Ομοιογένεια, ενίσχυση και... μεταγραφές!

Ομοιογένεια, ενίσχυση και... μεταγραφές!

Ομοιογένεια, ενίσχυση και... μεταγραφές!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης μέσω του gazzetta.gr γράφει για τα θετικά και τα αρνητικά του Άρη μετά το φιλικό με την Αλκμάαρ και την συνέχεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Η αλήθεια είναι ότι για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Το προηγούμενο διήμερο η επικοινωνία μας από την Ολλανδία διακόπηκε κάπως απότομα με δεδομένο ότι όλοι οι απεσταλμένοι στην προετοιμασία του Άρη...στερηθήκαμε την δυνατότητα να ξεδιπλωθούμε στα...λάπτοπ μας καθώς αυτά μάλλον αποφάσισαν να ταξιδέψουν προς Μαρόκο ή Αλγερία.

Απωλέσαμε την ευκαιρία να πατησουμε και το...F5 -μέρες που είναι -και φαίνεται να έχει ξυπνήσει μεταγραφικά ο οργανισμός του Άρη. Όπως σωστά μου επεσήμανε και ένας φίλος, μπορεί να σας κλέψανε τα λάπτοπ, αλλά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να γινουν νέα Αρειανάκια στην...Καζαμπλάνκα!

Αφού ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και με δεδομένο ότι νέες κάρτες, ταυτότητες και λαπτοπ θα μας απασχολήσουν πίσω στην πατρίδα, ας γράψουμε δύο κουβέντες για το τι είδαμε με Αλκμάαρ και κυρίως τι περιμένουμε να δούμε από εδώ και στο εξής.

Θετικά και αρνητικά...

Ο Άρης κόντρα στην Αλκμάαρ μάλλον παρουσιάστηκε καύτερος από ότι τον περίμεναν...όλοι. Η αλήθεια είναι ότι η απαξίωση είχε χτυπήσει κόκκινο όσο δεν γίνονταν μεταγραφές και φυσικά όταν πριν από λίγες μέρες σημειώσαμε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους ποδοσφαιριστές βρίσκονται από πέρσι στην ομάδα και δουλευουν από την πρώτη μέρα στην Πτολεμαίδα εύκολα ορισμένοι έφτασαν στον...χλευασμό.

 

Ο Άκης Μάντζιος έχει από την πρώτη μέρα στην Πτολεμαίδα ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, περίπου 26-28 παίκτες. Στην πορεία έφυγε ο Τζούρασεκ, παραχωρήθηκε ο Οντουμπάγιο. Από όσους έμειναν πίσω οι 5 είναι από την Κ19 και οι υπόλοιποι συνεχίζουν από πέρσι. Ναι, αλλά σωστά θα σημειώσει κάποιος ορισμένοι παίκτες δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν. Πολύ σωστά και ισχύει όντως για παίκτες όπως ο Πάρντο ή ο Πάβισιτς. Οι μεταγραφικές άλλωστε κινήσεις της ομάδας το δείχνουν ξεκάθαρα τοσο με την απόκτηση του Σιφουέντες με δανεισμό από την Ρέιτζερς, όσο και την πρόθεση αγοράς του Μαντσού από την Βαγιαδολίδ.

Κόντρα στην Αλκμάαρ ωστόσο ήταν ξεκάθαρο αυτό το οποίο επισημαίνω και μέσα από τη Novibet AllAboutARIS TV: Υπάρχουν στην ομάδα 14-15 παίκτες που και την προσεχή σεζόν θα είναι στο βασικό ροτέισον της ομάδας είτε ως βασικά γραναζια, ειτε ως αναπληρωματικοί. Κόντρα σε μία πολύ πιο έτοιμη ομάδα, ο Άρης μπορεί να έχασε, αλλά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος. Αυτο συνέβη γιατί υπάρχει ομοιογένεια από πέρσι, αλλά και ικανότητες από συγκεκριμένους παίκτες που μορούν να βοηθήσουν. 23-1 γκολ είχε η Αλκμάαρ στα τέσσερα φιλικά της και προφανώς αρκετοί από εσάς είδατε το ματς με την ΑΕΚ. Ο Άρης έχασε πολλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το πέναλτι, αλλά έβγαλε στο γήπεδο αυτό που θέλει ο Μάντζιος με πίεση ψηλά, αλληλοκαλύψεις, καλή ανάπτυξη. Είχε πάλι...αστοχία στην τελική προσπάθεια, είχε αρκετά λάθη στα μετόπισθεν, του στοίχισαν δύο, ενώ ξεκάθαρα υπήρξαν διακριθέντες, παίκτες όπως ο Μοντόγια και μάλιστα ως αμυντικό χαφ, ο Φέτφα, ο Σαμόρα, ο Ζουλ, ενώ στο δεύτερο ημιχρονο πήγε καλά ο Παναγίδης, αλλά και ο Φατόρε. Παρεμπιπτόντως ο Μάγιο για την θέση αν είναι στο 50% από όταν έπαιζε στην Θέλτα, θα αποτελέσει μεγάλη αναβάθμιση.

Για μένα αυτή η καλή εικόνα κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη της ενίσχυσης και της ποιοτικής αναβάθμισης. Σήμερα θα δούμε τον Σίστο που στα αριστερά της επίθεσης μπορεί να δώσει πάρα πολλά με ανάποδο πόδι, καλό τελειώμα, πολλές ασίστ. Αναμένουμε τον Σιφουέντες, τον Μάγιο, τον Σισέ, αν και για μένα η καλύτερη κίνηση όλων αν τελικά επιτευχθεί θα είναι ο Μαντσού. Απαραίτητος ένας αριστερός μπακ για βασικός, δεύτερος φορ που μπορεί να χρειαστεί και πρώτο ανάλογα με την υπόθεση του Μορόν, δεύτερος τερματοφύλακας, αλλά και ακόμα 2-3 προσθήκες σε δευτερεύοντα ρόλο.

Ο Άρης μπορεί να αλλάξει ακόμα περισσότερο προς το καλύτερο την εικόνα του αν πετύχει η επιχείρηση αναβάθμισης του ρόστερ με κινήσεις εκεί που η ομάδα πονούσε πέρσι. Όλα θα φανούν στο χορτάρι και ίσως τελικά να είναι απόλυτα...καλό ότι οι προσδοκίες φέτος είναι πολύ χαμηλές...

Κόντρα στην Ντρόχερτ σήμερα στις 16:00 λογικά θα δούμε Σίστο και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε συπεράσματα απέναντι σε μία ομάδα που θα μοιάζει περισσότερο με αντιπάλους κόντρα στους οποίους πρέπει ο Άρης να έχει τον πρώτο ρόλο και όχι να βρίσκεται πίσω από την μπάλα. Για να δούμε...

ΥΓ1. Ευχαριστώ όλους όσους δείξατε ενδιαφέρον μετά από την περιπέτεια που είχαμε στο...(α)φιλόξενο Άμστερνταμ. Καθημερινό φαινόμενο να σπάνε αυτοκίνητα με το σύστημα του...μαγνήτη μας είπε η Αστυνομία που τα βράδια είναι...κλειστά! Βεβαίως για να μην λέμε μόνο για την Ελλαδίτσα μας! Σας κλέψανε; τώρα είμαστε κλειστά, ελάτε το πρωί για καταγγελία. Βλέπετε το στίγμα από το...μακ σας; Δεν μπορούμε να το βρούμε γιατί η πολυκατοικία έχει πολλούς ενοίκους! Οπότε στις Κάτω Χώρες μεγάλη προσοχή και τίποτα στα αυτοκίνητα ακόμα και αν είναι στο πορτ μπαγκάζ χωρις να φαίνονται. Κατά τα άλλα υγεία να έχουμε να ταξιδεύουμε όπου παίζει ο Θεός...

ΥΓ2 Εκδικάστηκε η έφεση για τα μετάλλια. Κάθε άλλη απόφαση εκτός από δικαίωση του Άρη θα συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος και θα είναι μία ακόμα μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν λοιπόν οι δικαστές της εφέσεων εφαρμόσουν το νόμο, ο Άρης θα δικαιωθεί. Αν δεν γίνει ότι λέει ο νόμος τότε η απόλυτη ντροπή της αλλοίωσης και της αδικίας θα εφαρμοστει εις βάρος του Άρη πριν καν αρχισει το πρωτάθλημα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!