Ολυμπιακός: Η μύγα στο γάλα, ο καλύτερος γκολκίπερ και ο συνεπής στο ντεμπούτο του Ιταλός

Ολυμπιακός: Η μύγα στο γάλα, ο καλύτερος γκολκίπερ και ο συνεπής στο ντεμπούτο του Ιταλός

Ολυμπιακός: Η μύγα στο γάλα, ο καλύτερος γκολκίπερ και ο συνεπής στο ντεμπούτο του Ιταλός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα του Ολυμπιακού στο τελευταίο του φιλικό στην Ολλανδία επικεντρώνοντας σε τρεις παίκτες και γράφει και κάποια πράγματα επί μεταγραφών.

Αντί προλόγου: Ελλείψει άλλου εκτελεστή των κόρνερ και των φάουλ, ο Μεντιλίμπαρ έδωσε χθες εντολή στον δεξιό μπακ Ρόντινεϊ να κτυπάει τις στατικές φάσεις!

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε λοιπόν την προετοιμασία του στην Ολλανδία με δύο νίκες με 2-0 επί της βελγικής Μέχελεν, 8ης στο περασμένο πρωτάθλημα, και της ολλανδικής ΝΕΚ Νάϊμεγκεν, 6ης στο περασμένο πρωτάθλημα. Στο πρώτο του τεστ έχασε 0-1 από τον 5ο πέρυσι Άγιαξ και στο άλλο έφερε 2-2 με την νεοφώτιστη στην Α΄κατηγορία του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας Αλ Καντισίγια του Μίτσελ.

Όπως βλέπουμε κι από τα σκορ των αγώνων, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στάθηκε αρκετά καλά επιθετικά, βάζοντας από δύο γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια, ενώ και στο πρώτο με τον Άγιαξ εύκολα θα μπορούσε να σκοράρει. Μία ευχάριστη διαπίστωση, ειδικά σκεπτόμενοι ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με σέντερ φορ τον 17άρη Κωστούλα και τον Ζέλσον, έναν καθαρόαιμο εξτρέμ, ενίοτε λίγο και τον Μασούρα η, και τον Τσικίνιο!

Ο Ζέλσον παρεμπιπτόντως ήταν σαν τη μύγα στο γάλα στον Ολυμπιακό κατά το χθεσινό φιλικό 2-0 επί της ΝΕΚ, μίας ομάδας καλά δουλεμένης. Ο Πορτογάλος, ίσως το μεγαλύτερο κέρδος της «ολλανδικής» προετοιμασίας, αν αφήσουμε έξω τα ταλέντα της Κ19, αφενός μεν σκόραρε με καλοζυγισμένο σουτ, αφετέρου δε έδωσε τρεις ασίστ, δύο στον Κωστούλα και άλλη μία στον Μασούρα, που όμως έχασαν και τις τρεις ευκαιρίες, ενώ προς το τέλος δημιούργησε στον εαυτό του μία ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, την οποία και έχασε ο ίδιος πλασάροντας πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ, στοχεύοντας να τον κρεμάσει.

ΡΟΝΤΙΝΕΙ - ΖΕΛΣΟΝ

Η παρουσία του Ζέλσον σε αυτές τις πέντε (!) μεγάλες στιγμές της ομάδας, από τις συνολικά οκτώ στο 90λεπτο, τα λέει σχεδόν όλα, σε συνδυασμό με τη ζωντάνια την οποία έβγαλε, τις καλές κινήσεις του και την όλα διάθεση που βγάζει σε αυτό το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Ο απολογισμός του είναι δύο γκολ, τρεις σημαντικές χαμένες ευκαιρίες και δημιουργία ακόμη περισσότερων, κάτι που τον καθιστά σαφώς τον πιο επικίνδυνο επιθετικογενή παίκτη του Ολυμπιακού επί ολλανδικού εδάφους.

Εάν συνεχίσει έτσι ο Πορτογάλος, γυρίσει ο Ποντένσε, «βγει» η μεταγραφή του Βέλντε, που είναι πραγματικά καλός εξτρέμ και ο Μασούρας γυρίσει στα καλά του, ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι καλυμμένος για τα πλάγια της επίθεσης του. Εάν, όμως…Ειδάλλως, θα χρειαστεί κι άλλη προσθήκη ακραίου κυνηγού.

Καλό σίγουρα για τον Μασούρα, που σκόραρε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, σε μία μάλιστα γενικά μέτρια εμφάνιση του, με δικαιολογία μεγάλη ότι είχε παίξει προχθές άλλα 64 λεπτά! Είχε να βάλει γκολ με τα «ερυθρόλευκα» πεντέμισι μήνες (!), από τις 10 Φλεβάρη, στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0. Εκμεταλλεύθηκε άριστα το λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ με το ωραίο του πλασέ. Ατυχώς, δεν έκανε το ίδιο λίγο αργότερα, όταν αντί να σουτάρει στην ακάλυπτη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα, πήγε να σκοράρει στην αριστερή και νικήθηκε.

Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού έπαιξαν για άλλη μία φορά δύο διαφορετικοί γκολκίπερ, ο Αναγνωστόπουλος κι ο Τζολάκης, που κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην Ολλανδία, σε αντίθεση με τον Πασχαλάκη, που έφαγε δύο γκολ και τον Μπότη που έφαγε ένα. Ο Αναγνωστόπουλος μία φορά χρειάστηκε να επέμβει και νομίζω ότι έκανε λάθος έξοδο, όντας τυχερός που δεν παραβιάστηκε η εστία του.

πασχαλάκης - τζολάκης

Πολύ καλός ήταν ο Τζολάκης, σε μία παρουσία που τον επιβεβαίωσε ως τον καλύτερο γκολκίπερ του Ολυμπιακού και σε επίπεδο προετοιμασίας, μετά δηλαδή το εντυπωσιακό για τον ίδιο φινάλε της σεζόν. Η ΝΕΚ δεν ήταν κακή ομάδα και ιδίως στο β΄ ημίχρονο είχε τέσσερα καλά σουτ, με τον διεθνή τερματοφύλακα να είναι πανέτοιμος σε όλα, ακόμη και όταν αναγκάστηκε να διώξει δύσκολα την μπάλα με τα πόδια. Κι όταν μία φορά έπρεπε να βγει να καθαρίσει σέντρα, το έκανε πειστικά με τις γροθιές του.

Σίγουρα το κεντρικό πρόσωπο του χθεσινού τεστ ήταν άλλο, βέβαια, καθότι έκανε ντεμπούτο, έστω ανεπίσημο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Ιταλός αριστεροπόδαρος στόπερ Πιρόλα, λοιπόν, έπαιξε 73 λεπτά και ήταν με μία λέξη καλός. Δεν λέω ότι εντυπωσίασε, όμως ήταν μία αναμφίβολα θετική παρουσία.

Κοίταξε να παίξει με ασφάλεια, να αποφύγει το λάθος, αυτό που λέμε να κάνει τη δουλειά. Και τα κατάφερε. Ήταν αρκετά συνεπής ανασταλτικά τόσο χαμηλά, όσο και ψηλά, βγήκε πρώτος στην μπάλα, μάρκαρε ενίοτε ασφυχτικά, κέρδισε και μία κεφαλιά επιθετικά, έβγαλε γενικά ένα δυναμισμό στο παιχνίδι του, καθάρισε ένα κόρνερ με κεφαλιά και το μόνο ψεγάδι που μπορείς να του βρεις είναι μία-δύο φορές που δεν έδιωξε την μπάλα όσο έπρεπε μακριά.

ΠΙΡΟΛΑ

Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε για τη δυνατότητα του να βγάζει την μπάλα από πίσω, αφού απέφυγε τις πάσες, έστω τις 20άρες. Μία φορά που εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπαλιά του ήταν κακή. Αντίθετα, μία φορά που επιχείρησε να παίξει στρωτά, ήταν καλή η πάσα.

Άσχετο:

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ολλανδία είχε ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο από πλευράς τραυματισμών, ευτυχώς όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική και δεν υπήρξαν ανάλογα προβλήματα.

Οι πρώτες ημέρες, όμως, άφησαν σοβαρές πληγές, καθότι μιλάμε για θλάσεις των Γκαρθία (βαριά) και Στάμενιτς (λιγότερο βαριά, αλλά επώδυνη), αλλά και για καθόλου ανώδυνο τραυματισμό του Ελ Κααμπί χαμηλά στο πόδι. Με τους τρεις παίκτες να μην έχουν παίξει ούτε λεπτό στα τέσσερα φιλικά.

ελ κααμπι

Ο Μαροκινός θα κάνει εξετάσεις και εδώ στην Ελλάδα, όμως τουλάχιστον εγώ δεν θα έκανα απολύτως καμία πρόβλεψη για τον χρόνο επιστροφής του στην δράση...Και, κάπως έτσι, θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός επιταχύνει τις διαδικασίες για την απόκτηση του άλλου σέντερ φορ, που από την αρχή ήταν στο πλάνο.

Παρεμπιπτόντως, ο Κοβάσεβιτς έφυγε από το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού στην Ολλανδία την Πέμπτη και πήγε στο Άμστερνταμ να δει το Άγιαξ-Βοϊβοντίνα 1-0 στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ξέρω σε τι στόχευε, κι αν στόχευε κάπου, αλλά φορ στον Άγιαξ είναι ο γνωστός μας Άκπομ, πρώην του ΠΑΟΚ, που τον αντιμετώπισαν βεβαίως οι «ερυθρόλευκοι» και στο μεταξύ τους φιλικό με τους Ολλανδούς πριν 10 ημέρες.

Φορ στη Βοϊβοντίνα είναι ένα σημαντικό ταλέντο, ο ούτε καν 20χρονος Μιχάϊλο Ιβάνοβιτς, ένας πανύψηλος (1μ91) στράικερ, που στο περασμένο πρωτάθλημα Σερβίας έβαλε 9 γκολ (χωρίς πέναλτι) παίζοντας βασικός σε 17 παιχνίδια (και 15 ως αλλαγή), με συνέπεια να κληθεί στην Εθνική ομάδα της Σερβίας!

ΝΤΑΡΚΟ

Πάντως, όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί για φορ στον Ολυμπιακό αφορούν έτοιμους παίκτες. Από τον Μπεν Γεντέρ και τον Σαντίκ, έως τον Μπαουτίστα και τον Αμπουμπακάρ και τον Βινίσιους-ο 29χρονος Βραζιλιάνος, στο μεταξύ, προπονείται πλέον μόνος του στη Φούλαμ, με απόφαση του Μάρκο Σίλβα, καθώς είναι εκτός πλάνων της αγγλικής ομάδας.

Κατά τα άλλα, ο Ντράγκοβιτς βρήκε ομάδα. Υπέγραψε στην πρώτη του αγάπη, την Αούστρια Βιέννης. Ο Αυστριακός στόπερ είχε προταθεί και είχε εξεταστεί από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μεντιλίμπαρ ήταν κάθετος, ότι δεν του έκανε, λέγοντας ότι είναι αργός πιά.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Η Jornal de Noticias είναι στο μήκος κύματος της O Jogo και θεωρεί ότι η μεταγραφή του Αντρέ Όρτα θα κλείσει στα 4 εκ. Ευρώ.

Η πορτογαλική εφημερίδα σημειώνει ότι, «ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να κάνει μία οικονομική προσπάθεια ώστε να επανακτήσει τον Όρτα και η επιστροφή του έμπειρου κεντρικού μέσου στον ελληνικό σύλλογο αναμένεται να ολοκληρωθεί με ένα ποσό 4 εκατομμυρίων Ευρώ για την Μπράγκα. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο κλαμπ έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και όλα υποδεικνύουν ότι θα τελειώσουν με επιτυχία σύντομα. Έτσι, ο Όρτα θα δει την επιθυμία του να γυρίσει στον ολυμπιακό να γίνεται πραγματικότητα. Αν όλα πάνε καλά, δεν θα πάει στη Σόφια, όπου η Μπράγκα έχει να παίξει για το Γιουρόπα Λιγκ με τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα».

ορτα - μεντιλίμπαρ

Ο νέος προπονητής της Μπράγκα, Ντανιέλ Σόουσα, προτίμησε στο πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι της Μπράγκα, στο 2-0 με τους Ισραηλινούς, να αφήσει στον πάγκο τον Όρτα σε ολόκληρο το 90λεπτο και να βάλει δυο νεαρούς παίκτες του, όταν χρειάστηκε να κάνει αλλαγή δύο κεντρικούς χαφ.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.