Ο δημοσιογράφος Αξέλ Μπρισάρ στο Gazzetta: «Ο… “Ti, Ta, Tarik” Τισουντάλι και ο ΠΑΟΚ»

Ο Ταρίκ Τισουντάλι έρχεται στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Βέλγος δημοσιογράφος, Αξέλ Μπρισάρ, σκιαγραφεί για λογαριασμό του Gazzetta το προφίλ του Ταρίκ Τισουντάλι, του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ.

Ο Ταρίκ Τισουντάλι ετοιμάζει βαλίτσες για το ταξίδι από τη μαγευτική πόλη της Γάνδης προς τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να φτάσει λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (25/7) και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ολοκληρωθεί αυτή η σπουδαία μεταγραφική κίνηση από τον ΠΑΟΚ.

Ολο το παρασκήνιο της απόκτησης του Ταρίκ Τισουντάλι (vid)

Ο 31χρονος επιθετικός έρχεται με στόχο να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των Πρωταθλητών Ελλάδας και ο Βέλγος δημοσιογράφος της «Het Laatste Nieuws», Αξέλ Μπρισάρ, που τον έχει παρακολουθήσει αρκετά και τον γνωρίζει καλά, σκιαγραφεί στο Gazzetta το προφίλ του.

«Κρατήστε κάτι πολύ σημαντικό. Στον Ταρίκ άρεσε πολύ ο τρόπος που τον προσέγγισε ο ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή ήταν ανοικτοί απέναντί του, πραγματικά τον έκαναν να νιώθει σημαντικός και του έδειξαν πόσο πολύ τον ήθελαν», σημειώνει στο φινάλε της κουβέντας μας.

Ο «Δικέφαλος» ήθελε τον Τισουντάλι και πριν οκτώ χρόνια

- Ολοι θέλουν να μάθουν ποιος είναι ο Ταρίκ Τισουντάλι;

«Ο Ταρίκ ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Γάνδης τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το παρατσούκλι του είναι «Τι Τα Ταρίκ», λόγω των δεξιοτήτων του με την μπάλα Έχει πολύ καλή ντρίμπλα και είναι κάτι που του αρέσει να το δείχνει στο γήπεδο. Κάποτε στάθηκε πάνω στην μπάλα σ’ ένα ντέρμπι απέναντι της μεγάλης αντιπάλου της Κλαμπ Μπριζ».

- Δεν είναι, όμως, μόνο οι ντρίμπλες απ’ τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.

«Όχι, μιλάμε για έναν αρκετά ταχυδυναμικό ποδοσφαιριστή, με έφεση στις ντρίμπλες, αλλά και πολύ καλά νούμερα (56 γκολ, 28 ασίστ σε 135 αγώνες για τη Γάνδη). Για ένα μεγάλο διάστημα, ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της βελγικής Pro League κι αυτό λέει πολλά».

- Ποια είναι η θέση που του ταιριάζει περισσότερο στο γήπεδο;

«Η καλύτερη θέση του πιστεύω ότι είναι ως δεύτερος επιθετικός. Μπορεί επίσης να παίξει με μεγάλη άνεση και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης συγκλίνοντας προς τα μέσα».

- Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο σοβαρός τραυματισμός του (ρήξη χιαστών) πριν από δύο χρόνια. Αλήθεια, τον έχει ξεπεράσει εκείνον τον τραυματισμό του;

«Τη θεωρώ ως την πιο σημαντική και δύσκολη στιγμή στην καριέρα του. Ηταν καλοκαίρι του 2022. Τότε, υπήρχε συγκεκριμένο ενδιαφέρον από ομάδα του Κατάρ, αλλά ήρθε αυτός ο τραυματισμός στο γόνατο. Χρειάστηκε να μείνει εκτός για 7-8 μήνες και στην αρχή ήταν δύσκολο για εκείνον να ξαναβρεί την καλύτερή του φόρμα. Την περσινή σεζόν σκόραρε πολλά γκολ, συγκεκριμένα 21, ήταν σημαντικός για τη Γάνδη, αλλά δεν έχουμε ξαναδεί τον πολύ καλό και εκρηκτικό Τισουντάλι που ήταν πριν τον τραυματισμό του. Ο χρόνος θα δείξει».

- Γιατί έφτασε η Γάνδη να μπει στη διαδικασία πώλησής του, ενώ ήταν από τους ηγέτες και αρχηγούς της, ενώ είχε συμβόλαιο και για άλλα δύο χρόνια;

«Καταρχάς είχε ένα μεγάλο συμβόλαιο για τα δεδομένα της Γάνδης και πραγματικά δεν ταίριαξε στο σύστημα του νέου προπονητή, κάπως έτσι η διοίκηση του συλλόγου ήταν ανοιχτή για να τον πουλήσει. Ο Ταρίκ είχε προτάσεις από τη Μέση Ανατολή και τον ΠΑΟΚ, που τελικά κατάφερε και τον έπεισε».

- Ποιος είναι ο Ταρίκ Τισουντάλι εκτός γηπέδων. Ο κόσμος της Γάνδης τον είχε λατρέψει.

«Ο Ταρίκ είναι υπέροχος τύπος. Είχε μια υπέροχη σχέση με τους οπαδούς, λόγω και της προσωπικότητάς του. Φιλικός, ανοιχτός τύπος λέει πάντα ότι σκέφτεται και παραμένει ευγνώμων προς τον κόσμο της ομάδας».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα