Άρης-Μπρέντα 2-1: Τα κέφια του Φετφατζίδη έφεραν την πρώτη νίκη

Άρης-Μπρέντα 2-1: Τα κέφια του Φετφατζίδη έφεραν την πρώτη νίκη

bet365

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του Άρη επί της Μπρέντα στο «Rat Verlegh Stadion» καθώς ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και σέρβιρε γκολ στον Άλβαρο Ζαμόρα στη νίκη της ελληνικής ομάδας με 2-1.

Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν με νίκη τα τεστ προετοιμασίας στην Ολλανδία και η αλήθεια είναι ότι άξιζαν κάτι περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα βάσει των ευκαιριών που δημιούργησαν. Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Άκη Μάντζιου καθώς σκόραρε στο 23ο λεπτό και σέρβιρε το 2-0 στον Άλβαρο Ζαμόρα στο 38ο. Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, ο Πιόνε Σίστο άφησε θετικές εντυπώσεις ενώ ο Λορέν Μορόν δεν αγωνίστηκε για περισσότερα από δεκαπέντε αγωνιστικά λεπτά.

Οι αλλαγές του Μάντζιου

Ο Άρης χρειάστηκε περίπου δεκαπέντε λεπτά για να βρει ρυθμό και να διαχειριστεί την πίεση της Μπρέντα παίζοντας με τους Πιόνε Σίστο, Φετφατζίδη και Ζαμόρά στην επιθετική τριάδα και τους Μανού Γκαρθία, Ρούμπερν Πάρντο σε ρόλο δημιουργικών μέσων. Οι βασικές αλλαγές του Άκη Μάντζιου αφορούσαν την άμυνα με τη χρησιμοποίηση του Λίντσεϊ Ροζ στο δεξί άκρο, αυτό έστειλε τον Μάρτιν Μοντόγια στο αριστερό ενώ οι Βέλεθ-Μπράμπετς ήταν οι δύο στόπερ. Η Μπρέντα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε τη διάθεση να πιέσει και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 17’ μετά από κεφαλιά του Κόστορζ όπου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουλιάν Κουέστα. Στο ίδιο διάστημα οι «κίτρινοι» βασίστηκαν περισσότερο στις κινήσεις του Πιόνε Σίστο, οι οποίες όμως δεν μετουσιώθηκαν σε σοβαρή απειλή για την εστία της ολλανδικής ομάδας, αλλά και στις κάθετες πάσες του Μανού Γκαρθία στον Ζαμόρα αλλά ο Κοσταρικανός δεν τις αξιοποίησε.

Γιάννης έπινε, Γιάννης κερνούσε…

Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του μετά το 20λεπτο και από ένα κλέψιμο της μπάλας από τον Λίντσεϊ Ροζ στη δεξιά πλευρά απέκτησε το προβάδισμα στο 23ο λεπτό καθώς ο Ρούμπεν Πάρντο σέντραρε παράλληλα και ο Γιάννης Φετφατζίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Είχαν προηγηθεί τρεις στιγμές για τους «κίτρινους» με τους Σίστο και Ζαμόρα οι οποίες δεν έφτασαν σε επίπεδο τελικής προσπάθειας. Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν ο πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι επελάσεις του προκάλεσαν… ανακατωσούρα στην ολλανδική άμυνα και σε μια από αυτές, στο 38ο λεπτό, έδωσε την ασίστ στον Άλβαρο Ζαμόρα ο οποίος με πλασέ έκανε το (2-0). Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς ο Κουέστα έδιωξε σωτήρια σε εκτέλεση φάουλ του Γιάνοσεκ (45’).

Σκόραρε με κεφαλιά ο πιο κοντός παίκτης της Μπρέντα!

Αυτό έγινε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους με τον Όμαρσον ο οποίος «τρύπωσε» στο κέντρο της άμυνας του Άρη και εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία του Γιάκουμπ Μπράμπετς μείωσε το σκορ για την Μπρέντα (1-2, 46’). Ο Άρης άγγιξε το 1-3 στο 53’ έπειτα από τρομερή ενέργεια του Πιόνε Σίστο αλλά στις δύο κεφαλιές που έκανε ο Ροζ ο Μπιέλιτσα έκανε ισάριθμες εντυπωσιακές εμφανίσεις λαμβάνοντας μάλιστα τα συγχαρητήρια του ποδοσφαιριστή της ελληνικής ομάδας!

 

Στο 56’ ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στην πρώτη αλλαγή με την είσοδο του Σάπι Σουλεϊμάνοφ αντί του Μανού Γκαρθία ο οποίος αποθεώθηκε κατά την έξοδό του καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε στην ολλανδική ομάδα. Οι «κίτρινοι» ήταν πιο απειλητικοί και δραστήριοι δίχως όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση μέχρι το 70ο λεπτό. Γενικώς ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία 15 λεπτά όπου ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με τον Κίκε Σαβέριο αλλά ο τελευταίος ήταν αργός σε σκέψη και εκτέλεση ενώ ο Λορέν Μορόν δεν φάνηκε καθόλου.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΡΕΝΤΑ: Μπιέλιτσα, Φαν ντεν Μπερκ (73’ Κέμπερ), Στάρινγκ, Κόστορζ (73’ Λούκασεν), Όμαρσον, Κάιντ (56’ Κάιπερς), Μπάλαρντ, Ρόγιο (73’ Κότσελνικ), Βαλέριους, Γιάνοσεκ, Ριούβικ. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Ομγκμπά, Μπέσελνικ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ (79’ Φατόρε), Μπράμπετς, Μοντόγια, Πάρντο (88’ Ντιαντί), Ζουλ (88’ Παναγίδης), Μανού Γκαρθία (56’ Σουλεϊμάνοφ), Σίστο (79’ Πάβιτσιτς), Φετφατζίδης (62’ Σαβέριο), Ζαμόρα (79’ Μορόν)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα