Το δώρο του Πατέρα στον Τεν Κάτε, το «τρελάδικο» ΟΑΚΑ και ο λόγος που θεωρεί πως απολύθηκε

Τεν Κατε: «Ο Πατέρας μου έδωσε το γιότ του να πάω διακοπές, από τις καλύτερες που δούλεψα ο Παναθηναϊκός»

bet365

Ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε στο ολλανδικό ESPN για την περίοδο που ήταν στον Παναθηναϊκό αναφέροντας πως ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες που εργάστηκε, αλλά και το γεγονός πως ο Πατέρας του είχε δώσει το γιοτ του για να πάει διακοπές.

Το συναπάντημα του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ήταν μία καλή αφορμή για το ESPN της Ολλανδίας για μία συνέντευξη με τον πρωην τεχνικό των δύο ομάδων, Χενκ Τεν Κάτε.

Ο 69χρονος προπονητής εργάστηκε στον «Αίαντα» για περίπου ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2006 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2007 ενώ στον πάγκο του «τριφυλλιού» έκατσε από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2009. Μάλιστα, με τον πρώτο κατέκτησε δύο Σούπερ Καπ Ολλανδίας (2007, 2008) κι ένα Κύπελλο Ολλανδίας (2007).

Ο Χενκ Τεν Κάτε, που εργάζεται τώρα ως βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα του Σουρινάμ μίλησε για το μεγάλο brand του Παναθηναϊκού, αφού εξήγησε πως έβρισκε παντού όπου ταξίδευε φιλάθλους της ομάδας, για τις ιδιαίτερες ευρωπαϊκές βραδιές και το «τρελάδικο» ΟΑΚΑ, τον λόγο που ο ίδιος θεωρεί πως οδήγησε στην απόλυσή του, την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο της ομάδας και το δώρο του Πατέρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

 

Για το μέγεθος του Παναθηναϊκού:

«Οι Έλληνες είναι σαν τους Ολλανδούς. Τους αρέσει πολύ να ταξιδεύουν και το επιχειρείν. Δεν ξέρεις τι πρόκειται να σου συμβεί. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και συνάντησα Έλληνες παντού. Μου έλεγαν ''Κύριε Τεν Κάτε, ΠΑΟ''. Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ένα τεράστιο κλαμπ, παγκοσμίως γνωστό. Όπου πας, υπάρχουν οπαδοί».

Για την έδρα της ομάδας στην Ευρώπη:

«Τα ευρωπαϊκά ματς ήταν πάντα πολύ ιδιαίτερα. Υπάρχουν πάντα πολλοί θεατές, μόνιμο sold-out στα εντός έδρας. Ένα μεγάλο ''τρελάδικο''. Τον καιρό που βρισκόμουν εκεί αγωνίζονταν στο Ολυμπιακό Στάδιο».

Για την θητεία του στον Παναθηναϊκό:

«Δυστυχώς τελείωσε με άσχημο τρόπο (η θητεία του εκεί). Ήμασταν στην κορυφή, συνεχίζαμε στο Europa League και ήμασταν στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Είχαμε ήδη αποκλείσει όλες τις μεγάλες ομάδες. Δεν γνωρίζω γιατί απολύθηκα. Υποτίθεται πως θα παίρναμε ένα μεγάλο μπόνους αν κατακτούσαμε το πρωτάθλημα. Κάποιοι λένε πως αυτός ήταν ο λόγος».

Για την σχέση του με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και τον κόσμο:

«Είναι αλήθεια (ότι τον αγαπούσαν οι οπαδοί περισσότερο από τον πρόεδρο), αλλά θεώρησα πως είναι υπερβολικό να το πω. Ο Πατέρας μου είχε δώσει το γιοτ του για να πάω διακοπές. Στην φιέστα του πρωταθλήματος, οι οπαδοί τραγουδούσαν το όνομά μου. Κατά μία έννοια, αυτός ήταν δικός μου τίτλος. Γι' αυτό όταν κοιτάζω πίσω θεωρώ τον Παναθηναϊκό ως μία από τις καλύτερες ομάδες που δούλεψα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα