Ολυμπιακός, μεταγραφές: Όταν ο Γιάρεμτσουκ συγκίνησε την Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία (vids)

ελλαδα

bet365

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και το Gazzetta σας θυμίζει τη στιγμή που συγκίνησε όλη την Ευρώπη όταν σκόραρε κόντρα στον Άγιαξ και μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για την κορυφή της επίθεσης καθώς ο ποδοσφαιριστής πάτησε σε ελληνικό έδαφος το πρωί της Δευτέρας (29/07) προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του 4ετες συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.

Ο 28χρονος φορ είναι ένα πρόσωπο που είχε συγκινήσει ολόκληρη την Ευρώπη τον Φλεβάρη του 2022 με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς η χώρα του δεχόταν τα πυρά από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ιστορία έχει ως εξής. Ήταν η φάση των «16» του Champions League και η Μπενφίκα αντιμετώπισε τον Άγιαξ του Έρικ Τεν Χαγκ και το πρώτο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα όπου ο ολλανδικός σύλλογος έδειχνε έτοιμος να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα όμως ο διεθνής επιθετικός, του... χάλασε τα σχέδια.

Συγκεκριμένα, ο Γιάρεμτσουκ μπήκε στο ματς στο 62ο λεπτό και έλαβε την καθολική αποθέωση από τον κόσμο της Μπενφίκα, με τον Βερτόνχεν να του δίνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Δέκα λεπτά μετά, ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε ισορροπία το ματς, κάνοντας το 2-2 στο 72ο λεπτό με κεφαλιά από κοντά. Κατευθείαν, αντί να πανηγυρίσει, ο 28χρονος επιθετικός απλώς σήκωσε τη φανέλα και από κάτω είχε το σήμα της Ουκρανίας σε μαύρο φόντο, αφιερώνοντας το τέρμα στους συμπατριώτες του που πολεμούν στη χώρα του.

Εκείνος δάκρυσε, το φίλησε και κοίταξε ψηλά, στρέφοντας όλα τα βλέμματα πάνω του. Αυτό το γκολ έγινε και ο... οδηγός για τη ρεβάνς στην Ολλανδία, όπου η Μπενφίκα επικράτησε με 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Μετά από αυτή την επιτυχία, ο Γιάρεμτσουκ συγκίνησε τους πάντες με τα λόγια του καθώς αναφέρθηκε στους φίλους του που πολεμούσαν στην Ουκρανία, την ίδια στιγμή που εκείνος έδινε τη δική του μάχη στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικά, είχε πει: «Ξέρεις ότι είναι τόσο δύσκολο για μένα, αλλά είμαι επαγγελματίας. Πρέπει να παλέψω εδώ, να παλέψω στο γήπεδο. Οι φίλοι μου πολεμούν στην Ουκρανία, οι άνθρωποι μου πολεμούν στην Ουκρανία και εγώ πρέπει να πολεμήσω εδώ. Δεν μπορώ να αγωνιστώ εκεί, αλλά μπορώ να παλέψω εδώ στο γήπεδο. Κάνω ό,τι μπορώ».

Άξιο αναφοράς ότι και στα προημιτελικά, είχε σκοράρει στο Άνφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ, στη ρεβάνς όπου το ματς έληξε με 3-3 αλλά δεν ήταν αρκετό για την Μπενφίκα ώστε να περάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάρεμτσουκ έστειλε... μήνυμα στήριξης προς τους συμπατριώτες του. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος επιθετικός σκόραρε στο EURO 2024 με το εθνόσημο της Ουκρανίας, στο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στην Σλοβακία όπου έκανε έναν στρατιωτικό χαιρετισμό αντί να πανηγυρίσει το τέρμα του.

Η λεζάντα που έβαλε κάτω από αυτή την εικόνα στα social media, ήταν: «Ευχαριστούμε τους στρατιώτες μας που προστατεύουν τα σπίτια μας».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα