Ολυμπιακός: Στιλ Τικίνιο ο Γιάρεμτσουκ, ο Μουζακίτης κέρδισε με το σπαθί του θέση στο ρόστερ!

Ολυμπιακός: Στιλ Τικίνιο ο Γιάρεμτσουκ, ο Μουζακίτης κέρδισε με το σπαθί του θέση στο ρόστερ!

Ολυμπιακός: Στιλ Τικίνιο ο Γιάρεμτσουκ, ο Μουζακίτης κέρδισε με το σπαθί του θέση στο ρόστερ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα με αφορμή το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού στην Ιταλία.

Ήταν το πρώτο φιλικό στο οποίο ξεμπούκωσε επιθετικά ο Ολυμπιακός το χθεσινό με την Τερνάνα, βάζοντας τέσσερα γκολ σε διάστημα 24 λεπτών!

Με αντίπαλο μία ιταλική ομάδα που έπεσε, έστω στα μπαράζ, από τη Β’ στη Γ’ κατηγορία, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έκανε περίπατο στο β΄ ημίχρονο, φτάνοντας εφτά (!) φορές κοντά στο γκολ (έκανε τα τέσσερα και είχε κι ένα δοκάρι), αλλά δεν μπορεί να παραγράψουμε το κακό α΄ ημίχρονο της, στο οποίο δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία, στερούμενη ιδεών και εμφανίζοντας ένα πολύ συμβατικό σύνολο, που έπαιζε μόνο για να μην φάει γκολ κι έψαχνε τη φάση χωρίς να πείθει.

Οι Ιταλοί στα 45 πρώτα λεπτά που είχαν δυνάμεις πραγματικά δυσκόλεψαν πολύ τον Ολυμπιακό, που ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν νωθρός και σχεδόν εκτός παιχνιδιού, καθώς η επιθετική τετράδα (Ζέλσον, Παπακανέλλος, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας) πήρε πολύ χαμηλό βαθμό και οι ακραίοι μπακ (Κοστίνια, Αποστολόπουλος) πέρασαν από μόλις μία σέντρα ο καθένας. Στο 10λεπτο υπέφερε δε ακόμη κι αμυντικά, με κακή οργάνωση σε ένα κόρνερ, άσχετα αν η κεφαλιά του επιθετικού ήταν άστοχη και με μία κάθετη στην πλάτη της άμυνας που κόπηκε με υπόδειξη οφσάιντ, χωρίς νομίζω να ήταν.

Βλέπαμε τον προπονητή του Ολυμπιακού στον πάγκο να μην μπορούσε να χωνέψει όσα έβλεπε, δικαιολογημένα ο άνθρωπος. Προφανώς στην ανάπαυλα τα είπε ένα χεράκι με τους παίκτες του και η αλήθεια είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα από το πρώτο λεπτό του β΄ημιχρόνου, εμφανίζοντας μία διαφορετική ομάδα, που έφτιαχνε ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη και κερδίζοντας πλέον τις εντυπώσεις.

 

Σίγουρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσία του Γιάρεμτσουκ στα 70 λεπτά στα οποία έπαιξε, καθότι ήταν τα πρώτα του στον Ολυμπιακό, με τον Μεντιλίμπαρ να τον ρίχνει αμέσως στο παιχνίδι, παρότι με δύο μόλις προπονήσεις στα πόδια του και χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα λεπτό φιλικό με την Κλαμπ Μπριζ.

Γέραμτσουκ

Ο Ουκρανός δεν είναι αυτό που λέμε ότι έλαμψε, αν και μάλλον δεν θα ήταν κι εύκολο κάτι τέτοιο υπό τις χθεσινές συνθήκες, του α΄ ημιχρόνου, αλλά μας έδειξε ξεκάθαρα τι στιλ σέντερ φορ είναι. Μου θύμισε τον Βραζιλιάνο Τικίνιο, τον πρώην άσο της Πόρτο, τον οποίο εύστοχα είχε φέρει ο Ολυμπιακός, αλλά τόσο άστοχα τον άφησε να φύγει και να γυρίσει στην Βραζιλία στα 31 του.

Ο Γιάρεμτσουκ, που είναι νεότερος του, οδεύοντας στα 29 του, είναι κι αυτός κεντρικός επιθετικός «κολόνα». Παίζει με την πλάτη στην άμυνα και έχει την ικανότητα να σπάει μπάλες δεξιά κι αριστερά του, με μία κεφαλιά, μία πάσα, ακόμη και με το στήθος! Αυτό είναι το πιο ξεκάθαρο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του. Από εκεί και πέρα, για 60 λεπτά έμοιαζε να αντέχει, παρότι χωρίς ρυθμό. Δεν φαίνεται ο πιο γρήγορος φορ, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι σε μία σκοτωμένη μπαλιά έφυγε με ταχύτητα μπροστά και ξεπέρασε αρκετά εύκολα τον ευρισκέμενο σε καλύτερη θέση στόπερ, φτάνοντας πρώτος στην μπάλα.

Όταν ο Ολυμπιακός μπήκε κανονικά στο παιχνίδι, στο β΄ ημίχρονο, φάνηκε κι ο Γιάρεμτσουκ στην αντίπαλη περιοχή, αρχικά σουτάροντας με τη μία από καλή θέση εκμεταλλευόμενος λάθος στόπερ, με τον γκολκίπερ να τον νικάει με καλή επέμβαση και στη συνέχεια μην προλαβαίνοντας να βρει την μπάλα πλασάροντας τον τερματοφύλακα σε πάσα του Ζέλσον, που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

Με δύο μέτρα μπόι είναι σίγουρα υπολογίσιμος στο ψηλό παιχνίδι, βοηθώντας σε μία στιγμή και αμυντικά, καθαρίζοντας με κεφαλιά ένα κόρνερ των Ιταλών. Ήταν συνεργάσιμος με όλους, αν και είχε αρνητικό σημείο ότι δύο φορές πάσαρε χάλια στον Ζέλσον σε εύκολες φάσεις για μία καλή μπαλιά. Έβγαινε από την περιοχή κι έπαιζε με την ομάδα όπως θέλει ο προπονητής και γενικά ήταν μία θετική πρώτη παρουσία.

Αμυντικος Ολυμπιακού

Σε γενικές γραμμές για τον Ολυμπιακό ήταν ένα ευχάριστο τεστ, με δυσάρεστο τους τραυματισμούς των νεαρών Κουτσίδη και Αποστολόπουλου. Ο πρώτος σκόραρε κιόλας, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες του με το κεφάλι και στο επιθετικό κομμάτι, όπως τις είχαμε δει και στην Κ19 και στη Β ομάδα-πραγματικά ένας πολύ επικίνδυνος κεφαλοσφαιριστής όταν βγαίνει μπροστά στις στημένες φάσεις.

Καλό και για τον Παπαπανέλλο που επίσης σκόραρε, αφού το παιδί είχε δοκάρι και νωρίτερα χθες, αλλά και στο αμέσως προηγούμενο φιλικό. Μακάρι να του τονώσει την ψυχολογία, αφού τα περισσότερα πράγματα που κάνει δεν του βγαίνουν, κόβεται εύκολα και σπάνια του περνάνε οι πάσες μπροστά, ενώ ξέρουμε ότι έχει κινήσεις που μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Θα έλεγα σε αντίθεση με τον Μουζακίτη, που μοιάζει να έχει περίσσια αυτοπεποίθηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι επιβεβαιώνει ότι θα είναι στο ρόστερ της ομάδας και δη ανταγωνιστικά! Ακόμη κάνει λάθη, έχει ένα μειονέκτημα ότι τον προσπερνούν κάποιες φορές με ευκολία κατά μέτωπο, όμως κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα που σε κάνουν να τον βλέπεις κάθε φορά με τεράστιο ενδιαφέρον. Προς το τέλος του αγώνα είχε τόσες δυνάμεις που έκανε δύο εκπληκτικές ενέργειες, μία κόβοντας σαν «σκύλος» με φοβερό τάκλιν και μία κλέβοντας, ντριμπλάροντας και πασάροντας!

Αποστολόπουλος

Πλέον γυρίζει και βοηθάει πιο αποτελεσματικά τους στόπερ, ενώ οι ανακτήσεις της μπάλας έρχεται η μία μετά την άλλη και η ψυχραιμία με την οποία μοιράζει το παιχνίδι πραγματικά εντυπωσιάζει Μπράβο του παιδιού, που μόνο από το baby face που έχει, καταλαβαίνεις ότι είναι 17!

Άσχετο:

Καλό ήταν σίγουρα που οι τρεις άλλες ελληνικές ομάδες έκαναν έξι νίκες και πήραν προκρίσεις στα πρώτα τους προκριματικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καλό, όμως, είναι να ξέρουμε και περί τίνος ακριβώς πρόκειται σε σχέση με τη δυναμικότητα τους.

Η πρωταθλήτρια Βοσνίας Μπάνια Λούκα, είναι μία ομάδα που στην Ευρώπη έχει προκριθεί μόνο παίζοντας με τη Σουτιέσκα Μαυροβουνίου και την Εγνατία (όχι οδό) Αλβανίας…Η Μπότεφ τερμάτισε στο προηγούμενο πρωτάθλημα 9η επί 16 ομάδων…Για δε την Ίντερ της Ανδόρας, δεν μπορεί να γίνει συζήτηση, απλά μόνο ότι τον περασμένο Αύγουστο είχε φάει έξι γκολ από τη Χιμπέρνιαν της Σκωτίας…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πραγματικά γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο ο Ρέτσος. Χθες ο Μεντιλίμπαρ τον έβαλε σε θέση κόφτη, όπως έπαιζε κάποια στιγμή κάποτε, πριν εφτά χρόνια! Κι ο διεθνής άσος τα κατάφερε και εκεί μια χαρά, έχοντας μάλιστα και ορισμένες εξαιρετικές ενέργειες, βγάζοντας αντεπιθέσεις κλπ. Δείχνει να μπορεί να παίξει άνετα και σε θέση αμυντικού χαφ, πολύ απλά γιατί ξέρει μπάλα, για στόπερ.

Ρέτσος

Απλά, είναι να απορεί κανείς πώς, ακόμη και σε ένα φιλικό 4-0, μπόρεσε να έχει δύο φάσεις με τόσο σκληρά μαρκαρίσματα, ξεκάθαρα για κίτρινες κάρτες. Είναι κακό χούι, που ατυχώς δεν το κόβει και μόνο δυσάρεστο είναι και για τον ίδιο και για την ομάδα. Ένας ελάχιστος αυτοέλεγχος δεν μπορεί να υπάρξει; Κρίμα, γιατί μιλάμε για αμυντικογενή παίκτη που τα έχει όλα!

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.