ΠΑΟΚ-Μεταγραφές: Ο «Δικέφαλος» ήθελε τον Τισουντάλι και πριν οκτώ χρόνια

Ο Ταρίκ Τισουντάλι έρχεται στον ΠΑΟΚ

bet365

Επί Φρανκ Άρνεσεν, ο ΠΑΟΚ είχε «κυκλώσει» το όνομα Τισουντάλι, με τους Πρωταθλητές Ελλάδας να φέρνουν οκτώ χρόνια μετά τον 31χρονο στράικερ στην Τούμπα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν σε συμφωνία με τη Γάνδη για την απόκτηση του Ταρίκ Τισουντάλι με τις λεπτομέρειες της σπουδαίας μεταγραφικής κίνησης του ΠΑΟΚ να ολοκληρώνονται κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας και o ποδοσφαιριστής να αναμένεται την Παρασκευή (26/7) στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα δημοσιεύματα γύρω από το όνομα του Τισουντάλι εμφανίστηκαν στα τέλη Ιουνίου, όταν σύμφωνα με την εφημερίδα «Het Nieuwsblad», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν στα ραντάρ τους τον Ολλανδό, με Μαροκινές ρίζες και διπλή υπηκοότητα, επιθετικό της Γάνδης.

ΠΑΟΚ – Μεταγραφές: Ολο το παρασκήνιο της απόκτησης του Ταρίκ Τισουντάλι (vid)

Όντως, ο 31χρονος στράικερ ήταν μια από τις περιπτώσεις που στην Τούμπα μελετούσαν, εδώ και πολύ καιρό για τη θέση του φορ. Ένας ποδοσφαιριστής-πολυθεσίτης για την «φροντλάιν» των Πρωταθλητών Ελλάδας, ο οποίος εννοείται ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Τα προηγούμενα χρόνια τον είδαμε να αγωνίζεται, κυρίως, ως «ψευτοεννιάρι», όμως έχει τη δυνατότητα να κινηθεί σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό αλλά και στην αιχμή του δόρατος, μετρώντας 56 γκολ και 28 ασίστ σε 135 συμμετοχές με τη φανέλα της Γάνδης και συνολικά 121 γκολ, 65 ασίστ σε 370 επαγγελματικούς αγώνες, με συλλόγους και την εθνική Μαρόκο που επέλεξε να αγωνιστεί.

Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής την σεζόν που ολοκληρώθηκε στο Βέλγιο κατέγραψε 21 γκολ και 12 ασίστ σε 51 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις, δείχνει να έχει αφήσει πίσω τον σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) που τον άφησε για οκτώ μήνες εκτός δράσης την σεζόν 2022-23 και «βλέπει» σε «ασπρόμαυρο» φόντο το μέλλον του.

Μετά τη μη ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ, ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε το «πράσινο φως» και οι «ασπρόμαυροι» στράφηκαν στον αρχηγό της Γάνδης, παράλληλα με την υπόθεση του Φεντόρ Τσάλοφ.

Πρόκειται για μια γνωστή περίπτωση ποδοσφαιριστή, που έχει βρεθεί πρόσφατα στο δρόμο του ΠΑΟΚ, αλλά το όνομά του κυκλοφορούσε στις shor list των «ασπρόμαυρων» πολύ πριν ο Τισουντάλι τεθεί αντιμέτωπος του «Δικεφάλου» για την φάση των «16» του UEFA Europa Confernce League της σεζόν 2021-22 αγωνιζόμενος για τη Γάνδη. Στον αγώνα της Τούμπας, αν και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη δεν είχε αγωνιστεί, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, έπαιξε μια εβδομάδα αργότερα στη ρεβάνς, όπου ο «Δικέφαλος» (του Λουτσέσκου) πήρε τη νίκη (1-2) και την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ο 31χρονος σήμερα Ταρίκ Τισουντάλι βρίσκεται στη Γάνδη από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2021. Στο πρώτο εξάμηνο πέτυχε 6 γκολ, μοίρασε 5 ασίστ και στην πρώτη «γεμάτη» σεζόν (2021-22) ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα μετρώντας 27 γκολ (9 ασίστ) σε 52 εμφανίσεις, κατακτώντας στο τέλος της χρονιάς το κύπελλο Βελγίου, τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του.

Ξεκίνησε αρκετά μεγάλος να παίζει επαγγελματικά, στα 21 του βρέθηκε στην Τελστάρ και με τη φανέλα της είχε 18 γκολ και 9 ασίστ στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας της Ολλανδίας την σεζόν 2015-16 όταν και ο ΠΑΟΚ μπήκε για πρώτη φορά στη «μάχη» της απόκτησής του.

Ο 23χρονος, τότε, Μαροκινός, είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν και το όνομά του είχε «συνδεθεί» με τον ΠΑΟΚ, μέσω δημοσιευμάτων του ολλανδικού Τύπου.

Ο Φρανκ Άρνεσεν με πολλές γνωριμίες στο ολλανδικό ποδόσφαιρο είχε μάθει για τα κατορθώματά του και φεύγοντας από την Τούμπα άφησε το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων στόχων για τον «Δικέφαλο». Μια λίστα που χρησιμοποιήθηκε στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους και μετά από οκτώ χρόνια επανάφερε στο προσκήνιο όνομα του Ταρίκ Τισουντάλι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα