ΟΦΗ - Athens Kallithea 0-0: «Λευκή» ισοπαλία με θετικά στοιχεία

Βασίλης Μπαλατσός
ΟΦΗ -Athens Kallithea

bet365

Η ζέστη του Ηρακλείου έκανε δύσκολη τη «ζωή» του ΟΦΗ και της Athens Kallithea με τις δυο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0) σε φιλική αναμέτρηση.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το προτελευταίο φιλικό παιχνίδι του ΟΦΗ και της Athens Kallithea. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο «Γεντί Κουλέ» δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος και έμειναν στην ισοπαλία δίχως σκορ (0-0). Οι Κρητικοί θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στις 8 Αυγούστου, ενώ η ομάδα της Αθήνας θα παίξει στις 11/8 με τον Αστέρα Aktor στην Τρίπολη.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον γηπεδούχο ΟΦΗ με 4-2-3-1. Ο Χριστογέωργος ήταν στα δοκάρια, με τους Γκονζάλεθ, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλο και Χατζηθεοδωρίδη στην άμυνα. Γκαγιέγκος και Μπάκιτς δίδυμο στη μεσαία γραμμή και οι Αποστολάκης, Νέιρα και Ριέρα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ισέκα.

Από την πλευρά του ο Μάσιμο Ντονάτι κατέβασε τη φιλοξενούμενη Athens Kallithea σε διάταξη 3-4-3. O Γκέλιος ήταν στα δοκάρια με τους Τσιβελεκίδη, Πασαλίδη και Μεχίας μπροστά του. Δεξιά ο Μανθάτης, αριστερά ο Σοΐρι και παρτενέρ του Ματίγια στη μεσαία γραμμή ο στόπερ Μότοκ. Ο Ουλντρίκις ήταν στο «9» και πλαισιώθηκε από τους Βασιλόγιαννη και Ντεμέτριους.

Νικήτρια η... ζέστη

Στο πρώτο μέρος ο ήλιος και υψηλή θερμοκρασία του Ηρακλείου έβαλαν δύσκολα στους παίκτες και των δυο ομάδων και επηρέασαν τις προσπάθειες του. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και η Athens Kallithea έδειξαν τα δυνατά τους σημεία και αυτά που χρειάζονται βελτίωση. Οι Κρητικοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως τα «χαλούσαν» στην τελική πάσα, ενώ η ομάδα της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα συμπαγής ανασταλτικά, όμως θέλει δουλειά με την μπάλα στα πόδια.

Στο 3ο λεπτό ο Γκέλιος έκανε άστοχη έξοδο σε κόρνερ, ο Μπρεσάν πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε. Στο 9' ο Νέιρα δοκίμασε το πόδι του από διαγώνια θέση αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε. Στο 29', όταν ο Χατζηθεοδωρίδης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ισέκα πήρε την κεφαλιά και ο Γκέλιος μπλόκαρε ξανά.

Στο 38' μετά από λάθος του Μότοκ ο Ριέρα πέρασε στον Αποστολάκη, ο νεαρός έκανε το γύρισμα και ο Μπόρχα σούταρε άουτ. Στο 41' ο Γκονζάλεθ δοκίμασε έπιασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν ανησύχησε τον Γκέλιο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Από την πλευρά της η Athens Kallithea απείλησε στο 45' όταν ο Ντεμέτριους έκλεψε την μπάλα από τον Μπρεσάν αλλά το μακρινό σουτ δεν βρήκε εστία.

Όπως είναι λογικό στο δεύτερο μέρος οι μαζικές αλλαγές που έγιναν από τους δυο προπονητές επηρέασε τον ρυθμό. Κάτι που μπορεί να κρατήσει ο ΟΦΗ από αυτό το ημίχρονο είναι η εμφάνιση του νεοαποκτηθέντα Aργεντινό εξτρέμ, Τιάγκο Νους, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και στο 66' απείλησε με σουτ που δεν βρήκε εστία. Καλύτερη φάση του δεύτερου 45λεπτου ήταν το σουτ του Ριέρα στο 60', το οποίο απέκρουσε ο Μπαραγκάν.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Γκονζάλεθ (68′ Μαρινάκης), Μπρεσάν (76′ Θεοδοσουλάκης), Λαμπρόπουλους (61′ Χριστόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (68′ Αμπάντα), Μπάκιτς (61′ Καραχάλιος), Γκαγιέγκος (76′ Φαϊτάκης), Νέιρα (53′ Νους), Ριέρα (61′ Χιμένεθ), Αποστολάκης (68′ Κουτεντάκης), Ισέκα (76′ Γιούνγκ)

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Γκέλιος (46' Μπαραγκάν), Μεχίας (74' Ρομαό), Πασαλίδης (85' Mάτιεβιτς), Τσιβελεκίδης (Ισμά Μορίν), Μανθάτης, Σοΐρι (63' Καινούργιος), Μότοτς, Ματίγια (63' Μπακαρί), Ντεμέτριους (63' Μουστακόπουλος), Βασιλόγιαννης (46' Μουτίνιο), Ουλντρίκις (63' Λουκίνας)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα