Ολυμπιακός: Το δίδυμο έκπληξη, η βελτιωμένη εκδοχή Σιώπη και η έλλειψη μόνο ενός...κλικ!

Ολυμπιακός: Το δίδυμο έκπληξη, η βελτιωμένη εκδοχή Σιώπη και η έλλειψη μόνο ενός...κλικ!

Ολυμπιακός: Το δίδυμο έκπληξη, η βελτιωμένη εκδοχή Σιώπη και η έλλειψη μόνο ενός...κλικ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον Ολυμπιακό του φιλικού με τη Ρόμα σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο.

Τι μου άρεσε περισσότερο από το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρόμα, με την οποία σημειωτέον μπορεί να κληρωθεί αντίπαλος στις 30 του μήνα για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ;

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ αντέδρασε πολύ καλά, αλλά και απολύτως άμεσα μετά το γρήγορο γκολ, στο 17’, που δέχθηκε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν στο πλευρό τους 9.000 τιφόζι παρακαλώ. Είχε ευκαιρίες στο 18’ και στο 20’, γκολ στο 22΄και μετά άλλο ένα τρίλεπτο από το 42’ έως το 44’ στριμώχνοντας τους Ιταλούς. Και στο φιλικό με τους Άραβες του Μίτσελ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί να χάνουν 1-2 από το 47’ και το γύρισαν σε ισοπαλία, με το τελικό 2-2, αλλά χθες ήταν ακόμη πιο εμφατική η αντίδραση τους.

Εν τέλει, μπορείς χωρίς κανένα δισταγμό να πεις ότι αν μία ομάδα άξιζε να κερδίσει, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς και στο β΄ ημίχρονο ήταν πολύ πιο απειλητικός, με τις τέσσερις από τις έξι συνολικά καλύτερες φάσεις να είναι δικές του. Και στο άλλο πιο δύσκολο παιχνίδι στην προετοιμασία του είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα: με τον Άγιαξ ήταν που είχε μείνει στο μηδέν (0-1), ενώ χθες το μοναδικό γκολ του (1-1) ήταν από πέναλτι.

Μπορεί να έχει παίξει ρόλο η συνεχιζόμενη απουσία του πρώτου σκόρερ Ελ Κααμπί, αλλά και η αποχώρηση των Ποντένσε, Φορτούνη, Γιόβετιτς. Οπότε αναμένουμε με αγωνία την επιστροφή του Μαροκινού, τις βοήθειες που θα δώσουν οι Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, αλλά και με ακόμη μεγαλύτερη αγωνία την έκβαση της μεταγραφής του Ποντένσε. Ήδη, ο Βέλντε μοιάζει να αποτελεί καλή επιλογή εκτελεστικά, έχοντας γκολ και δοκάρι στα πρώτα 110 λεπτά του με τα «ερυθρόλευκα».

ΜΠΙΕΛ

Στο γκολ σίγουρα μπορεί να βοηθήσει κι ο Μασούρας, άμα μπορέσει να ξεμπλοκάρει από την αστοχία που τον κατατρέχει εδώ και μισό χρόνο (!), ενώ πρέπει να παραδεχθούμε ότι μία καλή προσπάθεια κάνει ο Μπιέλ. Τον έχουμε κριτικάρει, όταν έπρεπε, όμως τώρα τον βλέπουμε να δίνει μία καλή μάχη για να κερδίσει θέση στο ρόστερ. Το παλεύει κι ανασταλτικά, δημιουργεί καλές στιγμές (όπως χθες με τη σέντρα του στο δοκάρι του Βέλντε) και φαίνεται σαν να του λείπει μόνο ένα κλικ για να αρχίσει ξανά να βάζει γκολ και να πάρει έτσι τα πάνω του.

Κόντρα στη Ρόμα, ο Ισπανός βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής, τη μία νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ και τη δεύτερη, σε ακόμη πιο κοντινή απόσταση, άργησε τόσο να σουτάρει, όσο να του βάλει σωτήρια κόντρα ο στόπερ. Και είχε και μία τρίτη ευκαιρία, στην οποία δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από εξαιρετική θέση, ενώ σε μία τέταρτη φάση κόπηκε την στιγμή του σουτ πάλι μέσα στην περιοχή.

Αν μη τι άλλο δηλαδή ήταν επικίνδυνος. Και είχε και καλές συνεργασίες και καλές κινήσεις. Όπως είχε, όμως, και πολύ κακές επιλογές, όταν έχασε π.χ. δύο φορές το κοντρόλ της μπάλας η, πούλησε μπάλα και βγήκε αντεπίθεση η, έκανε ένα σουτ στα…περιστέρια. Στιγμές που αποδεικνύουν ότι ακόμη δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και γρήγορα απογοητεύεται από μία άτυχη στιγμή. Εκεί χρειάζεται ίσως περισσότερη δουλειά, με την στήριξη του προπονητή πάντως να τον έχει ζωντανέψει.

πιρόλα

Σε ατομικό επίπεδο μου άρεσε χθες το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, των Μπιανκόν και Πιρόλα, που και το οφσάιντ έπαιξε καλά όταν έπρεπε και είχε κερδισμένες μάχες στη συντριπτική πλειοψηφία, με εξαίρεση την κακή τους τοποθέτηση-συνεννόηση σε μία σέντρα από την πλευρά του Ορτέγκα στο α΄ ημίχρονο, οπότε στάθηκαν τυχεροί. Ιδίως ο Γάλλος έκανε μία εμφάνιση πραγματικά πολύ καλού επιπέδου, βάζοντας παρακαταθήκη για την παραμονή του στο ρόστερ!

Ο Μπιανκόν ήταν πολύ αποτελεσματικός αμυντικά, έχοντας μεταξύ άλλων μία σωτήρια επέμβαση κι ένα μπλοκάρισμα πολύ απειλητικού σουτ, συν καλά και γρήγορα κοψίματα, ψηλά και χαμηλά, αλλά παράλληλα και ψύχραιμες πάσες, όχι δηλαδή διωξίματα στο…κουτουρού. Και είχε μπροστά ουκ ολίγες εξαιρετικές μπαλιές, άλλαζε παιχνίδι κι έβγαινε κι ο ίδιος με επιτυχία και μπροστά. Έβγαινε κι έπαιρνε μπάλες, δεν πήγαινε δεύτερος στις φάσεις. Ήταν μια χαρά σε ρόλο δεξιού στόπερ. Αλάνθαστος όχι-έφαγε μία ντρίμπλα και σε μία άλλη στιγμή πήρε κάρτα για φάουλ. Αλλά αν μη τι άλλο πειστικός ότι μπορεί να δώσει λύσεις ως δεξιός στόπερ.

Ο Πιρόλα ήταν εντυπωσιακός όταν έβγαινε δυναμικά πρώτος στην μπάλα από τον αντίπαλο φορ, είχε αρκετές καλές επεμβάσεις ακόμη και σε δύσκολα σημεία, βγήκε και κάλυψε όταν έπρεπε τον Ορτέγκα, πήρε κεφαλιές. Μοιάζει να βγαίνει μία καλή επιλογή για τη θέση του αριστερού στόπερ, χωρίς να έχει την πάσα του Κάρμο. Και μία φορά που πήγε να κάνει άμυνα πολύ ψηλά, έχασε εντελώς τη φάση.

Όπως κι αν έχει, παίζοντας αμέσως σε δύο φιλικά, και με διαφορετικούς παρτενέρ, έχει μπει καλά στην ομάδα κι αυτό μετράει πολύ.

Άσχετο: Βλέποντας τη Ρόμα, και με τα νέα αποκτήματα της, καταλαβαίνεις ότι εύκολα κάνει ακόμη τη διαφορά μεσοεπιθετικά ο Ντιμπάλα. Πώς και γιατί να τον δώσει η Ρόμα, λοιπόν;

Η φωτογραφία της ημέρας:

Είχα σχολιάσει προχθές ότι ο Μπακούλας ήταν για εμένα η ευχάριστη έκπληξη από τους μικρούς, καθώς μπήκε τελευταίος στην αποστολή από τους προερχόμενους από την Κ19 και όμως έδειξε από την αρχή τα δόντια του. Κι όσο τον παρακολουθώ, βλέπω σε αυτόν μία μάλλον βελτιωμένη εκδοχή του Σιώπη-και μην τον υποτιμάμε τον άλλοτε «ερυθρόλευκο»: πήρε πρωτάθλημα στην Τουρκία με την Τράμπζονσπορ και τώρα παίζει στην Αγγλία, ε;.

καρεμπέ - μπακουλας

Αμυντικός-κεντρικός χαφ, που μπορεί κι αυτός να μην έχει σωματικά προσόντα, αλλά «δαγκώνει» και έχει τη δυνατότητα να βγει και να προσφέρει δημιουργικά-επιθετικά. Ο μικρός παίρνει πλέον όλο και πιο πολλές πρωτοβουλίες, σε επίπεδο να βγάλει ωραία την μπάλα με τη μία, να κάνει όμορφες ενέργειες και ακόμη και να απειλεί ο ίδιος με σουτ από τα 22 μέτρα. Βοηθάει πια πολύ τους αμυντικούς του και χθες λίγο να πρόσεχε σε μία πάσα του στον Κωστούλα και θα έβγαινε φάση.

Ναι, ο Μουζακίτης εντυπωσιάζει στην προετοιμασία, αλλά κι ο Μπακούλας τον συναγωνίζεται σε μεγάλο βαθμό!

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.