για αμοιβές ομάδων ο Παναθηναϊκός έχει πληρώσει 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Για τον Γεντβάι έδωσε 1, για τον Ντραγκόφσκι1,5, για τον Ίνγκασον 3 και τώρα για τον Τετέ 7.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα