Ολυμπιακός: Η εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ στον Μουζακίτη, ο ανεβασμένος Κοστίνια και η εικόνα του Μπιελ 

Ολυμπιακός: Η εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ στον Μουζακίτη, ο ανεβασμένος Κοστίνια και η εικόνα του Μπιελ 

Ολυμπιακός: Η εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ στον Μουζακίτη, ο ανεβασμένος Κοστίνια και η εικόνα του Μπιελ 
Ο Ισπανός τεχνικός έχρισε για 2η διαδοχική φιλική αναμέτρηση ως βασικό τον νεαρό και υπερταλαντούχο χαφ την ώρα που από τον Πεπ Μπιελ περιμένει παραπάνω πράγματα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι μία προετοιμασία που έχει αρκετά νέα πρόσωπα για τον Ολυμπιακό παρότι δεν έχει σε αυτήν όλες τις νέες προσθήκες που ιδανικά θα ήθελε. Ξέχωρα όμως από αυτό το στοιχείο υπάρχουν οι πιτσιρικάδες που έχουν κερδίσει για τα καλά τις εντυπώσεις αλλά και στα τρία πρώτα φιλικά της ομάδας αρκετά πειραματικές 11άδες από τη μεριά του Ισπανού κόουτς που προφανώς μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλει να δει συγκεκριμένα πράγματα. Σε σχέση με το φιλικό με την Αλ Καντσία του Μίτσελ υπάρχουν στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να σταθούμε.

Ένα εξ αυτών είναι η διαρκής εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ στον Μουζακίτη. Ο νεαρός χαφ χρησιμοποιήθηκε για 2ο σερί φιλικό παιχνίδι ως βασικός. Στο πρώτο με τον Αγιαξ είχε μπει ως αλλαγή. Προφανώς το τεχνικό επιτελείο δεν στάθηκε μόνο στη γκολάρα του στον προηγούμενο φιλικό αγώνα. Βλέπει ουκ ολίγα θετικά στοιχεία σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο και θα πρέπει να τα κρατήσουμε αυτά για όταν θα έρθει η ώρα της... κρίσης καθώς ο Μουζακίτης είναι μέσα στους υποψηφίους προς παραμονή στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Ο Κοστίνια που έχει αρχίσει να προσαρμόζεται για τα καλά και η εικόνα του Μπιελ

Η Αλ Καντσία σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Αγιαξ ωστόσο ήταν ένα παιχνίδι για συμπεράσματα. Ως προς την άμυνα ναι ο Ορτέγα είχε την ασίστ στον Τσικίνιο και γενικά καλές κινήσεις (αν και το 1-1 της Αλ Καντσία βγήκε από την πλευρά του παρά τη λανθασμένη αντίδραση του Αμπι όπως είχε καίρια ευθύνη στη φάση του 2-1 της Αλ Καντσία) όμως υπήρχε και δεξιά πλευρά με έναν καθόλα ανεβασμένο αμυντικά και τακτικά, Κοστίνια παρά το πρέσινγκ που δέχθηκε από τους αντιπάλους του.

Ένας πολύ σκληρός και δυναμικός ακραίος μπακ. Ο Κοστίνια που στην πλευρά του είχε τον άκρως επικίνδυνο και πιο επικίνδυνο παίκτη της Αλ Καντσία, τον Κινόνες (ο οποίος έβαλε και ένα πολύ ωραίο γκολ και είχε και ασίστ).

Ο Κοστίνια

Ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος από τον Ολυμπιακό είναι και ο Πεπ Μπιελ. Ο Βάσκος προπονητής τον βάζει διαρκώς στους φιλικούς αγώνες αλλά ο συμπατριώτης του μεσοεπιθετικός δεν τον δικαιώνει ως τώρα. Δεν είναι πώς ο Μπιελ δεν προσπαθεί. Είναι ότι με βάση την ποιότητά του και τις απαιτήσεις που υπάρχουν δεν ανταποκρίνεται ανάλογα. Εάν εξαιρέσουμε την πάσα πάρε βάλε στην ευκαιρία του Τσικίνιο στο β' μέρος δεν είχαμε κάτι άλλο εξαιρετικό από εκείνον. Και εάν κάποιος θέλει να σταθεί στη στιγμή του 2-2 αυτή ανήκει κυρίως στους Τσικίνιο και Ροντινέι.

Σίγουρα υπάρχει ακόμα χρόνος για να αλλάξει και πράγματα και το αγωνιστικό του πρόσωπο, ωστόσο έως τώρα τα... μηνύματα που στέλνει με την αγωνιστική του παρουσία δεν είναι ενθαρρυντικά.

Υ.Γ. Ο Τσικίνιο ήταν μέσα και στα 2 γκολ του Ολυμπιακού. Πολύ καλή η κεφαλιά του στο πρώτο γκολ και σούπερ συνεργασία με τον Ροντινέι στο 2-2.

Υ,Γ, 2 Βελτιωμένος ο Ντόι στον ρόλο του στη μεσαία γραμμή. Ας περιμένουμε όμως να δούμε πώς θα διαμορφωθεί εν τέλει το παζλ της άμυνας των Πειραιωτών καθότι θα αποκτηθεί και ένας ακόμη στόπερ.

Υ.Γ. 3 Ο Μασούρας συνεχίζει να είναι μέσα στις φάσεις. Όμως και πάλι για να αρχίσει να ξαναβρίσκει πιο τακτικά δίχτυα πρέπει να βελτιώσει το σκέλος των τελικών του επιλογών. Το σκέλος των σουτ του. Στο α' μέρος με την Αλ Καντσία θα μπορούσε να είχε βάλει 2 γκολ στις ευκαιρίες του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.