Ολυμπιακός: Θα βρει επιτέλους το 10 το καλό μετά από 7 χρόνια στο πρόσωπο του Ζέλσον;

Ολυμπιακός: Θα βρει επιτέλους το 10 το καλό μετά από 7 χρόνια στο πρόσωπο του Ζέλσον;

Ολυμπιακός: Θα βρει επιτέλους το 10 το καλό μετά από 7 χρόνια στο πρόσωπο του Ζέλσον;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει σε ένα ερώτημα που εδώ και χρόνια στον Ολυμπιακό έχει γίνει αντικείμενο...δεισιδαιμονίας!

Εδώ και πολλά χρόνια η φανέλα με το Νο 10 του Ολυμπιακού εξελίσσεται σε πονεμένη ιστορία κάθε σεζόν! Όποιος κι την φόρεσε μετά τον σπουδαίο Τσόρι Ντομίνγκες, δεν στέριωσε στην ομάδα!

Το 2017-18 ήταν ο Μάριν…

Το 2018-19 ο Φετφατζίδης…

Το 2019-20 αρχικά ο Ποντένσε, που την είχε μόλις έξι μήνες καθώς πήρε μεταγραφή στη Γουλβς και στη συνέχεια ο Εμρέ Μορ!…

Το 2020-21 ο Πέπε!...

Το 2021-22 ο Ρόνι Λόπες…

Το 2022-23 πρώτα ο Ζίνκερναγκελ και μετά ο Χάμες…

Και το 2023-24 ο Ζέλσον Μαρτίνς ερχόμενος στα μισά της σεζόν…

Ο Πορτογάλος έγινε ο ένατος παίκτης (!) που μέσα σε εφτά χρόνια πήρε το 10άρι του Ολυμπιακού. Θα είναι άραγε ο πρώτος που μετά από τόσα χρόνια θα αλλάξει την κατάσταση, θα γίνει το 10 το καλό, δηλαδή ένας παίκτης που θα βοηθήσει την ομάδα και θα παραμείνει στις τάξεις της; Ουδείς άλλος από τους οκτώ προηγούμενους τα κατάφερε. Όλοι, με το που έπαιρναν το 10 φορούσαν τα «ερυθρόλευκα» μία σεζόν, ακόμη και μισή-και έφευγαν. Να θυμίσω ότι ο Ποντένσε ερχόμενος στον Ολυμπιακό πήρε το Νο 56. Έμεινε μία σεζόν, πήρε το Νο 10 και μετά από έξι μήνες έφυγε.

gelson

Ας είμαστε αισιόδοξοι με τον Ζέλσον!

Πρώτον, γιατί στο όχι πολύ που έπαιξε στο β΄μισό της περσινής σεζόν έδειξε δείγματα κυνηγού που μπορεί να κάνει τη διαφορά, με γκολ, ασίστ και καλό παιχνίδι.

Δεύτερον, γιατί και στην προετοιμασία μέχρι τώρα πάει καλά, επίσης με γκολ, ασίστ και καλό παιχνίδι.

Τρίτον, γιατί έχει ένα αξιοπρόσεκτο βιογραφικό-ας σκεφτούμε ότι είναι 21 φορές διεθνής με την Πορτογαλία, την στιγμή που ο Ποντένσε είναι μία φορά διεθνής, αλλά και ότι έχει κάνει μεταγραφές 55 εκ. Ευρώ (!) παίζοντας σε κλαμπ όπως οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό και Σπόρτινγκ.

Τέταρτον, ανήκει στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο τριετές, έως το καλοκαίρι του 2026 και με αγορά 3 εκ. Ευρώ.

Οι αμφιβολίες για τον Ζέλσον έρχονται από το πρόσφατο παρελθόν του με τους τραυματισμούς. Ακόμη και παίζοντας στον Ολυμπιακό από τον Γενάρη, «πρόλαβε» και είχε δύο θλάσεις, έχοντας μηδέν συμμετοχές στη Μονακό στο α΄μισό της σεζόν. Για την ακρίβεια, στη Γαλλία τελευταία φορά έπαιξε τον Φλεβάρη του 2023 για 10 λεπτά. Μιλάμε για πριν ενάμιση χρόνο, πλέον, ε; Αλλά παρά τα πολλά παιχνίδια τα οποία για διάφορους λόγους έχασε ο Πορτογάλος στη Μονακό, είχε συμμετοχή σε 30 γκολ (16 έβαλε, 14 έφτιαξε) σε ένα σύνολο 129 αγώνων.

olympiacos

Όλοι παραδέχονται ότι το ταλέντο δεν του λείπει. Στον Ολυμπιακό μοιάζει να ταιριάζει. Και βγάζει μία διάθεση να παίξει καλά, να επανέλθει στα καλά του. Τα χρόνια δεν τον πήραν, 29άρης είναι. Εάν καταφέρει και έχει συνέχεια, αποφύγει τραυματισμούς και αποκτήσει ρυθμό να παίζει για 90λεπτο κι όχι ημίχρονο η, 60λεπτο, ο Μεντιλίμπαρ θα έχει βρει έναν εξτρέμ υπερπολύτιμο.

Και επιτέλους ο Ολυμπιακός να βρει ένα…10 καλό μετά τον Τσόρι. Όχι 10άρι πλέι μέικερ, αλλά 10άρι στη φανέλα που θα κάνει επιθετικά τη διαφορά. Να φύγει και η δεισιδαιμονία για το 10!

Άσχετο:

Σημερινό ρεπορτάζ της Corriere dello Sport επιβεβαιώνει όσα είχα καταγράψει τις προάλλες με αφορμή τις φήμες περί Ολυμπιακού και Ντιμπάλα. Πρώτον, ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο με τη Ρόμα για τη νέα σεζόν ύψους 7.500.000 Ευρώ, συν μπόνους επίτευξης στόχων 2.500.000 Ευρώ! Δεύτερον, ο παίκτης είχε ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του 13.000.000 Ευρώ. Κι αυτή, όμως, ίσχυε έως χθες 31 Ιουλίου. Άρα, πλέον η Ρόμα μπορεί να ζητήσει όσα θέλει για να τον δώσει. Επιπλέον, η ιταλική εφημερίδα γράφει ότι μέσα στο καλοκαίρι είχε κρούσεις από τη Σαουδική Αραβία και την Πρέμιερ Λιγκ, που δεν τον συγκίνησαν και ότι σαφής επιθυμία του είναι να συνεχίσει στη Ρόμα.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τον Γιάρεμτσουκ είχε το Voetbalnieuws, με αφορμή τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, για τις ομάδες που τον ήθελαν μέσα στο καλοκαίρι (με επίσημη προσφορά την Τράμπζονσπορ και σε επίπεδο κρούσεων τις Μπρεστ, Μπολόνια, Λας Πάλμας, Μπρέντφορντ).

yaremchuk

Στάθηκε κυρίως το γνωστό σάιτ στη Βαλένθια, στην οποία έπαιξε δανεικός από την Κλαμπ Μπριζ την περασμένη σεζόν ο Ουκρανός, τονίζοντας ότι ο παίκτης ήθελε να μείνει στην ισπανική ομάδα, αποδεχόμενος ακόμη και να ρίξει το συμβόλαιο που είχε στο βελγικό σύλλογο, ύψους 2.000.000 ετησίως. Σημείωνε δε ότι η Βαλένθια πλήρωνε στον Ουκρανό μόνο 700.000 Ευρώ και τα υπόλοιπα 1.300.000 Ευρώ τα κάλυπτε η Κλαμπ Μπριζ. Γιατί δεν έμεινε στη Βαλένθια, πάντα σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ; Διότι οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να πληρώσουν στους Βέλγους τα λεφτά της μεταγραφής, αλλά και στον παίκτη έδιναν μάξιμουμ 1.000.000 Ευρώ ετησίως.

Αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι ο Γιάρεμτσουκ ούτε στον Ολυμπιακό παίρνει τα 2.000.000 Ευρώ που έπαιρνε στην Κλαμπ Μπριζ.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.