Ολυμπιακός: Τα πρώτα 113 λεπτά του Βέλντε... μηδένισαν τον χρόνο προσαρμογής (vids)

Ολυμπιακός: Τα πρώτα 113 λεπτά του Βέλντε... μηδένισαν τον χρόνο προσαρμογής (vids)

ελλαδα

bet365

Γκολ, κερδισμένο πέναλτι, δοκάρι και εικόνα που δείχνει πως ο Κρίστοφερ Βέλντε δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής γιατί κουμπώνει... τέλεια στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε από τα ταμεία του κάτι παραπάνω από 4 εκατ. ευρώ για να φέρει στην Ελλάδα έναν από τους καλύτερους εξτρέμ του πολωνικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν. Ο λόγος για τον Κρίστοφερ Βέλντε, ο παίκτης που θα πάρει του τη μία από τις δύο πλευρές της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η τελευταία εμπειρία με Νορβηγό εξτρέμ (Όλα Σολμπάκεν που έφυγε μετά από έξι μήνες δίχως να έχει προσφέρει κάτι) δεν ήταν η καλύτερη για τους «ερυθρόλευκους», όμως ήδη στα πρώτα λεπτά συμμετοχής του διεθνή ποδοσφαιριστή, φαίνεται πως άπαντες μπορούν να περιμένουν πολλά από εκείνον.

ελλάδα

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Τερνάνα, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 71'. Απέναντι στη Ρόμα βρέθηκε στο βασικό σχήμα και έπαιξε για 94 λεπτά, δηλαδή στο σύνολο, μέτρησε 113 λεπτά συμμετοχής, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη σε αυτό το διήμερο.

Από τα πρώτα δείγματα γραφής του Νορβηγού σε αυτά τα δύο παιχνίδια δεν ήταν ότι βρίσκεται στον Ολυμπιακό τις τελευταίες 120 ώρες περίπου αλλά τουλάχιστον έναν χρόνο.

Σίγουρα, είναι νωρίς ακόμα και μιλάμε για δύο φιλικά προετοιμασίας όμως η εκκίνηση του Βέλντε δείχνει πως, όντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που κουμπώνει στο πλάνο και το στυλ παιχνιδιού του Μεντιλίμπαρ. Ας τα πάρουμε με τη σειρά...

ελλάδα

Στο παιχνίδι με την Τερνάνα, ο Βέλντε μπήκε στο ματς στο 71', ενώ το σκορ ήταν 0-2 και η απόδοση του Ολυμπιακού είχε ήδη ανέβει σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο. Ο διεθνής εξτρέμ έδειξε από την πρώτη τελική προσπάθεια τον λόγο που ήρθε στον Πειραιά.

Πάσα του Μασούρα, δυνατό δεξί σουτ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή και γκολ για το 0-3. Μόλις πέντε λεπτά από τη στιγμή που μπήκε και στην πρώτη του εκτέλεση στο ματς. Από εκεί και πέρα, ο Νορβηγός ήταν ο παίκτης που βοηθούσε στην πίεση ψηλά, προσπαθούσε να πάρει προσπάθειες παίζοντας σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.

Στην ίδια θέση ξεκίνησε ως βασικός κόντρα στη Ρόμα. Παρότι οι Ρωμαίοι είχαν στην πλευρά του τον Τούρκο διεθνή ακραίο μπακ, Τσέλικ, ο Βέλντε ήταν μόνιμος... πονοκέφαλος για την αντίπαλη άμυνα, με αποκορύφωμα τη φάση του 20ου λεπτού, όταν πάτησε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι, με το οποίο ισοφάρισε ο Ολυμπιακός σε 1-1.

Είχε προηγηθεί ένα σουτ που κατέληξε στα χέρια του Σβίλαρ. Στο 74ο λεπτό άγγιξε το 2ο γκολ του σε ισάριθμα ματς, όταν αντιλήφθηκε την πορεία της μπάλας από την εξαιρετική σέντρα του Μπιέλ, βγήκε στην πλάτη του Σανκαρέ αλλά είδε τον Σβίλαρ να κάνει μία απίθανη επέμβαση και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού, να μην έρχεται το 2-1.

Πέρα από τις τελικές προσπάθειες, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής βοήθησε αρκετά τον Ορτέγα στην αριστερή πλευρά, γυρνώντας συνεχώς και κλέβοντας μπάλες κοντά στη μεσαία γραμμή.

Επίσης, είναι ένας εξτρέμ που του αρέσει να πηγαίνει στο ένας με έναν, κάτι που έκανε ουκ ολίγες φορές μέσα στο ματς με τη Ρόμα, πατάει περιοχή και με την ταχύτητα του, μπορεί να φύγει στην πλάτη της άμυνας, προσέχοντας μην εκτεθεί.

Υπήρξαν 2 με 3 στιγμές που ο Βέλντε ξεδίπλωσε και την τεχνική του κατάρτιση, βάζοντας δύσκολα στους παίκτες των Ρωμαίων, οι οποίοι τον σταματούσαν μόνο με φάουλ (όπως ο Σανκαρέ στο τέλος, που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα στα όρια της περιοχής).

ελλάδα

Συνοψίζοντας, ο Νορβηγός, σε 113 λεπτά συμμετοχής, είχε ένα γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι, ένα δοκάρι και άφησε... υποσχέσεις.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα