Ηλιόπουλος στο μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσούρη: «Είναι σύμβολο για την ΑΕΚ»

Ηλιόπουλος στο μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσούρη: «Είναι σύμβολο για την ΑΕΚ»

Newsroom
Ο Μάριος Ηλιόπουλος μιλάει για τον Μιχάλη Κατσούρη

bet365

Το πρωί του Σαββάτου έλαβε χώρα το ετήσιο μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Μάριο Ηλιόπουλο που έδωσε το «παρών» να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι σύμβολο για την ΑΕΚ.

Όπως ήταν γνωστό, το Σάββατο το πρωί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι από την OPAP Arena τελέστηκε το μνημόσυνο του Μιχάλη Κατσούρη, του φίλου της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε από Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς πριν από ένα χρόνο έξω από το γήπεδο. Εκτός από το μνημόσυνο που έλαβε χώρα, αποκαλύφθηκε και το μνημείο για τον Μιχάλη Κατσούρη, το οποίο βρίσκεται στην αρχή της πεζογέφυρας που φέρει πλέον και το όνομά του.

Το «παρών» στο μνημόσυνο έδωσε και ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος στον λόγο του ανέφερε: «Γι' αυτό που ζει η οικογένεια του Μιχάλη τα πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Το γεγονός μιλάει από μόνο του. Το σύμπαν διάλεξε να είσαι κομμάτι της ενδοξότερης ομάδας στη χώρα μας. Με ιστορία που ξεκινάει από το ένδοξο Βυζάντιο και τη Μικρά Ασία με τεράστια πολιτιστική ιστορία. Το σύμπαν διάλεξε εσύ να είσαι ο νεομάρτυράς μας. Τα σύμβολα κρατιούνται με σύμβολα. Οι αυτοκρατορίες δεν κρατιούνται μόνο με οικονομικό υπόβαθρο. Αν δεν υπάρχει παιδεία, βασικές αρχές και σύμβολα δεν κρατιούνται για πολύ. Αποδίδουμε όλοι φόρο τιμής στην οικογένεια και ιδιαίτερα σε αυτή τη μάνα, σύμβολο επίσης της ανιδιοτελούς αγάπης για το παιδί της. Ταυτόχρονα είναι και η τραγική φιγούρα που ζει αυτό το δράμα ζωής. Σύμβολο κουράγιου, δύναμης, ψυχής και υπερηφάνειας για τον δικό της ήρωα.

Για τον Μιχάλη που έχασε τη ζωή του έξω από τον Ναό μας, της Αγίας Σοφίας. Κάτω από ύπουλες και άνανδρες συνθήκες. Και αυτό είναι που του δίνει εμφατικά τον τίτλο του ήρωά μας και συμβόλου της μεγάλης μας ομάδας, της μεγάλης μας Ιδέας. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με παρόμοιο ύπουλο και άνανδρο τρόπο άλωσαν το Βυζάντιο οι βάρβαροι. Έχουμε την ευθύνη κληρονομιάς και παρακαταθήκης σε αυτό το ένδοξο γήπεδο, τον Ναό μας, την Αγία Σοφία, με την πανοπλία μας, να κρατάμε σαν φυλαχτό τη μεγάλη Ιδέα του Βυζαντίου και της ΑΕΚ για πάντα στους αιώνες των αιώνων. Μιχάλη ζεις στο μυαλό και στην ψυχή όλων μας. Αθάνατος».

Στην ενημέρωσή της η ΑΕΚ ανέφερε:

«Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα (3/8) στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νέα Φιλαδέλφεια, το μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγική απώλεια του Μιχάλη Κατσούρη.

Αμέσως μετά έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, ακριβώς έξω από τον Ιερό Ναό.

Το παρών εκτός της οικογένειας, έδωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Μάριος Ηλιόπουλος, που μίλησε για τον Μιχάλη και απότισε φόρο τιμής στην μνήμη του, καθώς και πλήθος ανώνυμων ΑΕΚτζήδων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαριστεί τον γλύπτη κ. Δημοσθένη Τζανάκο και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας για την πολύτιμη συνεισφορά τους».

Το μνημόσυνο του Μιχάλη

Το μνημόσυνο του Μιχάλη

Το μνημόσυνο του Μιχάλη

Το μνημόσυνο του Μιχάλη

Το μνημόσυνο του Μιχάλη

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα