Άρης: Σπουδαία κίνηση στον άξονα με Χοσέ Σιφουέντες

Άρης: Σπουδαία κίνηση στον άξονα με Χοσέ Σιφουέντες

Ο Σιφουέντες

bet365

Ο Άρης προχώρησε σε μια σπουδαία κίνηση ισχυροποίησης στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς συμφώνησε με τη Ρέιντζερς για τον δανεισμό του 26χρονου κεντρικού χαφ Χοσέ Σιφουέντες με υποχρεωτική option αγοράς.

Είναι προφανές ότι ο Άρης προσπαθεί να ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο της μεσαίας γραμμής και προς αυτή την κατεύθυνση έχει στοχεύσει στην περίπτωση του Χοσέ Σιφουέντες. Ο 26χρονος διεθνής μέσος από το Εκουαδόρ ανήκει στη Ρέιντζερς με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2027 την περασμένη άνοιξη παραχωρήθηκε στην Κρουζέιρο έως τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στη βραζιλιάνικη ομάδα, γι’ αυτόν τον λόγο επιδίωξε εξάλλου την επιστροφή του στην Ευρώπη. Γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα, οι «κίτρινοι» ήρθαν σε επαφή μαζί του όπως και με τη Ρέιντζερς καταθέτοντας πρόταση δανεισμού και σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνίας κατέληξαν οι δύο πλευρές με υποχρεωτική option αγοράς των δικαιωμάτων του έναντι 5 εκατ. ευρώ.

Ο Χοσέ Σιφουέντες ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουνιβερσιντάντ Κατόλικα και μετά από μια πενταετία στο Πρωτάθλημα του Εκουαδόρ, τον Γενάρη του 2020 παραχωρήθηκε στους Λος Αντζελες F.C. έναντι 2.7 εκατ. δολαρίων. Στο Πρωτάθλημα του MLS μέτρησε 121 συμμετοχές με 15 γκολ και 20 ασίστ όπου χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως εσωτερικός μέσος και όχι ως αμυντικός χαφ. Οι επιδόσεις του στην ομάδα του Λος Άντζελες οδήγησαν στη μεταγραφή του στη Ρέιντζερς τον Αύγουστο του 2023 έναντι 1.4 εκατ. ευρώ ενώ ο ίδιος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ωστόσο, η εξέλιξη των πραγμάτων στην ομάδα της Σκοτίας δεν ήταν αυτή που θα περίμενε. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο νέο εργασιακό περιβάλλον του ούτε στο τακτικό πλάνο της Ρέιντζερς με συνέπεια την απώλεια της θέσης του βασικού και τελικώς τη συμμετοχή του σε είκοσι αγώνες, ερχόμενος από τον πάγκο. Η λύση του δανεισμού ήταν αυτή που προτιμήθηκε και από τις δύο πλευρές, γι’ αυτόν τον λόγο μετακόμισε στη Βραζιλία τον περασμένο Φλεβάρη για λογαριασμό της Κρουζέιρο. Εντούτοις, ούτε στην ομάδα του Ρονάλντο δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής και αγωνιστικό ρυθμό.

Κι έτσι, παρότι ο δανεισμός ολοκληρωνόταν τον προσεχή Δεκέμβρη επιδιώχθηκε η πρόωρη διακοπή του. Πάνω σ’ αυτό το δεδομένο πατάει και ο Άρης, γι’ αυτόν τον λόγο ήρθε σε επαφή τόσο με τον ίδιο τον αθλητή όσο και με τη Ρέιντζερς επιδιώκοντας τον δανεισμό του με option αγοράς καταλήγοντας σε τελική συμφωνία.

Ο Χοσέ Σιφουέντες είναι διεθνής με το Εκουαδόρ από τον Δεκέμβριο του 2019 και συνολικά έχει 21 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα