ΑΕΚ: Ο Λιβάι που «ζεσταίνεται» και οι μεταγραφές που θα μπουν στην εξίσωση

ΑΕΚ: Ο Λιβάι που «ζεσταίνεται» και οι μεταγραφές που θα μπουν στην εξίσωση

Δημήτρης Βέργος
Ο Λιβάι Γκαρσία πανηγυρίζει το γκολ με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία βρίσκει ρυθμό, η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη από ακόμα έναν φορ, αλλά ετοιμάζεται να έχει διαθέσιμες και τις νέες προσθήκες που έχουν γίνει μεσοεπιθετικά.

Οι δύο αναμετρήσεις με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες δεν μπορούν να βγάλουν ουσιαστικά συμπεράσματα. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε πολύ καλύτερη εικόνα, στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου αγώνα και στο μεγαλύτερο διάστημα της ρεβάνς, όμως η υποχρέωση βγήκε. Η πρόκριση ήρθε και ο στόχος πρέπει να είναι η πρόκριση με δύο νίκες και απέναντι στη Νόα -και με καλύτερες εμφανίσεις- για να γίνει ακόμα ένα βήμα προς το League Phase του Conference League.

Η μεγάλη ανάγκη ενός ακόμα φορ

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ μεταγραφικά δεν έχει ολοκληρώσει τον αγωνιστικό της σχεδιασμό, καθώς απομένουν τουλάχιστον η προσθήκη ενός αριστερού μπακ, αλλά πάνω από όλα η απόκτηση ενός φορ που αποτελεί άμεση προτεραιότητα καθώς ο Λιβάι Γκαρσία παραμένει η μοναδική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Και αυτό, όπως έχει τονιστεί, είναι ρίσκο, ειδικά στο φορτωμένο πρόγραμμα του Αυγούστου με σημαντικές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, αλλά και με έναρξη πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη να προσθέσει ακόμα μια ποιοτική επιλογή στη συγκεκριμένη θέση μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία για να αντικαταστήσει τον Εσέκιελ Πόνσε. Έναν παίκτη ο οποίος πωλήθηκε σε μια εξαιρετική τιμή και είχε την ικανότητα στο σκοράρισμα, τελειώνοντας την περσινή χρονιά με 16 τέρματα και παρότι ξεκίνησε να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με συνέπεια μόλις στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Λιβάι Γκαρσία που βρίσκει ρυθμό

Μιλώντας για τον Λιβάι, θα πρέπει να ειπωθεί ότι έχει ξεκινήσει να «ζεσταίνεται» βρίσκοντας ρυθμό στα δύο πρώτα επίσημα ματς και παρότι ακόμα είναι μακριά από το 100% των δυνατοτήτων του. Πέρυσι ο 26χρονος φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τους μυϊκούς τραυματισμούς που δεν τον άφησαν σε ησυχία. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να σκοράρει 14 τέρματα αν και αγωνίστηκε μόλις στα μισά ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό που ο Λιβάι δεν είχε υποχρεώσεις με την Εθνική του, συνεπώς κατάφερε να ακολουθήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ και σιγά σιγά αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του. Ένα γκολ και μία ασίστ στο πρώτο ματς με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες στην OPAP Arena, έχοντας και το κερδισμένο πέναλτι που αστόχησε, και χατ-τρικ στη ρεβάνς στην Ανδόρα. Η διαφορά δυναμικότητας έπαιξε τον ρόλο της, ωστόσο ο Λιβάι έδειξε σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις ότι η «μηχανή» παίρνει μπροστά. Και τα ευρωπαϊκά προκριματικά αποτελούν ό,τι καλύτερο για να μπει ξανά το... τρένο του Λιβάι στις ράγες.

Οι Λαμέλα και Περέιρα που ετοιμάζονται

Την ίδια στιγμή στη γραμμή πίσω από τον Λιβάι, ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει και τις μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού να μπουν και αυτές στην αγωνιστική εξίσωση. Ο λόγος για τους Έρικ Λαμέλα και Ρομπέρτο Περέιρα φυσικά, οι οποίοι δεν γινόταν να προλάβουν τα παιχνίδια στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Μιλάμε για δύο από τις μεγάλες καλοκαιρινές μεταγραφές, δύο Αργεντινοί παίκτες με μπόλικη ποιότητα, τους οποίους ο «Πελάδο» γνωρίζει πώς να τους αξιοποιήσει για να δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στο σύνολό του από τη μέση και μπροστά.

Παράλληλα θα παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο από εδώ και πέρα μια ακόμα φετινή μεταγραφή, ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο οποίος ήδη πέρασε ως αλλαγή στα δύο παιχνίδια με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες. Ο Μαυριτανός εξτρέμ, ο οποίος ήταν πιο μπροστά από τους υπόλοιπους καθώς είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία της Σιντ-Τρούιντεν, έδειξε ότι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία του αγωνιστικού πλάνου του Αλμέιδα και μπορεί επίσης να «χτυπήσει» σύντομα ακόμα και την πόρτα της ενδεκάδας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα