Φίλιπ Μαξ: Αντέγραφε τον Μπέκαμ και κόντεψε να ξεπεράσει τον Μίλερ (vid)

Φίλιπ Μαξ: Αντέγραφε τον Μπέκαμ και κόντεψε να ξεπεράσει τον Μίλερ (vid)

Νίκος Ρόλλας
Μαξ με Άουγκσμπουργκ

bet365

Η καταπληκτική θετεία του Φίλιπ Μαξ στην Άουγκσμπουργκ που απογείωσε την καριέρα του και οδήγησε την Αϊντχόφεν στο να δώσει 10 εκατ. για να τον αποκτήσει.

Αν ρωτήσει κανείς τον Φίλιπ Μαξ, που συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, η πιθανότερη απάντηση που θα λάβει θα είναι αυτή που έκανε με την φανέλα της Άουγκσμπουργκ το 2017-18.

Εκεί, η θητεία του κατά κάποιο τρόπο είναι συνδεδεμένη με δύο παίκτες του ΠΑΟΚ. Αποκτήθηκε το 2015 προκειμένου να αντικαταστήσει τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα που είχε μετακομίσει στην Τσελσι, ενώ το 2016 ο Ντιρκ Σούστερ τον προώθησε για αρκετά παιχνίδια στην μεσαία και στην μεσοεπιθετική γραμμή λόγω των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του, κρατώντας ως μπακ τον Κώστα Σταφυλίδη.

Η μαγική σεζόν του Μαξ στην Άουγκσμπουργκ

Κάπως έτσι λοιπόν, φτάσαμε στην σεζόν 2017-18 που είναι μέχρι στιγμής το highlight στην καριέρα του. Παίζοντας όλη την πλευρά, έγραψε στην Bundesliga 33 συμμετοχές με 2 γκολ και 13 ασίστ, με αποτέλεσμα να τερματίσει δεύτερος στην σχετική λίστα, έχοντας μπροστά του μόνο τον Τόμας Μίλερ. Μάλιστα, για ένα αρκετό μεγάλο διάστημα, τον θρύλο της Μπάγερν Μονάχου τον είχε πίσω του, αλλά τελικά δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Στο τέλος της χρονιάς εκείνης, οι αριθμοί του έδειχναν πως σε κάθε ματς έκανε περίπου 5,13 γεμίσματα, με ποσοστό ευστοχίας 45,2% ευστοχίας. Κοινώς σχεδόν μία στις δύο σέντρες που επιχειρούσε, έβρισκαν στόχο.

Αυτή η επίδοσή λοιπόν, του κόλλησε στις τάξεις της ομάδας το προσωνύμιο «Ο Θεός της σέντρας» με τον Αυστριακό, Μίκαελ Γκρέγκοριτς να του βγάζει το... καπέλο, λέγοντας: «Ήξερε πάντα που είναι οι επιθετικοί μέσα στην περιοχή και έστελνε εκεί την μπάλα», ενώ αναφορικά με το στιλ του. Αυτό, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος αποτελεί αντιγραφή του Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς «πάντα ήθελα να κάνω σέντρες... μπανάνα όπως αυτός».

Η σεζόν αυτή, αλλά και η σταθερότητα που έδειξε στις δύο επόμενες, αποτέλεσαν διαβατήριο για την μεταγραφή του στην Αϊντχόφεν το καλοκαίρι του 2020, έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα