Ολυμπιακός: Το ρόστερ με τις δύο 11άδες, οι άλλοι στόχοι και το μοντάρισμα

Ολυμπιακός: Το ρόστερ με τις δύο 11άδες, οι άλλοι στόχοι και το μοντάρισμα

Ολυμπιακός: Το ρόστερ με τις δύο 11άδες, οι άλλοι στόχοι και το μοντάρισμα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τη διαμόρφωση του ρόστερ του Ολυμπιακού με όλες τις λεπτομέρειες.

Άργησε περίπου ένα δεκαήμερο αυτό που είχα γράψει, ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού θα έκλεινε κατά 87%, όπως ήθελε ο Μεντιλίμπαρ. Από 20 Ιουλίου πήγε 30 Ιουλίου.

Καμία καθυστέρηση δεν είναι καλή, στη δουλειά που πρέπει να γίνει στην προετοιμασία, όμως όταν μιλάμε για παζάρια και διαπραγματεύσεις αναφορικά με μεταγραφές τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων Ευρώ, ατυχώς είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι…παρατάσεις.

Μπορούμε να καταγράψουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πληρώσει πάνω από 10 εκ. Ευρώ για τις αγορές των Πιρόλα (τρία εκατομμύρια), Βέλντε (τέσσερα εκατομμύρια), Γιάρεμτσουκ (τρεισήμισι εκατομμύρια), ενώ αν εκπληρωθούν οι στόχοι, οι μεταγραφές με τα σχετικά μπόνους θα ξεπεράσουν τα 14 εκατομμύρια Ευρώ.

Η ουσία είναι ότι πλέον αρχίζει και διαμορφώνεται κανονικά το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2024-25. Κατά βάση μιλάμε για σχεδόν δύο ενδεκάδες και για τα ταλέντα της Κ19.

Μία ενδεκάδα, θεωρητικά, με Τζολάκη, Ρόντινεϊ, Ρέτσο, Πιρόλα, Ορτέγκα, Έσε, Στάμενιτς, Τσικίνιο, Ζέλσον, Ελ Κααμπί, Βέλντε. Και μία άλλη ενδεκάδα, πάντοτε θεωρητικά, με Πασχαλάκη, Κοστίνια, Ντόη, Άμπι, Αποστολόπουλο, Γκαρθία, ιδανικά Όρτα, Μασούρα, Μπιέλ, Γιάρεμτσουκ και ιδανικά Ποντένσε. Βάζω τους Όρτα και Ποντένσε στη δεύτερη ενδεκάδα επειδή οι μεταγραφές τους εκκρεμούν ακόμη.

Κι από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι δύο άλλοι γκολκίπερ, ο Αναγνωστόπουλος με τον Μπότη, ο πασπαρτού Μπιανκόν (όπως κι ο Ντόη έπαιξε και στόπερ και κόφτης στα φιλικά), μαζί με τα παιδιά της Κ19, τον Μουζακίτη, τον Κωστούλα, τον Κουτσίδη, τον Μπακούλα και τον Παπακανέλλο. Άρα, μιλάμε για συνολικά 22 παίκτες, συν τους έξι (με τον Μπότη) μικρούς. Να υπενθυμίσω ότι ο προπονητής θέλει ρόστερ με 22-23 παίκτες, συν δύο-τρεις μικρούς. Άρα, θα ήταν γι΄ αυτόν ιδανικό να έρθουν ο Ποντένσε με τον Όρτα και να φύγουν ένας με δύο παίκτες από το υπάρχον ρόστερ-ας μην γράψω ακόμη ονόματα.

ΚΟΣΤΙΝΙΑ - ΠΙΡΟΛΑ

Τι άλλοι παίκτες μπορεί να έρθουν; Ξεκάθαρα ο πρώτος στόχος είναι να γυρίσει ο Ποντένσε, έστω τέλη Αυγούστου! Δεύτερος στόχος είναι να επιστρέψει κι ο Όρτα. Από εκεί και πέρα, για αριστερό μπακ, έγραψα από χθες ότι δεν είναι προτεραιότητα κι αν συνεχίσει ο Αποστολόπουλος να παίζει όπως του ζητάει ο Μεντιλίμπαρ πολύ πιθανόν να μην αποκτηθεί παίκτης γι΄ αυτή τη θέση. Δεξί στόπερ; Εδώ υπάρχει θέμα μεταγραφής πιο έντονο. Με μία σημαντική διαφορά.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει έξι στόπερ, χωρίς να υπολογίζεται ένας έβδομος, ο Βέζο, που ψάχνει για ομάδα. Οι έξι είναι οι Ρέτσος, Άμπι, Πιρόλα, Ντόη, Μπιανκόν, Κουτσίδης. Για να αποκτηθεί κι ένας ακόμη και να γίνουν εφτά, δεν έχει νόημα. Το πλάνο είναι να μείνουν οι τέσσερις από τους έξι (άρα να αποχωρήσουν δύο) και τότε να έρθει ένας δεξιοπόδαρος στόπερ για να φέρει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό, τόσο στον Ρέτσο, όσο και γενικότερα.

Να παρατηρήσουμε ότι ακόμη ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει μπορέσει να παρουσιάσει όχι την καλύτερη του ενδεκάδα, αλλά ούτε το πιο μεγάλο κομμάτι της, αφού οι Βέλντε και Γιάρεμτσουκ μόλις ήρθαν, ο Έσε είναι με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι Ελ Κααμπί, Στάμενιτς, Γκαρθία είναι τραυματίες πριν καν το πρώτο φιλικό.

