ΠΑΟΚ: Τσάλοφ, το ball boy που από πιτσιρικάς έγινε αρχηγός και διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα (vids)

ΠΑΟΚ: Τσάλοφ, το ball boy που από πιτσιρικάς έγινε αρχηγός και διαθέτει καλλιτεχνική φλέβα (vids)

Τσαλοφ

bet365

Ο Φέντορ Τσάλοφ βρέθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα 7 του χρόνια και πολλάκις έκανε το boll boy ή συνόδευε τους παίκτες στη σέντρα του γηπέδου. Ξέχωρα από πολύ καλός φορ παίζει πιάνο και φλάουτο, ενώ προέρχεται από τις δύο πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Ηταν αρχές του 2016 όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπισε την Κράσντονταρ στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στην αποστολή της φιγουράριζε το όνομα ενός 17χρονου επιθετικού που αποτελούσε «προϊόν» της ακαδημίας της και ήδη ακούγονταν/γράφονταν πολλά καλά για εκείνον.

Ποιο ήταν αυτό; Φέντορ Τσάλοφ, αν και τελικά ο τότε πιτσιρικάς δεν ντεμπουτάρισε εκείνο το βράδυ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτος και ένα παιχνίδι με την Ενισέι για τον ίδιο θεσμό, όπου μάλιστα ήταν και βασικός.

Ετσι άρχισε το ποδοσφαιρικό «παραμύθι» του Ρώσου φορ, που πλέον θα συνεχιστεί στα μέρη μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και βρίσκεται καθ' οδόν για την Ελλάδα. Οι πρωταθλητές έβγαλαν από το... πουγκί τους 3 εκατομμύρια, κατέβαλαν στην ομάδα που ανήκε το buy out του και αυτόματα προσέθεσαν στο ρόστερ τους ένας στράικερ κλάσης, που οι αριθμοί και οι επιδόσεις του καταμαρτυρούν πως διαθέτει εξαιρετική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν αφού λογίζεται και εύλογα ως new entry, ενώ με γνώμονα το background του η λογική... λέει - όσο δύναται να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκφραση στην μπάλα - πως θα μας απασχολήσει αρκετά με τις εντός των τεσσάρων γραμμών επιδόσεις του.

 

Ο πατέρας του είναι φανατικός φίλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στο club βρίσκεται από τα 7 του, αφού συνόδευε τους παίκτες στη σέντρα και έκανε το ball boy!

Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1998 στη Μόσχα και είναι το μεσαίο παιδί μίας τρίτεκνης οικογένειας, καθώς έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό και μία μικρότερη αδερφή. Ο πατέρας του (σ.σ. εργάζονταν στο Ινστιτούτου Αεροπορίας ως ερευνητής) είναι ένθερμος υποστηρικτής της ΤΣΣΚΑ, το σχετικό «μικρόβιο» πέρασε στον πρωτότοκο Ντάνιλ και εύλογα ο Φέντορ δεν μπορούσε να μην «κολλήσει» την αγάπη τους του για το club και το άθλημα ευρύτερα.

Μάλιστα το πρώτο ματς που είδε και του «έμεινε» δεν είναι αυτό που λέμε...ιδανικό, αφού ήταν ένα χαμένο για την «Ομάδα του Στρατού» με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Μόσχας, αλλά η ουσία είναι πως από νήπιο θεωρούνταν «μόνιμος» στις εξέδρες και το ποδόσφαιρο αναγορεύτηκε σε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Οταν ο Φέντορ ήταν 6 ετών ο Ντάνιλ έκλεισε τα 10 και έπαιζε τότε σε μία ακαδημία, όπου και έπαιρνε μαζί τον μικρότερο αδερφό του. Λίγο αργότερα ήρθε η στιγμή για τον νέο φορ του ΠΑΟΚ να δοκιμάσει επίσης την τύχη του στη «Στρογγυλή Θεά» και βρέθηκε στην ΤΣΣΚΑ, οπότε και... ανακάλυψε τα ενδότερα του club.

Πολλάκις έκανε το ball boy, άλλες φορές πήγαινε με τους παίκτες στη σέντρα και υπάρχουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες του που βρίσκεται στο πλευρό του Βάγκνερ Λαβ και των άλλων τότε «αστεριών» του.

Σε ανύποπτη στιγμή ο παλαίμαχος διεθνής Βραζιλιάνος στράικερ που έχει «γράψει» ιστορία στον σύλλογο (σ.σ. μεταξύ άλλων κατέκτησε μαζί του 3 πρωταθλήματα και το πάλαι ποτέ Κύπελλο UEFA) σχολίασε για εκείνον. «Χαίρομαι που σημειώνει πολλά γκολ και μακάρι να με ξεπεράσει».

Λόγω των παραπάνω βρίσκεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποιαδήποτε «ιδιότητα» από τα 7 του έτη!

Ο αδερφός του δεν είχε ανάλογη πορεία, εκείνος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στα 13 του χρόνια!

Πλέον τα δύο αδέρφια ασχολούνταν με τον χώρο αλλά η εξέλιξη του Ντάνιλ δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο αμυντικός της φαμίλιας (σ.σ. δεξιός μπακ και στόπερ) δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και στα 30 του πια παίζει στις μικρές κατηγορίες της χώρας τους και πιο συγκεκριμένα την Μεντιαλίγκα. Αντίθετα ο Φέντορ έκανε με το «καλημέρα» αισθητή την παρουσία του και εμφανίζονταν πάντα στη γραμμή κρούσης.

Μάλιστα στα 13 του αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αντίστοιχου ηλικιακού πρωταθλήματος της Ρωσίας (σ.σ. μέχρι εκείνη τη στιγμή υπολογίζονταν πως είχε πετύχει περίπου 100 γκολ!) και η «φήμη» του άρχισε να... εξαπλώνεται παντού.

Ο ίδιος ως κορυφαία του «στιγμή» στα τμήματα υποδομής της ΤΣΣΚΑ θεωρεί ένα παιχνίδι κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας (σ.σ. το 2015) όπου βρήκε πέντε φορές δίχτυα και μερικές ημέρες μετά «ανέβηκε» στη Νέων, ενώ την ίδια στιγμή άρχισε να καλείται στις «μικρές» Εθνικές της χώρας του. Το άστρο του ανέτειλε λαμπρό και σε αυτό το σημείο θα ανοίξουμε μία παρένθεση.

Το Play Station, το «Mumu», τα «ψωμάκια» και αρχηγός!

Το «σκαρί» του ως παιδί ήταν «βαρύ» και όταν άρχισε να ξεχωρίζει γίνονταν λόγος για τα κιλά του, ενώ εντός των «τειχών» της ΤΣΣΚΑ τον φώναζαν χαϊδευτικά «Пузо» που στα αγγλικά μεταφράζεται «Belly» και παραπέμπει στα «ψωμάκια». Μεταγενέστερα φίλοι και τότε συμπαίκτες του στους «μικρούς», όπως ο Κιρίλ Λεόνοφ, ο Ιβάν Μακλάκοφ και άλλοι, μίλησαν για τον Τσάλοφ ως παιδί.

Θυμήθηκαν τις «μάχες» τους στο Play Station, αλλά και το πόσο πολύ του άρεσε το βιβλίο «Mumu» που είναι του πασίγνωστου συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ και στέκεται στον δεσμό που αναπτύχθηκε μεταξύ ενός ανθρώπου και του σκύλου που διέσωσε (σ.σ. ευρύτερα ο Ρώσος φορ δεν παράτησε το σχολείο για χάρη της μπάλας αλλά το συνδύασε και συνέχισε με σπουδές αθλητικού περιεχομένου).

Για το θέμα των κιλών του σχολίασαν πως «δεν ήταν χοντρός, όχι όχι. Ετσι ήταν ο σωματότυπός του. Νόμιζες πως ήταν κοιλίτσα, αλλά ήταν μυς. Πριν ανέβει στην πρώτη ομάδα έκοψε και το τζανκ φουντ που πολλές φορές τρώγαμε σαν παιδιά».

Παράλληλα αποκάλυψαν πως όταν ήταν πιτσιρικάδες ψήφισαν μεταξύ τους στα αποδυτήρια για τον ποιον θέλουν ως αρχηγό και ο Τσάλοφ πήρε δια... περιπάτου την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους, κάτι που «λέει» πολλά (και) για τις ηγετικές του ικανότητες. Κλείνουμε την παρένθεση και... συνεχίζουμε.

Τα 4 γκολ κόντρα στη Μονακό για το Youth League τον «μονιμοποίησαν» στην πρώτη ομάδα

Τον Οκτώβριο του 2015 ήταν στην αποστολή της U17 της Ρωσίας που συμμετείχε στο αντίστοιχο Μουντιάλ που διοργάνωσε η Χιλή και μάλιστα βρήκε τρεις φορές δίχτυα στο τουρνουά (σ.σ. το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα έφτασε μέχρι τους «16»), ενώ πήρε και τα πρώτα του παιχνίδια στο Youth Lreague.

Μέχρι που φτάσαμε στο 2016/17, όπου το παιδί έγινε άνδρας και μπήκε για τα καλά στην «εξίσωση» της πρώτης ομάδας. Οπως αναφέραμε στον πρόλογο ντεμπουτάρισε κόντρα στην Ενισέι και το πρώτο διάστημα της συγκεκριμένης σεζόν συμμετείχε πολλές φορές στις προπονήσεις της και ήταν σε ορισμένες αποστολές, ωστόσο έπαιζε με την U21 στο Youth League.

Ολα αυτά όμως διαφοροποιήθηκαν από τις 2 Νοεμβρίου και έπειτα, καθώς σε παιχνίδι της συγκεκριμένης διοργάνωσης σημείωσε τότε τέσσερα γκολ κόντρα στη Μονακό (σ.σ. τα 3 από το 43' ως το 49'!) και ο Λεονίντ Σλούτσκι που βρίσκονταν στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας το... πήρε απόφαση. Ο Τσάλοφ θα λογίζονταν πια ως 100% παίκτης των «μεγάλων» και σε χρονική απόσταση λίγων ημερών αναγορεύτηκε σε starter!

Στις 6 του ίδιου μήνα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, ως αλλαγή κόντρα στην Αμκαρ, στις 18 ήταν βασικός με αντίπαλο την Αρσεναλ Τούλα και στις 22 συνέβη κάτι ανάλογο στο 1-1 που παραχώρησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Λεβερκούζεν, στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Τίποτα μα τίποτα δεν ήταν πια ίδιο...

Πόσο δε από τη στιγμή που άρχισε να «πυροβολεί», αφού τον Δεκέμβριο σκόραρε απέναντι στην Ούραλ και... άνοιξε λογαριασμό, ενώ λίγο αργότερα υπέγραψε νέο συμβόλαιο με το club με αναπροσαρμοσμένες αποδοχές και «έκλεισε» εκείνη την περίοδο με 16 συμμετοχές, 6 τέρματα και 2 ασίστ.

Εδώ μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και την ενηλικίωσή του χρέη εκπροσώπου του εκτελούσε η μητέρα του, η οποία αποδείχθηκε εξαιρετική διαπραγματευτής και διασφάλισε το επαγγελματικό μέλλον του γιου της.

Το σούπερ 2018/19 και η πρόταση 25 εκατομμυρίων ευρώ που απορρίφθηκε

Υπό αυτές τις συνθήκες ήταν λογικό που η εκκίνηση του 2017/18 τον βρήκε με εντελώς καινούργια δεδομένα, αφού μεταξύ άλλων αναδείχθηκε και κορυφαίος νεαρός ποδοσφαιριστής της Ρωσίας. Μέχρι το φινάλε του «έγραψε» 31 εμφανίσεις (8 γκολ/5 ασίστ) και μάλιστα εκείνο το καλοκαίρι συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής του που θα εκπροσωπούσε τη χώρα στο Μουντιάλ που διοργάνωσε.

Ο Τσάλοφ ναι μεν δεν βρέθηκε στην τελική αποστολή αλλά ήταν εμφανές ότι λογίζονταν πια ως ένα «hot» όνομα και το 2018/19... έσπασε όλα τα κοντέρ.

Εκλεισε την περίοδο (σ.σ. στην πατρίδα του είναι και ημερολογιακές αλλά τις διατηρούμε έτσι ως επίσημη ονομασία) με την «ιδιότητα» του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα (σ.σ. 15 γκολ σε 30 ματς), πήρε το Κύπελλο, το club προχώρησε σε νέα αναπροσαρμογή των αποδοχών του και συν τοις άλλοις η Κρίσταλ Πάλας έκανε πρόταση 25 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, όμως από την «VEB Arena» απάντησαν αρνητικά.

Παράλληλα πάνω-κάτω εκείνη την εποχή, τον Νοέμβριο του 2018, ήταν στον πάγκο σε ένα φιλικό της Ρωσίας με τη Γερμανία αλλά δεν έπαιξε και τελικά φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο τον Μάρτιο του 2019.

Οι επόμενες δύο σεζόν ήταν για εκείνον πανομοιότυπες με 30 plus ματς και αθροιστικά 16 τέρματα-14 τελικές πάσες, ενώ το καλοκαίρι του 2021 συμμετείχε στο EURO U21 που συνδιοργάνωσαν Ουγγαρία και Σλοβενία.

Λίγο πριν επέκτεινε περαιτέρω τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ και τον Γενάρη του 2022 αποφασίστηκε από κοινού με το club να διευρύνει τους ορίζοντές του. Τι σήμαινε αυτό; Οτι θα έφευγε όχι όμως «μόνιμα» αλλά για μερικούς μήνες και με σκοπό να γεμίσει εμπειρίες και να βελτιωθεί περαιτέρω, εξέλιξη που τον έστειλε στη Βασιλεία.

Προέρχεται από τις δύο κορυφαίες σεζόν της καριέρας του

Το deal του στο «St. Jakob-Park» αφορούσε τον εξάμηνο δανεισμό του χωρίς buy in, σε μία κίνηση που ήταν επί της ουσίας win-win και για τις δύο πλευρές, αφού η ομάδα πήρε έναν καλό φορ και εκείνος «είδε» το ποδόσφαιρο από μία άλλη... οπτική γωνία.

Στην Ελβετία διατήρησε την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα και δεν είναι τυχαίο πως το 2022/23, όταν δηλαδή επέστρεψε στη Μόσχα, «έτρεξε» την κορυφαία, μέχρι στιγμής, σεζόν της καριέρας του αφού σημείωσε 24 γκολ και έδωσε 6 ασίστ σε 41 αγώνες που έπαιξε.

Οταν μάλιστα κούνησε πλεκτό κόντρα στην Κράσνονταρ έφτασε τα 50 τέρματα στη Russian Premier League και μόνο τρεις παίκτες έχουν πράξει κάτι αντίστοιχο σε νεαρότερη από εκείνον ηλικία (ήταν τότε «σκάρτων» 24 ετών) και πιο συγκεκριμένα οι Αλεξάντερ Κερζάκοφ, Ουέλινγκτον και Βάγκνερ Λαβ. Πέρσι συνέχισε σε ανάλογο τέμπο (16 γκολ/5 ασίστ) και τώρα θα γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης.

Παίζει πιάνο και φλάουτο!

Συνεχίζουμε και με τα άλλα ταλέντα του που είναι αρκετά και δεν «περιορίζονται» μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Τσάλοφ λοιπόν ξέχωρα από το ποδόσφαιρο είναι σε θέση να διαπρέψει και στη μουσική, καθώς διαθέτει έντονη καλλιτεχνική «φλέβα» που... κληρονόμησε από τους γονείς του. Αμφότεροι είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί και συν τοις άλλοις ο πατέρας του γράφει σενάρια και συνθέτει μουσική!

Ο «ήρωας» της ιστορίας μας έδειξε από μικρός αντίστοιχη κλίση και φοίτησε σε ανάλογο σχολείο, όπου για αρκετά χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου και φλάουτου. Μεταγενέστερα τον «κέρδισε» η μπάλα αν και όταν βρίσκεται με φίλους δεν διστάζει να θυμηθεί τα νιάτα του, κυρίως στο πιάνο όπου λέγεται πως είναι αρκετά καλός.

Παντρεύτηκε στις αρχές του έτους, ο Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς έκανε το «προξενιό»

Ο 26χρονος είναι σχετικά νιόπαντρος, καθώς στις αρχές του έτους ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του Βαλέρια. Το μυστήριο έγινε τον Ιανουάριο στο Ντουμπάι, κατά τη διάρκεια της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος και ύστερα από μερικές ημέρες ο Τσάλοφ μετέβη στην Τουρκία όπου η αποστολή της ΤΣΣΚΑ πραγματοποίησε μίνι-προετοιμασία.

Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2016, έφηβοι ακόμη, και μάλιστα το «προξενιό» έκανε ο Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς, τότε συμπαίκτης του στη ρωσική ομάδα. Η Βαλέρια τον ήξερε, εκείνος αποφάσισε να τη συστήσει στον φίλο του και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα.

Η σύζυγός του νέου φορ του ΠΑΟΚ δεν ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό αν και δεν χάνει παιχνίδι του, αλλά έχει σπουδάσει τέχνη και βιομηχανική στη Μόσχα και συνάμα δραστηριοποιείται και στον τομέα της γραφιστικής.

Για την ιστορία δε στο μυστήριο διατηρήθηκε το έθιμο ο γαμπρός να πετά στους άνδρες καλεσμένους την καλτσοδέτα της νύφης, αν και ήταν... λίγο παραλλαγμένο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Τσάλοφ έριξε στους συγκεντρωμένους μία μπάλα ποδοσφαίρου, για την οποία «μονομάχησαν» οι Ιγκόρ Ντιβέγιεφ (σ.σ. 25 διεθνής Ρώσος στόπερ) και ο αδερφός του.

Γιατί μικρός υποστήριζε την Τσέλσι

Τώρα θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όταν ήταν μικρός και άρχισε όχι μόνο να παίζει ποδόσφαιρο αλλά και να παρακολουθεί τα διεθνή δρώμενα. Η πρώτη ομάδα που του έκανε «γκελ» ήταν η Τσέλσι, ελέω της εκεί παρουσίας των Ντιντιέ Ντρογκμπά και Αντρέι Σεφτσένκο. Αμφότεροι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις και πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους φορ που ανέδειξε ποτέ το παγκόσμιο football και όταν συνυπήρξαν στους Λονδρέζους (τη διετία 2006-2008) ο Τσάλοφ δεν είχε ακόμη «κλείσει» τα 10.

Είναι η ηλικία που διαμορφώνονται τα ινδάλματα και ο πιτσιρικάς Ρώσος στράικερ υποστήριζε τους «μπλε» λόγω της παρουσίας τους. Παράλληλα του αρέσει και η Ρεάλ Μαδρίτης και παρακάτω θα σας διηγηθούμε μία έξτρα ιστορία για αυτό. Βέβαια πάνω από όλα η ομάδα που έχει συνδεθεί περισσότερο και αγαπά είναι εύλογα - και λογικά - η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πώς αντιδρά όταν τον αποκαλούν «άλογο», δεν τον επηρεάζουν τα social media

Στο επόμενο «κεφάλαιο» θα ασχοληθούμε με δύο ιστορίες που «ανακαλύψαμε» και τον αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, οι οποίες μπορεί να λογίζονται - ίσως και λογικά - σαν λεπτομέρειες, αλλά «λένε» πολλά για τον χαρακτήρα του και το πώς αντιλαμβάνεται τη ζωή.

Ο Τσάλοφ λοιπόν πρέπει να είναι ένα ήρεμο παιδί, σε απλά ελληνικά ένας χαλαρός τύπος που δύσκολα επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες. Για παράδειγμα γελά όταν φίλοι του που υποστηρίζουν τη Σπαρτάκ Μόσχας, εκ των βασικών αντιπάλων της ΤΣΣΚΑ, τον αποκαλούν «άλογο».

Βλέπετε το συγκεκριμένο είναι ένα από τα παρατσούκλια της πρώην πια ομάδας του και για αυτό άλλωστε πρόκειται και για τη μασκότ της (σ.σ. ο μύθος αναφέρει πως το «απέκτησε» επειδή οι πρώτες της εγκαταστάσεις ήταν κοντά σε στάβλους του στρατού). «Να αισθάνομαι πως με προσβάλουν; Κάθε άλλο. Ανταποδίδω τη χάρη καθώς τα άλογα είναι έξυπνα και δυνατά», σχολίασε σε ανύποπτη στιγμή.

Την ίδια στιγμή τον αφήνουν παγερά αδιάφορα όσα τυχόν αρνητικά ειπωθούν για εκείνον στα social media, αφού κατά καιρούς βρέθηκε στο «στόχαστρο» του... πληκτρολογίου. «Μου δείχνουν τι γράφεται, πολλές φορές από fake προφίλ. Δεν με νοιάζει. Για κάποιους θα είσαι καλός, για άλλους κακούς. Διαβάζω κάποια σχόλια αλλά δεν με επηρεάζουν. Με ορισμένα γελάω κιόλας», είπε παλαιότερα σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

Εχει «τρέλα» με το «9», όταν δεν ήταν «ελεύθερο» έπαιζε με το «99» ή το «63» επειδή... 6+3=9!

Για φινάλε κάτι τελευταίο, που έγκεινται στο νούμερο της φανέλας που θα φορά. Ο νέος στράικερ του ΠΑΟΚ έχει «τρέλα» με το «9», χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δημιουργεί πρόβλημα εάν βρίσκεται στην κατοχή κάποιου συμπαίκτη του. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις παρουσιάζεται ιδιαίτερα «εφευρετικός» και για παράδειγμα όταν πήγε στη Βασιλεία και δεν ήταν διαθέσιμο πήρε το «99».

Την ίδια στιγμή στους «μικρούς» της ΤΣΣΚΑ έπαιζε για πολλά χρόνια με το «63» επειδή... 6+3=9 ! Τόσο απλά.

Παράλληλα μία φορά στους «μικρούς» του ρωσικού club είχε το «19», αλλά στον Δικέφαλο θα τον περιμένει ο αγαπημένος του αριθμός αφού είναι «ελεύθερος».

Ο Τσάλοφ με αριθμούς, στα 12 του πήγαινε στην προπόνηση με φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και το 2018 οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε νίκη στο «Santiago Bernabéu»!

«Γέννημα-θρέμμα» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Τσάλοφ έχει περάσει στη «VEB Arena» το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Παρότι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες της χώρας του δεν συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το «κοντέρ» του ήδη «γράφει» 43 εκτός των συνόρων εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Youth League, όπου βρήκε δίχτυα 10 φορές και έδωσε 5 τελικές πάσες.

Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν εκείνος που με πλασέ άνοιξε το σκορ στο εμφατικό 3-0 που κέρδισε η «Ομάδα του Στρατού» τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Santiago Bernabéu» και εδώ θα σταθούμε σε ένα μίνι-παιχνίδι της μοίρας, αφού αν θυμάστε παραπάνω σας υποσχεθήκαμε μία έξτρα ιστορία όταν και αναφερθήκαμε πως μικρός υποστήριζε, ξέχωρα φυσικά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Τσέλσι και τη «βασίλισσα».

Οταν ήταν 12-13 ετών πήγαινε συχνά στις προπονήσεις με φανέλα των «μερένγκες» καθώς διέθετε ορισμένες με το όνομα του Ζινεντίν Ζιντάν και του Λουίς Φίγκο. Τι συνέβη μερικά χρόνια μετά; Πανηγύρισε εναντίον της γκολ μέσα στο «σπίτι» της! Ετσι είναι η μπάλα...

Συμμετοχές/Γκολ/Ασίστ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας:
262 ματς/89 γκολ/44 ασίστ
Βασιλεία: 16 ματς/4 γκολ/2 ασίστ

Τίτλοι

Κύπελλο Ρωσίας: 1 (2023)
Σούπερ Καπ Ρωσίας: 1 (2018)

Ατομικές διακρίσεις

Καλύτερος νεαρός παίκτης της Ρωσίας: 1 (2017)
Πρώτος σκόρερ Russian Premier League: 1 (2019)
Μέλος της καλύτερης ομάδας της Russian Premier League: 2 (2019, 2023)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα