Ολυμπιακός: O MVP των φιλικών και το καλύτερο ματς των Ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός: O MVP των φιλικών και το καλύτερο ματς των Ερυθρόλευκων
Ο Ολυμπιακός έκλεισε όμορφα την προετοιμασία του στην Ολλανδία με τον Ζέλσον να ξεχωρίζει σε έναν ακόμα φιλικό αγώνα και να εξελίσσεται σε MVP του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Θα ήταν κάπως άδικο - έως και αρκετά άδικο - να είμαστε κατηγορηματικοί στις... κρίσεις μας μετά από 4 φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού όπου ο κόουτς Μεντιλίμπαρ παρουσίασε αρκετά πειραματικές 11άδες και με επιλογές όπως να είναι εξάρια οι Ντόι, Μπιανκόν και Ρέτσος ή να παίξουν εξτρέμ οι Ροντινέι και Αποστολόπουλος ή ακόμα και να κινείται ως φορ ο Ζέλσον. Προφανώς ο Βάσκος τεχνικός ήθελε να περάσει από μία διαδικασία αξιολόγησης αρκετούς παίκτες και σε ένα διάστημα που έπρεπε να προφυλάξει και τους παίκτες με προβλήματα ετοιμότητας / τραυματισμών (Γκαρθία, Στάμενιτς και Ελ Καμπί που μπήκε ξανά σε κανονικούς ρυθμούς τα τελευταία 24ωρα).

Ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε πολύ τους πιτσιρικάδες που πήρε μαζί του και τους... τέσταρε σε διάφορους ρόλους. Οι μικροί είναι η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας. Ξεχώρισαν άπαντες με το ταλέντο τους και τη... δίψα τους. Άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Από τον Μουζακίτη μέχρι τον Μπάμπη Κωστούλα που... έφτιαξε 2 από τα γκολ που μπήκαν στα φιλικά προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων.

Ο καλύτερος Ζέλσον που έχουμε δει στον Ολυμπιακό

Σημείο αναφοράς ως προς τα φιλικά είναι ο Ζέλσον. Δεν είναι μόνο τα 2 γκολ που πέτυχε αλλά η γενικότερη εικόνα του. Ακόμα και στον φιλικό αγώνα με τον Αγιαξ που δεν σκόραρε ήταν εάν όχι ο κορυφαίος του ερυθρόλευκου συνόλου στο διάστημα που έπαιξε.

Η εξαιρετική εικόνα του έμπειρου μεσοεπιθετικού είναι πολύ καλή είδηση για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο η πολύ καλή του εικόνα κόντρα στη Ναϊμέγκεν, όπου ο Ολυμπιακός έχει κάνει την πιο καλή του εμφάνιση από όλα τα άλλα φιλικά σε κάθε επίπεδο στο παιχνίδι του. Δεν είναι πολύ καλή είδηση μόνο γιατί ο Ολυμπιακός τον χρειάζεται τον πολύ καλό Ζέλσον και γιατί ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να βγάλει στο γήπεδο την καλύτερη δυνατή εκδοχή του Πορτογάλου όσο είναι στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Φυσικά πολύς κόσμος συνεχίζει να ασχολείται με τις μεταγραφές και να ρωτά πόσες ακόμα; Ας το θίξουμε ξανά αυτό. Ο Ολυμπιακός περιμένει έναν ακόμα στόπερ (έμπειρο), ιδανικά την επιστροφή του Ποντένσε και έναν σέντερ φορ ακόμα. Μίνιμουμ δηλαδή ακόμα 3 κινήσεις και ενώ θα ολοκληρώσει και τυπικά το come back του χαφ Ορτα αλλά και την προσθήκη του winger Βέλντε. Ο περισσότερος κόσμος προφανώς και έχει εστιάσει στον Ποντένσε, όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί να περιμένουμε και κάτι ακόμα είτε για τον μεσοεπιθετικό είτε για την επίθεση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.