Οπότε πραγματικά έχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνει για το μοντάρισμα της ενδεκάδας, με το καλό να είναι ότι οι Έσε και Ελ Κααμπί ξέρουν την ομάδα.

Άσχετο:

Το γράφει η σημερινή Corriere dello Sport, ότι η Φιορεντίνα ζητάει 15 εκ. Ευρώ για να πουλήσει τον Μαροκινό της διεθνή κεντρικό χαφ Σοφιάν Άμραμπατ, «με την τιμή να είναι αποτρεπτική για τους μέχρι τώρα ενδιαφερόμενους, όπως τον Ολυμπιακό και τη Γαλατασαράι, αλλά τώρα εμφανίστηκε και η Φενέρμπαχτσε του Μουρίνιο». Ο 28χρονος άσος έπαιξε την προηγούμενη σεζόν δανεικός στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ που επέλεξε να μην κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του, ύψους 20 εκ. Ευρώ.

Παρεμπιπτόντως, ο Γιόβετιτς έκανε κάποιες δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη ψάχνει ομάδα και δη στη Σαουδική Αραβία: «Έχω προτάσεις από διάφορες ομάδες και ειδικότερα από μία είχα και προσφορά. Για χάρη της οικογένειας μου, θα προτιμούσα να παίξω στη Μέση Ανατολή, γιατί δεν είναι εύκολο να μετακομίζεις κάθε χρόνο. Προπονούμαι καθημερινά και τις επόμενες ημέρες πρέπει να αποφασίσω πού θα συνεχίσω την καριέρα μου».

γιοβετιτς

Ο Γιόβετιτς επέμεινε μάλιστα στη συνέντευξη του στη Σερβία ότι, «είχα την επιλογή να μείνω στον Ολυμπιακό, αλλά επέλεξα να αλλάξω περιβάλλον. Νομίζω ότι με τον Ολυμπιακό κάναμε την περασμένη σεζόν περισσότερα από ό,τι ήταν ρεαλιστικό να κάνουμε, επειδή αλλάξαμε τρεις προπονητές και τρεις αθλητικούς διευθυντές κι όμως φτάσαμε να πάρουμε το Κόνφερενς Λιγκ. Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό. Και η σωστή απόφαση ήταν να φύω από τον Πειραιά».

Για να είμαστε, βέβαια, ρεαλιστές, ο Γιόβετιτς δεν είχε την επιλογή να μείνει, καθώς ήταν εκτός πλάνων του Μεντιλίμπαρ…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Γιάρεμτσουκ παίζει ως Κοινοτικός, άρα ο Ολυμπιακός έχει ακόμη δύο θέσεις ξένων άδειες, καθώς τις τρεις καταλαμβάνουν οι Ελ Κααμπί, Ορτέγκα και Ρόντινεϊ. Άρα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα είναι εύκολη η διαχείριση του κανονισμού που θέλει κάθε ομάδα να έχει δικαίωμα να παρουσιάζει στην 20άδα κάθε αγώνα της μάξιμουμ πέντε ξένους χωρίς διαβατήριο. Βλέπετε, ο σύλλογος άδειασε από ξένους δίνοντας τους Ουσεϊνού Μπα, Αγκιμπού Καμαρά και Λοβέρα, ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Μαντί Καμαρά, Κουντέ, που όλοι ήταν ξένοι χωρίς κοινοτικά διαβατήρια!

Να ξέρουμε για τον Γιάρεμτσουκ ότι είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Κλαμπ Μπριζ, με 16-17 εκατομμύρια Ευρώ και ουσιαστικά γενικά η πιο ακριβή αγορά στην ιστορία του βελγικού πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, σύσσωμος ο βελγικός Τύπος ασχολήθηκε εκτεταμένα με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας τα πολλά εκατομμύρια που έχασε η Κλαμπ Μπριζ, καθότι τον είχε αγοράσει από την Μπενφίκα πριν μόλις δύο χρόνια. Ένας χαρακτηριστικός τίτλος ήταν, «οικονομικός εφιάλτης για την Κλαμπ Μπριζ».

ΓΙΑΡΕΜΤΣΟΥΚ

Τα ποσά που έχουν γραφτεί για την μεταγραφή έχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές. Άλλες πηγές έγραψαν για πέντε εκατομμύρια Ευρώ, άλλες για δύο εκατομμύρια Ευρώ συν τρία εκατομμύρια Ευρώ μπόνους άλλες για τρία εκατομμύρια Ευρώ και άλλες για τρεισήμισι εκατομμύρια και ενάμισι εκατομμύριο μπόνους! Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι το ποσό είναι σίγουρα μεγαλύτερο από τα δύο εκατομμύρια Ευρώ που γράφει το transfermarkt. Και ότι σαν σύνολο, με τα μπόνους δηλαδή εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, μπορεί να πάει όντως στα τέσσερα με πέντε εκατομμύρια Ευρώ.

Και κάτι ακόμη: μην υποτιμάμε την συμφωνία που είχε η Κλαμπ Μπριζ με την Τράμπζονσπορ για τη μεταγραφή του Ουκρανού σέντερ φορ, με τον ίδιο να την ακυρώνει. Δεν είναι της πλάκας η συγκεκριμένη τουρκική ομάδα. Έχει λεφτά και όνομα, πίσω από τις τρεις μεγάλες της Κωνσταντινούπολης. Μόλις χθες ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαυροβούνιου διεθνή στόπερ Σάβιτς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ξέρετε τι συμβόλαιο του έδωσε, με επίσημη ανακοίνωση της; Τρία εκατομμύρια Ευρώ τον χρόνο…

Για το τέλος ένα ιμότζι Emojiμε αφορμή το γκολ του Ουκρανού στο ΓΙΟΥΡΟ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.