Αμπάτε στο Gazzetta: «Ομάδα διεθνούς κύρους ο Ολυμπιακός, οι "μικροί" είναι έτοιμοι»

οσφπ

bet365

Ο Ιγκνάσιο Αμπάτε μίλησε στο Gazzetta μετά την ήττα της Τερνάνα από τον Ολυμπιακό με 4-0 και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους νεαρούς παίκτες των Πειραιωτών.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Ιγκνάσιο Αμπάτε συνάντησε δύο φορές τον Ολυμπιακό και ηττήθηκε ισάριθμες φορές. Αρχικά,ως προπονητής των Νέων της Μίλαν, ο 37χρονος Ιταλός αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα των Πειραιωτών στον τελικό του UEFA Youth League όπου είδε το σύνολο του Συλαϊδόπουλου να παίρνει τη νίκη με 3-0 και να σηκώνει το τρόπαιο στον ουρανό της Νιόν.

Μετά από αυτό, ο Ιταλός κόουτς άλλαξε προπονητική στέγη καθώς αποδέχθηκε την πρόκληση της Τερνάνα, η οποία θα συμμετέχει στη Serie C τη νέα σεζόν. Ωστόσο και με αυτή, βρήκε στον δρόμο του την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στα πλαίσια φιλικής αναμέτρησης στην Ιταλία.

Αν και στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και εν τελεί επικράτησαν με 4-0, στο πρώτο φιλικό τους από τα δύο που θα δώσουν επί ιταλικού εδάφους. Ο Ιγκνάσιο Αμπάτε μίλησε στο Gazzetta λίγα λεπτά μετά τη λήξη του παιχνιδιού και στάθηκε στην ποιότητα του Ολυμπιακού.

osfp

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μίλαν και μία από τις γνωστές του μορφές του ιταλικού ποδοσφαίρου, με πάνω από 290 συμμετοχές στο ιταλικό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στις διαφορές των δύο ομάδων, στη δυναμική που έχει ο ελληνικός σύλλογος ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.

- Πώς σας φάνηκε η απόδοση της ομάδας σας και τι ξεχωρίσατε από τον Ολυμπιακό;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μας, επειδή είχαμε να αντιμετωπίσου έναν αντίπαλο διεθνούς κύρους. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν χαλαρός και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην απόδοσή μας. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου προερχόμενη από την κατάκτηση της στο Conference League. Έχουν εξαιρετική τακτική προετοιμασία ενώ έχουν προπονηθεί σε εξαιρετικό βαθμό από έναν σημαντικό προπονητή».

osfp

- Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει επιτυχίες τη νέα χρόνια;

«Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και στο τέλος θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ενώ πιστεύω ότι θα τα πάνε πολύ καλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως πέρσι».

- Βρήκατε απέναντι σας κάποια παιδιά που πριν λίγους μήνες σας νίκησαν στον τελικό του UEFA Youth League. Τι πιστεύετε για αυτά τα παιδιά;

«Ναι, ναι το θυμάμαι. Με βάση τα όσα είδα, θεωρώ πως αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα και χαίρομαι που παίρνουν την ευκαιρία τους».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα